跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我都係呢個星期(19week)先開始feel到bb有小小郁,但係好似唔係日日都有..就算有,都係夜晚,日頭好似冇點郁...
其實岩岩開始feel到幾日,幾時先要開始留意次數嫁..?
係未因為仲未係好大力,所以一時有一時冇呢...
搞到我而家日日都精神緊張了..><
好想快d生出黎呀...@@

大宅

醫生話開頭唔駛太擔心!16-20week都唔駛點計住佢郁!
我阿b都係夜貓來的!日頭佢都唔郁因為仲訓緊!wakaka
2011 新手媽媽^^
hello!我係201101王小b^^
12w1 彈o下彈o下 訓覺豬@@ 30w2  嘴仔勁似爸爸
16w1 又係訓覺豬><
17w2 吮吮食指  好鬼Q^^
20w4 郁手踢腳冇時停 原來係百厭仔><
28w1 原來係肥b= =

複式洋房

haha...真係次次都擔心完一樣又一樣//
擔心完oscar而家又擔心胎動..><
我bb夜晚晚先郁..因為次次都係爸爸返左工先有反應..haha!!

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

你地都好啦...我仲未FEEL過呢

複式洋房

回覆 2# haupui 的文章

你唔駛太擔心~陀bb過程中~由得佢順其自然最好~想太多對你&bb都唔好~知嗎~開開心心去迎接每一個驚喜啦~

複式洋房

我20週開始有郁啦~都幾平均~又唔係郁得好密~早又有郁~夜又有郁~最慘係佢有時又好早郁~好夜又郁~連4~5am都仲郁緊~我成日都會諗~佢唔駛訓架咩~因為我自己都係一個唔太鍾意sleep既人~唉~如果佢似我~唔like sleep就麻煩啦~咁就真係周身都唔得閒啦~

大宅

我朝早我起身會嗌埋佢起身~~哈哈~~
同佢傾計佢就會郁,一係就唱歌俾佢聽佢又郁~不過D感覺就唔會話好大好大~感覺好似係轉咗一下咁,
感覺BB郁唔知我係咪勁瘦一D肉都無,所以容易FEEL到呢~而係18WEEK坐係度就唔係好FEEL到訓係度先各,我已經重有D之前得86磅,我都158高~

大宅

原帖由 siusiu2011 於 10-8-29 10:39 發表
我20週開始有郁啦~都幾平均~又唔係郁得好密~早又有郁~夜又有郁~最慘係佢有時又好早郁~好夜又郁~連4~5am都仲郁緊~我成日都會諗~佢唔駛訓架咩~因為我自己都係一個唔太鍾意sleep既人~唉~如果佢似我~唔like sleep就麻煩 ...

呀媽都唔訓佢緊係唔訓啦~~HAHAA~~第日BB可能真係成日唔訓你就知味道~

大宅

我bb都係夜晚郁得多d...可能夜晚個人訓o係度平靜d..而家個感覺之前大力左..成日覺得佢好似篤我咁..
不過有時都郁到我幾唔舒服.但又會覺得好開心.ha~

大宅

畀面勳章

我亞b都係臨瞓前郁得明顯d
前晚,亞b一郁,我仲立即將亞仔、亞女壓係我個肚上, 佢地都feel到bb既郁動呢~~

大宅

畀面勳章

可能日頭有野做,你先唔會易feel到bb旭,
而夜晚係屋企會舒服d,多d時間,就易d感覺到,
我放假係屋企的時候,都會覺得bb成日旭架,
而家連老公都feel到,仲見到個肚震添呀

複式洋房

^^我都叫自己好好放鬆了...
一切都順其自然...唔好比壓力自己...
我做好自己便足夠了...!!

複式洋房

我16週幾已經feel到bb郁啦 初初仲有篤篤下咁
依家19週 好似係肚入面打筋斗咁喇~
每日都起碼郁廿次以上 (正如其他媽媽一樣~夜晚靜靜地訓係床上 會feel得清楚o的)

男爵府

我廿一週幾都仲未feel到

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至