時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs317.snc4/41189_112947015425136_112682035451634_72951_5352665_n.jpg

複式洋房

呢啲人食屎大

男爵府

不知所謂! 他不能話所以僱主是當庸工是奴隸.
有d人想出位就講d咁既言論, 意為自己好特別好有point.
根本沒有用腦諗清楚就講出來. 真係可憐!

公爵府

今次人禍, 唔係因為我地香港人刻薄菲傭, 唔好將兩件事拉埋黎講, 相反菲傭/印傭對我地做出既傷害, 我地會用法律制裁...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁涼薄既說話都講得出 ...

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

一向都對呢班人無期望!不知所謂!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 Angel_BB 於 10-8-25 12:24 發表
一向都對呢班人無期望!不知所謂!

一單還一單, 況且唔係個個香港僱主都係衰人, 咁又有幾多個賓妹工人當香港人係家人咁呀? 落尿落降頭又點計? 就算係點衰, 佢地都無權呃殺別人生存權利, 呢 d 假道學, 唔該唔好再 post d 垃圾出來

男爵府

我自認對菲傭相當尊重, 準時出糧, 俾足機票和長期服務金
你班社民連食屎LA

大宅

針唔吉到肉, 梗係唔知痛, 鬼唔望第時佢屋企件菲菲整d野佢受呀

子爵府

回覆 1# bobo 的文章

還是人嗎?
死者該死嗎?
賤賓不須還死者一個公道嗎?

大宅

依晴Hillary, 依韻Eleanor

複式洋房

社民連的根基就是走偏激路線, 亂插人, 煸動青年, 連患癌都詛, 你可以期望佢地可以講些什麼人話?

公爵府

我們是有血有肉有情有義, 希望你班政治背景既人仕, 不要利用今次全香港市民悲痛, 將事件連繫政治借口...

更希望曾經支持佢地既人, 可以認清何謂本著良心做人...

如有得罪, 請見諒, 是次悲劇, 實在痛心!

別墅

To be fair

Agree: 我自認對菲傭相當尊重, I treat my helper better than my boss treats me, I tolerate all kinds of mistakes she makes, I pay her more than law requires...

When I know the news, first question came to my mind was "Why pick Hong Kong Tour? We treat Filipino helpers so well !"

原帖由 天娜 於 10-8-25 12:38 發表
我自認對菲傭相當尊重, 準時出糧, 俾足機票和長期服務金
你班社民連食屎LA

大宅

講野呢班人都底係咪人??

別墅

e個時候就好心唔好發表d o甘無血性o既說話la, 想扮代表呀? 香港有少部份人真係o甘架wo, 真係令人唔明白

複式洋房

好嬲! 我當個外傭簡直當親人咁, 我食咩佢食咩, 餐餐3送, 一大碟送夾俾佢食, 有魚有肉有菜有湯. 佢既訓覺時間仲多過我呀, 日日係度sms 我都只有接受, 唔提佢抹窗就3個月都唔抹.

在香港打工既外傭其實都幾好了, 當然有衰太太, 但大部份既都對個工人好. 樓主咁講, 令我地啲守法同對個工人好既太太很不公平.

題外話: 下次再請工人點都唔簽過4年. (因為第3個約, 佢地會好懶同冇心機做)

複式洋房

回覆 1# mrs.so 的文章

痴線!!! 又係一班精神病人!!!

別墅

我見朋友對個工人都幾好呀....有次係街到見到有個媽媽工都冇返..去bank拿錢同個工人睇e生...都算係咁la....
只有好少僱主係有問題<------呢個都會有

子爵府

chi sin

如果知道我前工人點對我同我D小朋友
倒番轉
我係咪要殺佢哋全家!

請依班人積吓口德
唔幫自己都顧吓屋企人

首頁

尾頁

跳至