論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

原帖由 jezzyuen 於 10-8-23 23:06 發表
非常心痛! 菲律賓政府好有問題!!唔請菲庸係正確選擇!!

我現在部署, 請印庸, 新姐姐到即炒菲菲, 比菲政苦知中國人都是人,人命是無價的, 為甚麼連一個職位都不如, 呼籲香港政府做點事為港人出啖氣, 從今起不輸入菲庸.
告訴菲律賓政府我們很

大宅

這些警察超低B, 行動看出一些策略和部署也沒有, 重好話自己是特種部隊. 實在令人憤怒!!!

為什麼死的全是港人? 為什麼所有被挾持的菲律賓人一個也沒有死? 連個被鎖在馱盤上的司機也可自己逃走. Why???

原帖由 Gogojuly 於 10-8-24 01:14 發表
睇到該新聞真的很痛心............
以後不會去該國旅行了...............

公爵府

好多門外漢(未請過工人的人)硬係覺得僱主對工人唔夠好, 我諗佢地睇到D所謂特警都咁無能怕死,就可知D工人質素更加低劣,即使係什麼所謂大學生,完全無Sense無道德.佢地d人好多都不思進取,佢地係家鄉咁可憐,咁難得可以嚟香港賺錢,都唔珍惜,求求其其,亦無同情心,不管你孩子死活,孩子受傷一滴眼淚都無.重話香港僱主點唔好,又唔提一句自己有咩問題先.佢地自省智能係零雞蛋.

怪只怪港府無能,重要咁優待d工人,俾咁多福利全包宴食.食到佢地滯哂, 都唔洗點郁就有得嘆啦,你話係香港幾爽呢.

男爵府

原帖由 MamaAlice 於 10-8-24 09:37 發表
見到班警察,我深深明白why d bun bun 咁做野,做事方式一樣lazy同”費”.

抵佢國家窮死千萬年

Agree 睇到佢地救人既方法咁原始,真係唔怪得佢地咁落後咁窮

複式洋房

希望政府
1) 黑色旅遊 1 年;
2) 1年內不批新菲maid.

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

其實有無諗過, 菲國既國際地位已經印尼好好多??
菲國既特蠢部隊都只是這種貨色, 印尼的特特特蠢部隊又如何呢
終於都明白點解我家工人咁死蠢, 這就是佢地國家的特產~~全國皆無腦
今次事件後, 我永世將不會到菲國及印尼旅遊

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

原帖由 lady++ 於 10-8-24 10:16 發表

Agree 睇到佢地救人既方法咁原始,真係唔怪得佢地咁落後咁窮

警察佢條命, 我地D小狼隊, 童子軍都叻過those who called police好多.

大宅

永久不發簽証給菲人!!!!
掉所有菲庸返菲律賓!!!!
斷絶所有外交關係!!!!!!!!

大宅

支持!!如果僱主吾反對,政府應該協助我地掉哂x菲律賓人返國!不用補$,不用機票!野蠻對待就野蠻對待啦!
係香港人機永久不去菲國!
等佢地d人成日黎做公主吖嗱!告僱主吖嗱!
原帖由 lovelytwins 於 10-8-24 10:54 發表
永久不發簽証給菲人!!!!
掉所有菲庸返菲律賓!!!!
斷絶所有外交關係!!!!!!!!

大宅

有骨氣!佩服
你而家取消吾得咩?使咩等佢黎,又要比機票,又要補$啫!蝕都係agent費啫!
原帖由 marksix123 於 10-8-24 09:54 發表

我現在部署, 請印庸, 新姐姐到即炒菲菲, 比菲政苦知中國人都是人,人命是無價的, 為甚麼連一個職位都不如, 呼籲香港政府做點事為港人出啖氣, 從今起不輸入菲庸.
告訴菲律賓政府我們很 :anger ...

珍珠宮

原帖由 jezzyuen 於 10-8-24 00:14 發表
菲律賓政府真係好有問題!咪應承住比佢復職先囉,放左班人質先啦!

咪係, 呢d case 個槍手精神肯定有問題啦!重去捉埋佢d 屋企人, 同佢一般見識, 將佢情緒推落谷底, 唔殺人質佢可以做乜? 菲政府簡直係謀殺! PK......
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

由班菲律賓警察至菲律賓總統的態度好清楚看到,佢哋知道唔係自己人,特別係華人,根本無心救人,不理死活,d特種只顧自己不停向後縮,仲做好多嘢刺激個犯,這就是佢哋既民族本性,作為有良知既香港人,妳可以容許這個民族既人在妳家工作,拿妳既$去養活更多菲律賓警察嗎?

大宅

其實旅遊巴上蓋有個天窗,點解d police唔係個到做d野呢?

公爵府

回覆 2# littlecarey 的文章

同D鈍菲一樣無腦無譜,咪又係成日做D嘢去刺激你,跟住出左錯出左事,佢就唔理你死活,拍吓屁股就走得,一滴同情之淚都無.佢地攞錢番去,咪養埋D咁既飯桶囉.最慘我地重要有份幫佢地養飯桶,真係諷刺咯.好在我宜家轉左印傭,咁都無咁慶.

複式洋房

根本就無心救人!個鎗手要咩啫...服職?俾佢囖,唔係救人最緊要咩? 又唔係要你菲律賓總統個人頭!人命黎架!做咩拉人地細佬啫......!由個鎗手唔想殺人攪到佢大開殺戒....菲律賓政府同警察要為事件負責......

大宅

佢地d人種好有問題!我吾會用我既錢養菲傭,間接又養佢地!
遊行啦!如何發起?
原帖由 小圓圓 於 10-8-24 13:02 發表
同D鈍菲一樣無腦無譜,咪又係成日做D嘢去刺激你,跟住出左錯出左事,佢就唔理你死活,拍吓屁股就走得,一滴同情之淚都無.佢地攞錢番去,咪養埋D咁既飯桶囉.最慘我地重要有份幫佢地養飯桶,真係諷刺咯.好在我宜家轉左印傭,咁 ...

男爵府

睇到呢d事,正常人都會好唔開心,但係我家公主ge"冇反應"令我對呢個國家完全失望,好黑心咁想佢地死晒,一個火山爆發or一個暴風搞掂成個垃圾國!!

男爵府

粉腸總統 is so rubbish. He look down the HK people and so has not receive the call of Mr. Ronald Tsang. He is really forget that the HK people support the financial of his country. I hate him.

複式洋房

釋放菲國人,
殺死香港人。

菲警無膽識,
如何去救人?

總統未接電,
如何指揮人?

你還相信大話連篇的菲律賓人?

大宅

http://www.facebook.com/photo.php?pid=5494794&o=all&op=1&view=all&subj=136180619759153&id=518195871#!/event.php?eid=136180619759153&ref=notif&notif_t=event_admin

請大家參與! [/quote]
原帖由 bb12252006 於 10-8-25 00:30 發表
釋放菲國人,
殺死香港人。

菲警無膽識,
如何去救人?

總統未接電,
如何指揮人?

你還相信大話連篇的菲律賓人?

首頁

尾頁

跳至