跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 wongfelix 於 10-9-16 14:59 發表
Causeway Bay? Which one?
I've applied one in Kowloon Tong already, but I haven't applied St. Catherine... cos I don't want my daughter to go to pm class in K2.

My daughter is studying at PNA how abou ...

我個仔讀緊PNB 呀 , 銅鑼灣其實我只打算考 ST PAUL'S 咋, 因為近我屋企人 , 方便有人幫下手接放學 !!!! 不過真係收先再考慮係咪真係讀LU , 因為呢個係最後選擇 !!!!而且佢一班只1收3-4個男仔 .
facebook acc : [email protected]

別墅

好媽媽勳章

星期三, 有個妹妹叫"佩佩"佢貪玩上上下堂走左去個玩具架到玩, 個身ki 住唔出唔出唔入, miss pang又幫唔到佢, 點知miss lee, 就一手的佢出黎, 好大聲同好惡咁鬧佢(有d似癲婆,真係好大聲.....)鬧左好耐, 個小朋友喊哂佢都唔放左走....... 其實小朋友個個呆哂睇住miss lee.................我個人覺得今年萊恩pn班d老師真係麻麻.........叫我係到讀k1真係要好好唸唸!!!!如果個個係我bb, 我一定投訴, 小朋友真係唔應該咁惡同佢地講野, miss lee耐性真係欠缺, 我之前又見過miss pang用手打小朋友!!

大宅

原帖由 dorothy313 於 10-9-17 16:28 發表
我都打算K1會出九龍塘讀, 如果個個都去九龍塘可以自組校車出九龍塘喎!

自組校車有得諗WOR , 你幫你對孖仔考邊間AR???
我打算考創價咋 !
facebook acc : [email protected]

別墅

好媽媽勳章

不過出九龍塘真係要早2個鐘起身出門口架wro....

大宅

Really? 這兩位MS都是PNB的老師嗎?
原帖由 phoebe1214 於 10-9-17 17:53 發表
星期三, 有個妹妹叫"佩佩"佢貪玩上上下堂走左去個玩具架到玩, 個身ki 住唔出唔出唔入, miss pang又幫唔到佢, 點知miss lee, 就一手的佢出黎, 好大聲同好惡咁鬧佢(有d似癲婆,真係好大聲.....)鬧左好耐, 個小朋友喊哂 ...

大宅

原帖由 phoebe1214 於 10-9-17 18:22 發表
不過出九龍塘真係要早2個鐘起身出門口架wro....

係la , 所以1516...收咗再打算!!!

大宅

原帖由 phoebe1214 於 10-9-17 17:53 發表
星期三, 有個妹妹叫"佩佩"佢貪玩上上下堂走左去個玩具架到玩, 個身ki 住唔出唔出唔入, miss pang又幫唔到佢, 點知miss lee, 就一手的佢出黎, 好大聲同好惡咁鬧佢(有d似癲婆,真係好大聲.....)鬧左好耐, 個小朋友喊哂 ...

其實我平時偷睇佢地都掛住望個仔, 所以冇咩留意四周其他情況 !!! 以後要留意下先得.....留意下佢地教學方法 .

大宅

原帖由 wongfelix 於 10-9-17 23:23 發表

係ar !!

別墅

好媽媽勳章

係呀

原帖由 wongfelix 於 10-9-17 23:23 發表

別墅

好媽媽勳章

唔緊要啦, 你都可能會搬出九龍........我就唔唸九龍塘個d啦

原帖由 maggieklliu 於 10-9-18 21:15 發表

係la , 所以1516...收咗再打算!!!

大宅

原帖由 phoebe1214 於 10-9-20 16:38 發表

其實咩都未決定到 , 我本身就唔想搬出區, 我老公就想 ! 所以.....都係等收咗再打算.....如果唔收就唔收煩 HAHA

別墅

原帖由 maggieklliu 於 10-9-17 17:57 發表

自組校車有得諗WOR , 你幫你對孖仔考邊間AR???
我打算考創價咋 !

佢地會考樂基同Creative

複式洋房

我個仔到係讀PNB班,原來MISS LEE 及MISS PANG咁惡架...真係估唔到咁你地覺得間學校好唔好?因我想俾個仔K1到係都讀...

別墅

原帖由 ydnasyan 於 10-9-21 00:13 發表
我個仔到係讀PNB班,原來MISS LEE 及MISS PANG咁惡架...真係估唔到咁你地覺得間學校好唔好?因我想俾個仔K1到係都讀...

對我黎講覺得佢都唔係太差, 因為我對孖仔每日返學放學都超開心, 相反一到星期六日無得返學佢地就會係屋企扭計要返學. 同埋返學後佢地明顯學習快左好多

別墅

好媽媽勳章

反而我個仔唔係太想返學, 好似今日放假超開心

大宅

稀稀都開始OK返D , 有時見到佢學左D壞習慣 , 返到屋企教下佢都肯改 ! 又講多左野自理能力都好咗 ! 暫時覺得問題不大 ! 可能真係過度期LA !!!

別墅

原帖由 phoebe1214 於 10-9-21 16:46 發表
反而我個仔唔係太想返學, 好似今日放假超開心

慢慢啦!!
可能佢太習慣媽咪係身邊la

複式洋房

我個仔今早到話要返學!!有時問佢鍾唔鍾意返學佢到會答鍾意我諗佢返學一定係好開心!!我到明顯見到佢學到咗嘢及亦會學到壞習慣....
原帖由 dorothy313 於 10-9-21 17:50 發表

慢慢啦!!
可能佢太習慣媽咪係身邊la

別墅

大家今日有無比你地囝囝囡囡著中國服返學校呀?? 我孖仔就無la!! 我係facebook見稀稀好型仔喎^^

大宅

原帖由 dorothy313 於 10-9-22 15:34 發表
大家今日有無比你地囝囝囡囡著中國服返學校呀?? 我孖仔就無la!! 我係facebook見稀稀好型仔喎^^

好快又萬聖節喇 , 可能又要著萬聖服 !

首頁

尾頁

跳至