論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

有流傳因菲挾事件有菲傭係香港被殺

真係不知所謂的流傳,尋晚我工人問我”因為菲挾事件係咪有菲傭係香港被殺” ,我眼都突埋問佢點解咁問

原來佢收到個sms話因為菲挾事件,有3個菲傭係香港被殺,仲要講到真一樣寫明一個係柴灣,一個係元朗,另一個我唔記得左,d人流傳d咁嘅message都有問題架

我工人個樣又驚又擔心mouth: ,我已經第一時間同佢講清楚呢個係無可能.......香港唔同菲律賓,如果咁大事件一定有新聞,佢聽完我講至放心

各位,免得佢哋比人誤導我相信大家可能都要同d工人洗下腦,不過可能係我個工人第一次黎香港所以單純d

水晶宮

唔該果d人唔好當我地同佢地一樣level..

男爵府

畀面勳章

我工人都收到,我問佢,佢先話收到,而且都有d擔心,嚇到佢出到街都急急腳行,搞到我又要幫佢做輔導~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

都唔知呢D蠢材, 成日興波作浪. 同就來大時大節就話加人工. 如話好似希特拉當年咁, 比毒氣室毒死晒佢地, 仲講得通.

珍珠宮

原帖由 lily-of-valley 於 10-8-28 11:02 發表
都唔知呢D蠢材, 成日興波作浪. 同就來大時大節就話加人工. 如話好似希特拉當年咁, 比毒氣室毒死晒佢地, 仲講得通.

佢地每做一樣嘢, 就强烈咁話俾人知一次:佢地係好蠢!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

複式洋房

你同佢講, 咁你小心D做野喇, 如果唔係下一個到你呀!!

HAHA!!

原帖由 maychoi1223 於 10-8-28 09:58 發表
有流傳因菲挾事件有菲傭係香港被殺

真係不知所謂的流傳,尋晚我工人問我”因為菲挾事件係咪有菲傭係香港被殺” ,我眼都突埋問佢點解咁問

原來佢收到個sms話因為菲挾事件,有3個菲傭係香港被殺,仲要講到真一樣寫明 ...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我工人都收到,地點都唔同.
痴痴地線.

別墅

原帖由 ANDREAMLEE 於 10-8-28 11:27 發表
遲d仲有5條 作大d嗎 我哋總共無咗8個人命

子爵府

醒目開學勳章

佢地D諗法真係低低地,咁做對佢地有咩好處呢?

最好係話香港人已經忍夠佢地,如果發現濫用勞資庭or作假口供,誣告僱主等一律永久拒絕入境。(唔好坐監,因都係香港人錢養坐監D人)

大力D張揚呢個訊息出去,唔該!感激!

別墅

SO FAR 我個工人係一位好姐姐做野唔晒我擔心

原帖由 小銘媽咪 於 10-8-28 12:19 發表
你同佢講, 咁你小心D做野喇, 如果唔係下一個到你呀!!

HAHA!!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 winnie_sh 於 10-8-28 15:33 發表
佢地D諗法真係低低地,咁做對佢地有咩好處呢?

最好係話香港人已經忍夠佢地,如果發現濫用勞資庭or作假口供,誣告僱主等一律永久拒絕入境。(唔好坐監,因都係香港人錢養坐監D人)

大力D張揚呢個訊息出去,唔該!感激! ...

我只諗到一點,由呢幾日新聞報導加埋工人話有d sms係由菲個邊發出的事.
我估佢地係爭國人民心...選票.

但如果係咁,佢地又好低能+自私,為自己目的去令僱傭身心煩擾,亦無諗過佢地國民係唔係會受驚嚇而做出一d彌補唔到既錯事.

複式洋房

應該話俾佢地知:不是殺,係炒
心造福田,自有福緣.

禁止訪問

男爵府

傳錯左-應該係全港菲傭被害呀...

大宅

佢地個d思想全部低低地,上至總統,下至傭工,個個都不知所謂!我知一單還一單,但我呢一世都吾會請菲庸擺d咁可怕既種族人係身邊!?

複式洋房

Who will waste money to send SMS lies?

That will not win the Phil govt any votes, cause their govt cannot protect them in HK.

So who is doing it???

別墅

又係佢地D白痴陰謀啦.......

如果賓賓驚就叫佢地唔好放假囉, 尤其是中環, 唔放假就唔危險啦, 又提吓佢地係真驚定扮驚?

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

:;pppp: 承イ巨地貴言,我打算聽日一早放个臭屁毒死イ巨!:;pppp:

首頁

尾頁

跳至