自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我15歲的大女今朝出門活動(上星期已安排的)。我吩咐她要著黑色衫以示對無辜遇難者的哀悼。佢話依家出門感到好似未必可以一定返到屋企!

其實我比阿女眼淺,但怕喊出黎影響到三個細路,我見阿女昨晚眼紅紅死頂,驚攪到我收唔到聲。臨出門,我不忘講聲遺忘多時的話:「阿女,I love you!」

大家要珍惜眼前人!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我尋晚都攬住個女係度喊!好彩佢仲細,唔知發生咩事!大家要珍惜眼前人!

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我係喊唔出, 只係覺得個心好緊好實, 有種想嘔既感覺

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

醒目開學勳章

尋晚睇電視一刻,成身打冷震同喊,
那刻只顧擁抱著女兒.乜都唔想講,
只想有咁實攬咁實!

子爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 miriam 於 10-8-24 11:09 發表

我都係, 訓唔到個心好緊好實, 仲有種起雞皮疙瘩的應覺...

大宅

個心好唔舒服. 珍惜眼前人.

伯爵府

我昨晚發惡夢.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

尋晚4點幾先可以訓著, 訓左仲紮醒2,3次

大宅

我都覺得我需要心理輔導, 個場面太恐怖啦, 無法接受

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我昨天睇住電視, 飯又吃唔落, 覺又瞓唔到.又想作嘔. 真係要搵心理醫生輔導下..

珍珠宮

尋晚飯又食唔落,瞓又瞓唔好...唉....
情緒又嬲又悲又嬲又悲咁上上落落
節錄自: 戲班小子歌詞
禍福得失睇開啲 人生好比一齣戲
幸福不一定由天賜 成功半人事
儘管今天不開心 誰保他朝不得意
暫短的好運誰可恃 贏得幾多次
滄桑多變 世事傳奇 只要努力肯衝刺
一翻跟斗幾個際遇 時來運到即沖天飛

大宅

same here feel very bad....

原帖由 miriam 於 10-8-24 11:09 發表

珍珠宮

好媽媽勳章

yes
尋晚飯又食唔落,瞓又瞓唔好...唉....

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有睇電視直播的香港人都要接受心理輔導!~對!
還有以後不會去菲律賓!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個仔2.5歲,尋晚佢聽到話啲人死晒,已經成日重覆講"啲人死晒"(雖然佢唔知意思),但今朝睇新聞,佢又係到講"啲人死晒"(指注tv).
自己就一路睇一路好心up

別墅

我四點幾先訓到!幾個鐘就醒左!

昨晚晚餐無食,整晚講唔出個感受,今朝終於喊得出,但早餐又食唔落!

我好傷心:咁多家庭破碎!
我好難過:老公為老婆擋子彈死左!
我好憤怒:D菲國特警咁無能!
我好痛心:十幾歲細路女死,有為領隊死,做爸爸的死……
我好無力:根本就幫不上忙!
我好討厭個哩個貪污、無guts無常識無擔當草蘺菅人命的國家!你地有無見到有救護車stand-by?有槍傷攪咁耐都會失血過多!碎玻璃等同用刀插向人質!
我好憎恨個總統的笑容同言行!

子爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

至於團友們在港的親友,或有市民因為一直關注事件,倘有不安情緒並出現上述症狀,也要及早尋求醫生協助。
紅十字會與香港心理學會設立「電話心理支援服務」,號碼為2507 7750

各位有需要的話, 可打呢個電話...需要我地都好心傷心, 但各位媽媽都要小心自己身體....

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 IFC 於 2010-8-24 11:45 發表
至於團友們在港的親友,或有市民因為一直關注事件,倘有不安情緒並出現上述症狀,也要及早尋求醫生協助。
紅十字會與香港心理學會設立「電話心理支援服務」,號碼為2507 7750。

各位有需要的話, 可打呢個電話...需要我地 ...

多謝!建議開一個新topic,長期置頂!等有需要的人可以知道!

首頁

尾頁

跳至