自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 醒目開學勳章

我想買一部電視機,主要條件如下:

1.尺寸為32”
2.解像度為1920X1080(全高清)
3.音質優美
4.有互動功能
5.畫面細膩
6.省電
7.內置高清解碼器(iDTV)

請問大家有什麼好介紹?

侯爵府

點解唔去8老會,胸窄睇下?
你知道自己想要咩,同d職員講,實搵到部岩~~

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原帖由 rilley 於 10-8-31 15:04 發表

yes, 都係去D 大型電器連鎖店睇下咩牌子, 款, 價錢啱自己
之後可以上網Check 下邊度比較平

大宅

醒目開學勳章

你咁問,我100% 肯定佢地推 samsung / lg,因為佣高。

去睇實物時,要小心看佢地啲 setting,十居其九, samsung / lg 係用 hdmi 線及 set 得靚啲嘅。

原帖由 rilley 於 10-8-31 15:04 發表

伯爵府

睇下「選擇」月刊
2010年 7月 # 405

http://www2.consumer.org.hk/cc_data/library/choice/index.nsf

比錢買啦!

原帖由 c12l23f72 於 10-8-31 14:58 發表
我想買一部電視機,主要條件如下:

1.尺寸為32”
2.解像度為1920X1080(全高清)
3.音質優美
4.有互動功能
5.畫面細膩
6.省電
7.內置高清解碼器(iDTV)

請問大家有什麼好介紹? ...

侯爵府

samsung/lg總好過推sony....

原帖由 littlepigstores 於 10-8-31 15:09 發表
你咁問,我100% 肯定佢地推 samsung / lg,因為佣高。

去睇實物時,要小心看佢地啲 setting,十居其九, samsung / lg 係用 hdmi 線及 set 得靚啲嘅。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔好用samsung / LG, 佢地係超快壞o既機,最好用都係 Sharp, 我用過過 sony 同 sharp, sharp 好係 come用架, samsung同LG行內都知唔係咁好用,個時有朋友係韓國人,佢响 samsung 做,佢話韓國人最叻就係抄野,佢地都係拎日本機返去拆開野再加加減減抄機,所以好快壞。

公爵府

SONY~

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

yes, sony! i use sony over10+ year. 之後呢幾年不停壞&換款!

侯爵府

我用過sony,部機一年壞左幾次,另一部用左幾個月畫面變色.......唔知係咪我唔好彩....
所以依家我對sony完全無信心,
反而我用既lg,5年都無壞過~

原帖由 fskaren2002 於 10-8-31 15:38 發表
yes, sony! i use sony over10+ year. 之後呢幾年不停壞&換款!

珊瑚宮

畀面勳章

Panasonic

複式洋房

http://www.price.com.hk/search.p ... %BB%E8%A6%96&sort=1

I don't know which brand is good, but hubby said choose made in Japan panel and LED(more expensive) is better than LCD. He likes Sharp. U can compare yourself at a chain store, then shop for a better price at price.com.hk

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 醒目開學勳章

thx!
我會考慮的

公爵府

samsung / LG, 佢地係超快壞o既機<--- 我bf個老豆買左部LG反黎,我知道後已經話"下....好買唔買,買LG...實好快壞~",BF仲要同我講:唔係啊..我覺得幾好啊..都好靚啊畫面~點知個幾星期後佢話佢爸拎左部電腦去整.........==''

子爵府

原帖由 mini_yan 於 10-8-31 19:50 發表
samsung / LG, 佢地係超快壞o既機

thx!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

網上d人講三叔售後服務好差.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Samsung 係百老匯睇時的確係好靚的,買到返屋企無得比較,我就覺得麻麻地... 不過佢地個customer service好差,我地部機個panel壞左,攪左好耐,打極電話都無人聽,就算聽左都係你推我、我推你咁,好把鬼!

我另外有一部sony,果customer service真係好到爆,d師父又快又好,以後再買機,我諗會買返sony...

子爵府

原帖由 Angel_BB 於 10-9-1 18:51 發表
Samsung 係百老匯睇時的確係好靚的,買到返屋企無得比較,我就覺得麻麻地... 不過佢地個customer service好差,我地部機個panel壞左,攪左好耐,打極電話都無人聽,就算聽左都係你推我、我推你咁,好把鬼!

我另外有一部sony,果custo ...
thx!!!

大宅

我屋企部電視有齊哂你所講既條件~真係好正!係吉吉島買既!日本牌子但大陸製造(唔肯定東南亞定大陸),又唔貴仲有野送!你去睇下~叫creation!

子爵府

thx!!
我會考慮

首頁

尾頁

跳至