夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

伯爵府

原帖由 黑魔鯉 於 10-8-19 21:04 發表

what happened?

我夜d再上來傾.

禁止發言

大宅

原帖由 美亞 於 10-8-19 22:04 發表
你的BB很細.唉.....路很難行.

都冇辦法~我唔想自己咁痛苦~有個大,個細就快出世,我要為自己打算,個男人拖得就拖我好痛苦,始終都比唔倒答案我,我可以點~

禁止發言

大宅

原帖由 美亞 於 10-8-19 22:41 發表
其實如果佢有家用比你的話.唔返來就唔返LA.好過一返到來就吵架...你有錢就可以安心養大BB了.很多媽媽都是咁思維GA.....你娘家可邦你嗎??以後路難行...

佢比錢我係佢既責任,我已搬番阿媽到住2星期了,依家咁對我,仲要拖幾耐先至夠,佢攪咁多野都預左冇左d野,不如自己做了斷仲好啦~我唔想再係咁,等佢回頭既話唔知等到幾時~

伯爵府

原帖由 黑魔鯉 於 10-8-19 23:15 發表

佢比錢我係佢既責任,我已搬番阿媽到住2星期了,依家咁對我,仲要拖幾耐先至夠,佢攪咁多野都預左冇左d野,不如自己做了斷仲好啦~我唔想再係咁,等佢回頭既話唔知等到幾時~ ...

如果你有看我的post(婚外情篇),都知我們是同路人,希望我的睇法幫到你:

1.反正辦離婚都要時間,你唔好比現在的情緒影響去急於做任何行動.
2.現在感覺是很辛苦,所以第一件要做的是安定自己的心
3.平靜地想想你面前有什麼路可以行
4.暫時一切按兵不動,但要保持主動的形勢,適當的時候先action,唔好等佢比結局你
5.最理想是win-win的結局,如果不可能的話,fight for the best for your kids and yourself

加油!

大宅

原帖由 maisy-lee 於 10-8-19 23:44 發表

如果你有看我的post(婚外情篇),都知我們是同路人,希望我的睇法幫到你:

1.反正辦離婚都要時間,你唔好比現在的情緒影響去急於做任何行動.
2.現在感覺是很辛苦,所以第一件要做的是安定自己的心
3.平靜地想想你面前有 ...

雙方同意係好快分開,依件事攪到2個星期了,佢始終未決定要點做,點解要我陀住bb既時候同我講依d野,拖泥帶水,我依家可以點做,為左自己為左bb,我為有行出依一步,我好心痛

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 黑魔鯉 於 10-8-19 23:15 發表

佢比錢我係佢既責任,我已搬番阿媽到住2星期了,依家咁對我,仲要拖幾耐先至夠,佢攪咁多野都預左冇左d野,不如自己做了斷仲好啦~我唔想再係咁,等佢回頭既話唔知等到幾時~ ...

驚動到媽媽拿??你mami一定好心痛,個女仲有一個就生,個男人竟然咁樣...你要加油呀!!堅強d呀!!你有兩個bb睇你頭架~~

大宅

原帖由 unicath 於 10-8-20 00:24 發表

驚動到媽媽拿??你mami一定好心痛,個女仲有一個就生,個男人竟然咁樣...你要加油呀!!堅強d呀!!你有兩個bb睇你頭架~~

個大既已經知道發生咩事,咁細既小朋友都知,心都淡了..

伯爵府

原帖由 黑魔鯉 於 10-8-20 00:03 發表

雙方同意係好快分開,依件事攪到2個星期了,佢始終未決定要點做,點解要我陀住bb既時候同我講依d野,拖泥帶水,我依家可以點做,為左自己為左bb,我為有行出依一步,我好心痛 ...

雙方同意都要等一年分居期啦,離婚係一場仗,有排打,好多有關書籍都話最痛的時間,是由正式簽離婚書先開始,所以你要清楚成個形勢先決定點搞.

如果去意已決既話,心理情況ok,就冷靜地同佢傾條件啦,但千其唔好激動而影響身體

其實你c6到最後都會急過你想搞離婚,因為個女人唔簡單,會逐步踩埋身,迫你c6搞離婚,你都預左冇,所以唔使急喎.

大宅

原帖由 maisy-lee 於 10-8-20 00:34 發表

雙方同意都要等一年分居期啦,離婚係一場仗,有排打,好多有關書籍都話最痛的時間,是由正式簽離婚書先開始,所以你要清楚成個形勢先決定點搞.

如果去意已決既話,心理情況ok,就冷靜地同佢傾條件啦,但千其唔好激動而影 ...

我家姐叫我去搵社工幫手,我知道唔係話離就離,當個男人決定唔倒,依家由我依個女人去幫佢做決定,我要補領番張結婚証書,好攪笑,唔知點解唔見左..已經激動過後了,無論我依家同個男人講d嘜,佢都唔會再信我,口講話信心唔信,我可以點,依家好淡~我要面對好多野~

伯爵府

原帖由 黑魔鯉 於 10-8-20 00:50 發表

我家姐叫我去搵社工幫手,我知道唔係話離就離,當個男人決定唔倒,依家由我依個女人去幫佢做決定,我要補領番張結婚証書,好攪笑,唔知點解唔見左..已經激動過後了,無論我依家同個男人講d嘜,佢都唔會再信我,口講話信心唔 ...

唉,你知唔知香港地要社工幫手都要排隊呀,係好多野要面對,多d同屋企人和朋友傾,分擔下啦.

好夜喇,大肚婆唔好咁夜休息呀,明天再傾啦.

你明天先講佢唔信你什麼,好唔好?

複式洋房

加油! 無論如何都支持你的決定!

大宅

個男人終於向我提出離婚,但我一D傷感都冇,因為我已經有心理準備去接受~我本想我講先,但佢已先講一步..

水晶宮

加油~~

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 黑魔鯉 於 10-8-21 22:21 發表
個男人終於向我提出離婚,但我一D傷感都冇,因為我已經有心理準備去接受~我本想我講先,但佢已先講一步..

對住個大肚婆講離婚?都唔洗恨!!!!!!!:;pppp:

男爵府

醒目開學勳章

呢個都唔係男人黎, 點可以依家同個大肚婆講離婚架, 仲有個大仔架喎, 一d良心都無, 唔要好過要

樓主, 加油, 俾d心機湊大兩個, 千奇唔好影響到自己嘅情緒呀, bb幾時出世呀, 祝佢健健康康, 開開心心 !!!!!

大宅

原帖由 Cindyjasper 於 10-8-22 00:23 發表
呢個都唔係男人黎, 點可以依家同個大肚婆講離婚架, 仲有個大仔架喎, 一d良心都無, 唔要好過要

樓主, 加油, 俾d心機湊大兩個, 千奇唔好影響到自己嘅情緒呀, bb幾時出世呀, 祝佢健健康康, 開開心心 !!!!! ...

我會學懂堅強,仲要好多野要去面對~~我會加油的,多謝你們支持~~11月出世,很快了~

男爵府

醒目開學勳章

原帖由 黑魔鯉 於 10-8-22 00:31 發表

我會學懂堅強,仲要好多野要去面對~~我會加油的,多謝你們支持~~11月出世,很快了~

唔好勉強自己, 慢慢黎, 如果真係唔開心上黎傾下

你大仔依家幾歲呀 ??? 讀書未 ??? 11月喺邊間醫院生 ???? 走佬袋執咗未呀 ???? 樣樣要小心呀!!!!

首頁

尾頁

跳至