自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

支持下特首啦,佢都好努力,d記者唔好再問一d香港政府範圍以外既野啦

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 黃二少奶 於 10-8-23 23:18 發表

可能係佢地當地,死十個當五雙,
但係有外國遊客被挾持,都起碼要有個話事出黎做野囉,
睇咁耐都睇唔到,完全唔覺得佢地有心救人,
特首出旅遊示警,即係叫我地個個都唔好去,
抵制佢地,佢地都係靠旅遊咋,睇佢地點死囉:ang ...

YES, 抵制佢地啦, 佢個總統都唔理咯, 覆佢個機, 唔知死咗去邊.

特首其實出旅遊警示, 真係想香港人同心唔好去, 幾平機票送比你都唔好去呀! 殺死港人嘅低能政府.

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 9594 於 10-8-23 11:20 PM 發表

我識野唔多, 如果講錯唔好見怪!!!

雖然菲國今次救人行動, 我地巿民去睇係救得好差,
但我諗我地都唔可以去顯責人地啩, 人地可能已經係用盡九牛二苦之力呢.................

同埋特首宜家係需要智囊團去幫佢寫稿 ...

老實講,就算人質真係死哂,都冇可能去顯責人地嫁,
盡管我地睇到佢地冇盡力,
但係人地真係出動人力物力去做野,
如果呢班唔係外國遊客,我相信佢地絕對理得你死嫁喇

禁止訪問

畀面勳章

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

所有港人都好無奈, 眼白白睇住直播, 又咩都做唔到。 我覺得特首係真心的! 佢可以做的都已經做左了。

男爵府

雖然我唔鍾意曾特首,但他今次確實盡左力,抵讚!菲律賓政府去食屎la!

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

睇得出佢都好傷心:-(

禁止訪問

伯爵府

原帖由 HEI` 於 10-8-23 23:01 發表
見到佢隻眼紅紅地(唔知有冇睇錯)
我都睇到,我仲同c6講今次特首唔係扮野架喎~佢個樣真係好傷心...
大b駿逸細b駿晞

別墅

原帖由 kawai928 於 10-8-23 23:15 發表
我要比個讚比香港政府!

根本今次大家都做唔到d咩...
點解o係呢個咁既時候重要玩針對?
重有呀, 曾生講左句野好岩:
依家唔係講苦恤金既時間, 而係講拯救傷亡時時間!

醒下啦某d香港人! ...

我個人很少在此出聲的, 但也看電視看到眼睛都很火
他們根本沒當我們香港人是人, 15個人命都不可以換
個回嗎 ? 他有要求錢嗎 ? 或要求什麼很重要事情嗎 ?
只是要個公道難道他們一點都看不出 ??? 我相信很香港人都看得出菲律賓政府做法有問題? 是不理人命..沒有看人的情緒....談判專家嗎 ?

今次我見到曾特首做得很出色..說得很清楚(特別聲音)...要求人命安全..對最後結果失望..立即發黑色旅遊警號...要求所有香港人回港..多謝中國政府幫助等..

我們身為香港人一定要明白. 政府不可以同任何國家有敵意...各人明白嗎 ? 在網路上我們可以因我們是平民是香港人.
MIHO

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

特首very good ,but唐英年係咪飲咗酒????

伯爵府

特首眼有淚光,反應好正常
後面果個笑面虎, ,

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 MIHO.WAH 於 10-8-24 00:08 發表

我個人很少在此出聲的, 但也看電視看到眼睛都很火
他們根本沒當我們香港人是人, 15個人命都不可以換

個回嗎 ? 他有要求錢嗎 ? 或要求什麼很重要事情嗎 ?
只是要個公道難道他們一點都看不出 ??? 我相信很香港人都看得出菲律賓政府做法有問題? 是不理人命..沒有看人的情緒....談判專家嗎 ?

今次我見到曾特首做得很出色..說得很清楚(特別聲音)...要求人命安全..對最後結果失望..立即發黑色旅遊警號...要求所有香港人回港..多謝中國政府幫助等..

我們身為香港人一定要明白. 政府不可以同任何國家有敵意...各人明白嗎 ? 在網路上我們可以因我們是平民是香港人.

AGREE, 之前咁大個國家, 都話保證無事, 特首都無預計佢地班廢柴廢得咁緊要, 但佢好嬲都唔可以對住鏡頭鬧, 話唔定佢仲慘過我地, 要柄埋入廁所講粗口鬧呢, 佢發出旅遊警示其實已經係暗示叫港人離開兼唔好去, 希望佢個警示直到永遠. 我地就話講咩都得啫.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

特首始終是香港人,我地係小市民都咁憤怒和傷心,他更冇可能不傷心!

禁止訪問

大宅

特首已經做得好好架喇... 同我地一樣憤怒! 講真, 就算比香港派成隊飛虎隊過去, 咁又如何? 真係覺得菲政府會比佢地去擺平嗎?? 佢地會晌國際咁多個電視台面前要他國的特種步隊嚟解決嗎? 始終, 國有國法, 家有家規, 唔到其他人話事呢~ 我個人會抵制菲國, 以示不滿!

伯爵府

Philippine總統要好好比個交代我地香港人

原帖由 llmom 於 10-8-23 23:03 發表
對, 佢話4時開始找Philippine總統, 到依家都聯絡唔到.
凡勞苦擔重擔的人,
可以到我這裡來,
我就使你們得安息。

太 11:28

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 pigmami 於 10-8-23 23:08 發表
呢次特首都真係冇計,又唔可以自己班馬過去....

如果有得自己班馬.....
香港SDU中午機過去, 3分鐘搞掂撤退
返黎食晚飯都仲得呀!!!

只怨發生在一個咁__的國家...(任大家填字)
老虎鉗都話冇, 要用繩黎綁, 卻笨手笨腳...
曳光彈又冇, 要用螢光棒...
SDU唔似SDU, 冇組織冇隊型
連進攻都好似細路仔捉e因咁......

大宅

公道d , 今次發生係香港以外, 特首都做唔到d乜, 要怪就怪槍手同埋班廢柴特警

首頁

尾頁

跳至