跳至

首頁

尾頁

大宅

近排成日都會出現一種好古怪嘅感覺,就係每晚瞓覺都會覺得肛門位好似頂住頂住咁,初時以為係想便便,但去到廁所又唔係咖喎,坐幾耐都痾唔出,但都係預下預下咁,個感覺好唔舒服呀 ..有無MAMA都有咁嘅感覺呀?我有唸過自己會唔會係生痔瘡,但又無痛嘅感覺,好煩.

複式洋房

會唔會係阿b壓住呀?

大宅

我奶奶同我講過, 如果覺得急便便, 但又唔係要去既話, 可能阿b快出世架哪, 佢話佢生4個都係咁既feel wor, 你幾時預產呀...要小心留意呀~

原帖由 babyjackjack 於 2010-9-2 04:28 PM 發表
近排成日都會出現一種好古怪嘅感覺,就係每晚瞓覺都會覺得肛門位好似頂住頂住咁,初時以為係想便便,但去到廁所又唔係咖喎,坐幾耐都痾唔出,但都係預下預下咁,個感覺好唔舒服呀 ..有無MAMA都有咁嘅感覺呀?我有 ...

大宅

原帖由 lazybabe 於 10-9-2 17:48 發表
會唔會係阿b壓住呀?

平時亞B都已經壓到我好急尿咖喇.但依個感覺係直情係個肛位到,所以都唔知係咪亞B壓住

大宅

原帖由 tamichu 於 10-9-2 18:41 發表
我奶奶同我講過, 如果覺得急便便, 但又唔係要去既話, 可能阿b快出世架哪, 佢話佢生4個都係咁既feel wor, 你幾時預產呀...要小心留意呀~

而家37WK,我都有心理準備亞B隨時會出世,但依個感覺已經維持左一個WK,所以真係唔知咩原因,好煩惱好唔舒服

大宅

大家一齊加油啦....你都好呀..37w, 好快可以親親小b, 我先就黎32w, 好長呀....而且唔知點解成日形住阿b會早產...千奇唔好早過37w呀...而家bb又得1.8kg....個肚呢2日又開始左種奇怪既痛楚, 我唔知係咪宮縮, 希望係啦....總之, 希望大家都快d等到小b健康降臨啦!

原帖由 babyjackjack 於 2010-9-2 07:39 PM 發表

而家37WK,我都有心理準備亞B隨時會出世,但依個感覺已經維持左一個WK,所以真係唔知咩原因,好煩惱好唔舒服

大宅

我今日39wk 都仲未有動靜
唔知會唔會催生呢

男爵府

會唔會痣瘡出咗黎呢?

大宅

原帖由 PEGGYPCDOG 於 10-9-3 13:23 發表
我今日39wk 都仲未有動靜
唔知會唔會催生呢

So am I! Still no any singal!

大宅

原帖由 tamichu 於 10-9-3 11:38 發表
大家一齊加油啦....你都好呀..37w, 好快可以親親小b, 我先就黎32w, 好長呀....而且唔知點解成日形住阿b會早產...千奇唔好早過37w呀...而家bb又得1.8kg....個肚呢2日又開始左種奇怪既痛楚, 我唔知係咪宮縮, 希望係啦. ...

我32WK開始都係成日形住會早產咖,可能係我地都太緊張,你可以檢查o個陣問下e生睇唔睇到有無咁既蹟象,o個陣e生就同我講雖然唔可以肯定,但就唔似會囉,咁自己就放心d..

大宅

原帖由 kapopooh 於 10-9-3 13:47 發表
會唔會痣瘡出咗黎呢?

其實我都一直有咁唸,但摸過又唔覺得有野,又唔覺得痛..

大宅

我尋日問左醫生哪, 佢話睇唔到幾多早產既先兆wor, 我幾down呀, 因為而家開始, 每2week就要去產檢嘛, 如果佢向超聲波睇到, 我都冇咁擔心啦...你會向邊度生呀?

原帖由 babyjackjack 於 2010-9-3 02:51 PM 發表

我32WK開始都係成日形住會早產咖,可能係我地都太緊張,你可以檢查o個陣問下e生睇唔睇到有無咁既蹟象,o個陣e生就同我講雖然唔可以肯定,但就唔似會囉,咁自己就放心d.. ...

洋房

我都同你一樣呀...成日FEEL到頂住頂住咁==但好肯定唔係生痔瘡!!!
唉...都唔知點解會咁

大宅

原帖由 yaniyani1223 於 10-9-3 23:12 發表
我都同你一樣呀...成日FEEL到頂住頂住咁==但好肯定唔係生痔瘡!!!
唉...都唔知點解會咁

我以為淨得我係咁添= =..不過我今日問左e生,佢都話有可能係痔瘡,但我話唔痛,咁佢就話唯有等生完之後睇下仲會唔會有咁既感覺,如果有就要照清楚,

首頁

尾頁

跳至