自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

睇完真係短期內唔去東南亞旅行, 真係好恐怖, 雖然係個別事件, 但係知道係外地出左事真係好睇果個國家的辦事方法去解決. 條命交左比d咁既水平的國家.....
唔明而家好多曼谷團出發, 泰國搞到咁大鑊, d香港人過左冇幾耐又去玩.

別墅

我都覺得有陰影

侯爵府

好媽媽勳章

我都有諗過去泰國, 不過發生這事後, 這計畫將無限期押後

大宅

好媽媽勳章

係呀, 真係好好深思一下
去玩一定要安全先上. 唔好一時貪玩去D危險地方或玩危險遊戲, 因為發生左事, 你身邊的家人和朋友都會好傷心. 要身邊的人為你傷心係好自私架

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

我一定唔會去菲律賓, 越南,印尼,等等的國家旅行.

水晶宮

老公都有問我們還去不去布吉,我都說不去了, 如果去東南亞,真的要找治安好,政府管治質素好的國家.

大宅

好媽媽勳章

返大陸都好似冇咁危險....

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 HELRON 於 10-8-24 13:07 發表

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 TINGTINGLEUNG 於 10-8-24 13:00 發表
睇完真係短期內唔去東南亞旅行, 真係好恐怖, 雖然係個別事件, 但係知道係外地出左事真係好睇果個國家的辦事方法去解決. 條命交左比d咁既水平的國家.....
唔明而家好多曼谷團出發, 泰國搞到咁大鑊, d香港人過左冇幾 ...

我唸係因為泰國咁耐以黎, 搞咁多事, 都唔會傷及遊客.

所以如果講去東南亞旅行, 我都淨係會揀泰國.

大宅

好媽媽勳章

吓, 要傷及遊客先考慮唔去泰國?
個政府都管唔到d人, 亂成咁都仲敢去, 真係出事先唔去會否太遲?
原帖由 miffymiffy 於 10-8-24 13:37 發表

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

泰國好似較克制, 唔會以遊客做目標, 上次攪到咁大件事, 泰國人都冇攪遊客

但今次, 呢個槍手擺明係睇準用遊客做籌碼

原帖由 miffymiffy 於 10-8-24 13:37 發表

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

泰國只係攪番自己人, 從來無攪遊客, 識有人係去去下旅行先發生, 但係遊客區好安全, 佢地話街照去

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 TINGTINGLEUNG 於 10-8-24 13:09 發表
返大陸都好似冇咁危險....

講真, 返大陸我都好驚.....怕俾人打針.

男爵府

我都係咁話, 最主要係d政府太多問題, 同d人既質數問題.

原帖由 HELRON 於 10-8-24 13:07 發表

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

我諗呢一兩年都唔想去旅行喇....一家大細請願比多D 錢去D 治好既地方玩喇....
2/6/2005 : 2.59 KGS8/6/2005 : 2.66 KGS15/6/2005 : 2.72 KGS20/6/2005 : 2.86 KGS4/7/2005 : 3.33 KGS12/9/2005 :4.78 KGS   57CM23/9/2005 : 5.16 KGS  60CM27/10/2005 : 5.53 KGS 61.5CM14/11/2005 : 5.52 KGS 63.5CM13/2/2006 : 6.37 KGS

大宅

好媽媽勳章

未發生唔可以話保證佢地唔會去搞遊客, 問題係地方亂的話, 什麼危險的事情都有可能發生. 所以應該盡量去D安全的地方.
中國都有D安全, 有D危險的城市. 廣州, 東莞,深圳都係龍蛇混集, 好多人係度揾食. 反而去到北方D地方, D人會純樸些.

首頁

尾頁

跳至