跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

今朝起身亞女向我哭訴琴日第一日搭校車放學, 俾果d唔同學校嘅巴基爛坦學生打左2巴, 好心痛呀.......好想打人........巴基爛坦.......我好想中你呀........我疑得今日上架校車度兜巴聲班xzy@#$^..............真係火都黎埋

大宅

點解無啦啦比人打?無MISS見到咩?

大宅

好媽媽勳章

哈....頭先仲搞笑....我奶奶帶亞女搭校車番學唸住好聲好氣同校車負責人講琴日發生左咁嘅事, 希望佢地可以多加留意, 點知個負責人突然發難話一架車咁多人, 邊睇得晒, 跟住仲即時叫我奶奶帶番亞女落車, 話以後唔再車佢, 叫佢地自己番學校........我頂......佢都xyzxy@$&@#$#%&, 我奶奶激心到........係咁打俾我少個校車負責人....搞到我都好鬼火.......我何止想中d巴基爛坦呀.....我而家仲想中個負責人, 我要投訴, 我要佢地冇得撈......佢地講到自己一d責任都冇, 你人多咪加多個亞e l睇小朋友law,而唔係話睇唔晒就算, 咁對小朋友好冇保障wor!!!!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 eunice_ma 於 10-9-1 12:57 發表
今朝起身亞女向我哭訴琴日第一日搭校車放學, 俾果d唔同學校嘅巴基爛坦學生打左2巴, 好心痛呀.......好想打人........巴基爛坦.......我好想中你呀........我疑得今日上架校車度兜巴聲班xzy@#$^..............真係火 ...

你女兒是哪間學校的校巴? 唔係有人跟車? 如再有這情況出現你女兒可能不喜歡返學架,你要同學校反映呀, 聽到有這事件發生也會不開心. 如可以的話自己接呀女放學是最好.

大宅

好媽媽勳章

有頭髮邊個想做x哩wor.....老公死左, 我要做野, 得番奶奶睇住亞仔同亞女, 我又要睇住奶奶, 奶奶又唔鍾意工人, 我同老公本身住元朗, 亞女都係讀開元朗,老公死後搬左去天水圍同奶奶住, 我已在好唔願意的情況下幫亞仔報謮天水圍幼稚園, 但經過好多考慮後就唔轉亞女間學校, 繼續讀元朗, 奶奶身體唔好, 唯有俾亞女搭校車, 點知搭第二日就搞成咁.......究竟我做錯左d嘜....唔通連個天都唔鐘意我

別墅

天水圍線....係咪鍾太呀? 把聲好粗既

大宅

好媽媽勳章

係呀.....

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

媬姆車唔係有ee跟車咩?

呢個負責人我都打電話問過下佢.....講真, 我真係覺得佢冇乜禮貌 (個人意見)
你唔好咁sad, 咁而家阿囡點呀? 真係奶奶接送返學呀??

今晚又OT!!!!

大宅

好媽媽勳章

係呀....佢真係好冇禮貌....... 頭先奶奶咪死死氣左拖亞仔右拖亞女搭車落元朗番學,真難為左奶奶, 叫已開到聲叫我幫亞女轉校....唉...真係唔知點算好

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

搵唔搵到第二間媬姆車?
如果唔得, 可能真係要轉校, 但剛剛開學, 搵學校未必係易事, 呢幾日, 真係要麻煩奶奶接送啦!
今晚又OT!!!!

大宅

好媽媽勳章

搵唔到其他車呀, 因天水圍分晒東南西北區, 每一區一架車, 所以冇第二架, 冇理由死死氣搭番個8婆車嘛, 但奶奶身體唔多好, 亞仔又剛剛番k1, 每日2個鐘, 佢都已經好唔得閒, 而家又要湊亞女出元朗, 真係人都散.......佢個時間表已經好辛苦, 首先08:30帶亞仔番學, 10:45落樓接亞仔放學, 跟住番黎開始煮野食俾2個食, 食飽12:00要拖埋亞仔帶亞女落元朗, 然後奶奶同亞仔要在元朗遊蕩3個鐘先可以湊亞女放學返天水圍, 返到天水圍又要同2個沖涼, 然後準備晚飯, 跟住洗碗洗衫, 真係冇停過, 我覺得好對佢唔住ga

大宅

好媽媽勳章

請問天水圍有咩學校比較好, 我幫亞仔報屋企樓下天耀劉良驤, 我其實唔係咁鐘意, 家長日見到全部都係跨境學生, 唔係想分香港人大陸人, 而係佢地住部用普通話溝通, 我個仔一d都唔識, 咁點溝通, 老師可能會因為大家唔係咁識廣東話而拖慢左課程進度, 間幼稚園本身d課程已唔高, 仲要比人拖一拖, 咁到時點上小學呀, 最搞笑係呢間學校上午班係跨境學生班, 下午班係全部外籍人士班, 所以唔係咁想亞女讀呢間

大宅

deleted

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

樓主 ,
只可比到意見你 , 一係要 99 辛苦 d , 一係轉校.
因保母車唔係校車 , 真係投訴冇門.
只有唔搭佢車 , 叫佢退錢比你.
就算佢肯答應你看住小朋友 , 只有分開佢地坐 , 但好難避免 d 巴基 x坦走黎蝦你個小朋友.
一車通常都坐成廿幾個小朋友 , 邊睇得咁多呀

如要 99 係元朗 hir 三粒鐘 , 日日如是,比我都頂唔順.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 eunice_ma 於 10-9-1 13:19 發表
有頭髮邊個想做x哩wor.....老公死左, 我要做野, 得番奶奶睇住亞仔同亞女, 我又要睇住奶奶, 奶奶又唔鍾意工人, 我同老公本身住元朗, 亞女都係讀開元朗,老公死後搬左去天水圍同奶奶住, 我已在好唔願意的情況下幫亞仔報 ...

真的不她意思,害你說了傷心事.
朋友說天水圍的東華三院是一間很好的幼稚園呀.

複式洋房

你好!
我個女讀緊天耀仁愛堂全日班, d老師都好好人, 你不如考慮下轉返天水圍, 等你奶奶無咁辛苦, 同埋佢地要係街等你個囡囡放學, 你個仔仔都會好辛苦. 一係你比一個小朋友返全日丫, 可以減輕下你奶奶既工作.
其實你可以打去問下d學校有無位, 如果有位應該可以好快入學.

大宅

好媽媽勳章

亞女讀懷恩幼稚園下午班

原帖由 UNKUB 於 10-9-1 17:29 發表
eunice_ma,
可以講比我聽你小朋讀邊間? 我又係聯絡你果個保母車....聽到我都好擔心我個小朋友....

男爵府

原來懷恩D保母車咁差. 間學校又唔係咁差喎.(聽講), 仲要同埋D阿星一架車.都唔知排唔排依間學校, 因我可能都會答保母車. 是否其他線D保母都是如此差, 咁元朗線呢. (有無其他MAMA知道?)

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我覺得miss同校長都好好喎...你講到間學校好似=.=...我記得個家長會都有講學校只係提供街外車比家長自行選擇...都唔關學校事...

~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

子爵府

幼稚園轉校不是難事,天無絕人之路。經濟許可,請工人會是長遠計。否則奶奶不是好"come崖"

首頁

尾頁

跳至