自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

click唔到既?我都成日colour & highlight, 加埋電髮,都唔平。如有安全天然方法就最好啦!

原帖由 魚生 於 10-9-1 18:00 發表
之前用過海靈草,但係頂唔順陣味,而家用

http://www.facebook.com/album.php?aid=11928&id=100001101878585#!/photo.php?pid=133472&id=100001101878585&ref=fbx_album

都係天然野,好好用!如用淺啡色,白髮會變成highligh ...

大宅

唔係喎, 我覺得 henna 粉好ok 呀,
草味囉, 接受到, 始終係全天然野唔傷頭髮, 仲護髮添,
值得呀.

http://www.facebook.com/album.php?aid=11928&id=100001101878585#!/photo.php?pid=133472&id=100001101878585&ref=fbx_album

都係天然野,好好用!如用淺啡色,白髮會變成highligh ...

大宅

請問邊度買架?

原帖由 幗幗 於 10-9-1 19:04 發表
唔係喎, 我覺得 henna 粉好ok 呀,
草味囉, 接受到, 始終係全天然野唔傷頭髮, 仲護髮添,
值得呀.

大宅

之前我響賣 "印度" 野果d 舖頭買, 不過要溝咖啡粉or 茶, 再加檸檬汁, 雞蛋, 覺得幾麻煩, 後來響10蚊店有得賣, 係由幾種唔同既草粉混合, 而且唔洗另外溝野, 好方便, 1盒可以用兩次, 記得用時加1茶匙檻欖油, 染完出黎d 頭髮好有光澤, keep 到好耐, 唔洗再響出面焗油, 而且d 頭髮會變得 strong 好多.

原帖由 Candice1128 於 10-9-1 19:08 發表
請問邊度買架?

大宅

Thank you!

原帖由 幗幗 於 10-9-1 19:23 發表
之前我響賣 "印度" 野果d 舖頭買, 不過要溝咖啡粉or 茶, 再加檸檬汁, 雞蛋, 覺得幾麻煩, 後來響10蚊店有得賣, 係由幾種唔同既草粉混合, 而且唔洗另外溝野, 好方便, 1盒可以用兩次, 記得用時加1茶匙檻欖油, 染完出黎 ...

大宅

我唔記得講, 只會白髮既地方上到色(啡色), 黑髮既地方係不變(原色), 好似做左high light 咁.

珍珠宮

原來有咁多人都好早有白頭髮,我以為唔多人好似我咁.
我都成日為呢樣嘢覺得好煩.染遲一陣,d朋友就會話我好快d整整個頭.我都唔想嫁!

男爵府

之前我響賣 "印度" 野果d 舖頭買, 不過要溝咖啡粉or 茶, 再加檸檬汁, 雞蛋, 覺得幾麻煩, 後來響10蚊店有得賣, 係由幾種唔同既草粉混合, 而且唔洗另外溝野, 好方便, 1盒可以用兩次, 記得用時加1茶匙檻欖油, 染完出黎 ...

Juxco 10蚊店 ??
d 染髮 cream 有冇 photo ??

男爵府

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原帖由 Candice1128 於 10-9-1 19:08 發表
請問邊度買架?

Try Amazon.

大宅

條LINK入唔到啊!佢話過左期咁既??

男爵府

我都入唔到條LINK度睇,10蚊店有得買,請問係咩牌子呀??

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

26歲生完阿囡就開始勁出白頭髮, 差吾多1-2個月就要染
而家又有左, 成4個月無染過, 我就黎變白髮魔女喇

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

喇, 吾好笑我呀
請問係用煮飯果d檻欖油定用係平時搽身搽面果d, 定兩樣都得呢?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

touch wood, so far都未有呢個需要!!

大宅

我用henna+indigo粉,好掂.
茶&咖啡唔得㗎.
網有教點染&點買indigo powder,henna 粉就係印度鋪買.
只要多一點indigo powder就掂㗎啦, 不過如果indigo powder 多就會第一,二日頭髮會綠色,第3日就會深啡色啦

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

3字頭就開始啦

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請問香港邊度有得買?

原帖由 魚生 於 10-9-2 12:00 發表
http://www.sastty.com/lp/hct_s2/?PHPSESSID=18db6d5e6864a0334f76838a6722385f

this one

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

子爵府

醒目開學勳章

我同你一樣30打後就開始要染髮來遮蓋白髮,而家平均一個多月就染一次,不過自己染,我而家用緊係天然染髮 

原帖由 wan_sosin 於 10-9-1 14:59 發表
我30打後就開始要染髮來遮蓋白髮,遺傳關係,我成家人都有白頭髮,我而家平均一個多月就染一次,不過自己染,我而家用緊係天然染髮,所以染密d都唔太驚.

首頁

尾頁

跳至