興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我在書展經某代理訂了其中的Young Scientist,然後跟住上面既web-site,見在佢地新加坡網上訂平好多,8月頭膽粗粗在網上再訂一套,至今一個月,差點忘了,最近收到信用卡月結單知道pay-pal已收左錢,但未收到書,剛剛才發過e-mail問,唔知佢地有無人覆呢。
你地有無人試過網上訂新加坡雜誌,可靠嗎?

洋房

Hi Fiona,

我都係在書展經某代理訂了Young Scientist, 但未試過直接同新加坡網上訂, 如果真係work, 請update一下, 等我都可以訂多D俾亞仔睇, 事關佢真係幾貴.

Thanks

原帖由 Fion_Chan 於 10-8-29 20:13 發表
我在書展經某代理訂了其中的Young Scientist,然後跟住上面既web-site,見在佢地新加坡網上訂平好多,8月頭膽粗粗在網上再訂一套,至今一個月,差點忘了,最近收到信用卡月結單知道pay-pal已收左錢,但未收到書,剛剛才發過e-mail問, ...

禁止訪問

男爵府

How much for ordering in Hong Kong and Singapore?? Thanks.

侯爵府

原帖由 SueBeeCheung 於 10-8-30 11:45 發表
Hi Fiona,

我都係在書展經某代理訂了Young Scientist, 但未試過直接同新加坡網上訂, 如果真係work, 請update一下, 等我都可以訂多D俾亞仔睇, 事關佢真係幾貴.

Thanks

...

本來唔想在網上覆,見你地又有人問.....
呢次在新加坡呢個publisher網上訂書,真係有D峰迴路轉:在我狂send e-mail 追問幾時有書到時,有人以香港電話call我,原來就是香港代理,佢話新加坡個邊將我既資料比左佢,佢會follow 寄書既事,仲check到我曾在書展幫趁過,我跟他說paypal已過數,佢便只confirm一次我既地址便沒說其他。我以為今次order順利了(書展我用了HK$8xx買了兩set逾期既書,而在網上兩set最新既書只是HK$6xx。)。

可是,兩日後,paypal離奇地send e-mail來說這新加坡publisher給我退錢了。然後這新加坡publisher有人給我e-mail了(之前我的e-mail enquiries是從來沒人覆的),說網上訂購只給新加坡本地,我要訂就要經某香港代理,所以現在退款給我。我翻看他們的網頁subscription個版真是多了一句只限local subscription。
真氣人,之前我就是見他們網上話接受international order,才落order,又比我填香港地址(地區有"Hong Kong"揀),又在paypal收我錢,又無人做野,混混噩噩成兩個月至話攪錯。
那致電比我既香港代理之後也沒有影。真氣人!

奈何D書阿仔話鍾意......,可能遲D我要死死氣搵番某香港代理......

首頁

尾頁

跳至