時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

成班都係痴痴地的,支持得佢地而又認同佢地的人,正常得去邊,咪鬼理佢地啦!正常人係唔會明佢地諗咩嘢!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

係呢個悲傷時期, 利用話題幫自己製造政治話題...!

男爵府

我地係痛心我地香港人遇害, 呢班垃圾講埋d吾係人講既野!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

呢條友同和應佢既人都有把不知所謂既垃圾口.快d去堆填區啦.

洋房

HKD4000, 個社民連知唔知等於當地幾多人工? 同工種, 差唔多一年啊! 仲要包吃包住, 包機票、保險.
朋友個菲唔亂駛錢, 十年已可以係鄉下起大屋, 開雜貨舖, 跟手博炒唔做. 僱主點苛薄佢?
d 政客就係咁, 咁既時候仲講得出 "自己做自己受" 既說話, 係咪人嚟架

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咪亂up啦,咩冇當姐姐係人呀,可能真係有個別對d姐姐唔好,但我相信大部份人都唔會咁做囉,姐姐係黎幫手,同埋唔好講咩比雞碎咁多,$4000一d都唔少,佢佢食同住bor,有幾多港人都係搵$7000-$8000咋,仲要比租/供樓,車錢,飯錢,d姐姐人工仲高過我地啦!
同埋係2件事黎,睇唔出有咩關連囉~

[/url]

別墅

黃毓民要求外傭薪酬提升,並批評政府對外傭刻薄,做法十分荒謬,「難道你半夜拍醒外傭起身工作,她可以不做嗎?包住包食仍是要做!

邊個會半夜拍醒外傭做野
社民連仲話我們當賓妹係奴隸
癲狗你有病?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

應該要社民連ge人上旅游巴換返人質.睇佢仲有冇野講

大宅

冇人逼班賓賓黎 H.K. 做野架,
H.K. 人對佢地唔好.
又食又住又有人工拎,
$4000 食死佢地啦,搵埋我地D $$,
番去買屋買地, 少少野就投訴,
香港政府又對班賓賓好過頭,
而家點呀, 咪你地死你地事,
個總統仲笑, 好似話緊你班香港人STUPID 咁,
你地死之嘛, 又唔係佢死,
班菲律賓POLICE 就一樣,
你地香港人死之嘛, 關人鬼事咁.
有 $$比呢世都唔好菲律賓,
如果響H.K., D人質就唔會咁啦,
班菲律賓POLICE真係食屎大既,
食屎啦, 菲律賓.

大宅

醒目開學勳章

呢d人遲早死係街都冇人可憐!

子爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

不知所謂!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

大宅

叫佢有種就行出嚟當住全香港講, 當住受害者講

大宅

我諗應該比個獎香港政府,因為佢哋實在對佢哋好好, 重好過我哋, 豈碼無論佢做得好唔好, 都有工資保障, 佢病咗, 我要比錢佢睇醫生, 要睇住佢食藥, 做埋佢個份, 盼望佢快啲好番, 如果佢大埋肚重要保佑佢母子平安....而且重有咁多粉腸幫手同佢哋頂腰...
如果我發生以上情況, 我諗我老細會叫我早抖

男爵府

環保接龍勳章

當她們是奴隸 ?
奴隸的意思是什麼 你們也不懂 !
奴隸要出糧的嗎 ?
奴隸要放假的嗎 ?
奴隸要享有福利嗎 ?
幾件垃圾係度冷勁摶出位 ! NO ! 仲衰過垃圾 , 垃圾也有少少用的 , 應該係幾pat爛屎先啱 !

男爵府

醒目開學勳章

佢哋係唔係無食藥呀, 有精神病就應該日日食藥, 咁先會好架

大宅

BK Milk勳章

如果佢地喺車上,仲會唔會咁講!!!

洋房

原本我天真地以為民主社會係會有唔同既聲音, 所以一直都算包容社民連既意見 (不是代表認同或讚成)
但係, 上次詛咒華叔單嘢, 加埋今次發生咁既事, 大家眼睛都係雪亮的, 佢哋都仲可以為政治而政治, 既冷血又顛倒是非黑白.
可恥既唔係 4000 人工, 可恥既係社民連班政棍啊

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

呢d人食c大, c口講c話, 滿口bull shit

大宅

佢地擺明抽水借題發揮, 但又大把人中佢計, 佢地咪次次都咁做囉, 仲回應仲加把口鬧佢咪人氣再度標升囉.

大家仲唔快d當佢地透明... 識做未呀....

首頁

尾頁

跳至