自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

亞女2歲8個月大, 9月1日返學, 返左1小時, 放學搭緊車已經嘔, 返到屋企一小時後又嘔, 立即帶佢去睇醫生喇, 醫生話佢可能作感冒, 因為佢無疴, 只有小小鼻水同嘔.

食完藥後都係嘔, 食咩嘔咩, 昨天一起身就喺地下扭成一團大喊話好肚痛, 連續五分鐘, 嚇死我, 我估佢係肚餓, 所以比左D粥佢食, 然後佢就瞓覺, 到佢精神好D, 我又再餵D粥比佢食, 佢又嘔!

今朝七點佢身, 之後又係扭成一團, 喺地下大喊話好肚痛, 我好驚, 唔知應唔應該送佢去醫院, 過左10分鐘, 又餵左D粥比佢食, 佢又瞓番, 而家起身後好似精神左D!

請問各位, 我應該點做呀? 係咪應該再帶佢去睇醫生? 應該睇咩醫生? 定係下次佢再肚痛就帶佢去急症室? 我好驚呀! 請大家幫下我喇!

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

係咪幾日冇痾?我個女有一次就係冇c痾, 跟住勁嘔入左醫院!! 快d再睇醫生啦!!

大宅

醫生有無開d止嘔藥比你?如果有,食左幾次仲係嘔得咁勁,咁就即刻去醫院啦~

伯爵府

牛年勳章

MUST 去醫院

男爵府

轉個兒科醫生睇啦

公爵府

畀面勳章

會唔會係腸胃炎? 我個仔上次腸胃炎又係無痾...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

應該腸胃炎 我仔試過1次 冇痾冇嘔剩肚痛
近來一次 就是剩嘔肚痛 食咩嘔咩
d段時間 你應該唔好俾奶佢飲
飲寶礦力同食麵包 食幾日就好架la....唔好驚佢肚餓係咁俾野食佢

珍珠宮

好媽媽勳章

快d帶小朋友去睇醫生啦.
嘔好辛苦, 同埋好嚴重架.
我仔試過嘔, 飲水都嘔. 已經睇左醫生, 但係都嘔到缺水, 要入院吊鹽水, 好慘架.

大宅

醒目開學勳章

佢昨晚有大便, 係正常大便, 佢無肚疴, 只係嘔及肚痛, 昨晚只係嘔左一次, 但今朝就勁肚痛, 見到佢咁, 我真係好心痛!

見到佢喺地下碌黎碌去, 扭成一團咁痛法, 我又幫佢唔到, 真係嚇死我, 我到而家都未驚完呀!

禁止訪問

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

原帖由 legomeko 於 10-9-3 10:56 發表
亞女2歲8個月大, 9月1日返學, 返左1小時, 放學搭緊車已經嘔, 返到屋企一小時後又嘔, 立即帶佢去睇醫生喇, 醫生話佢可能作感冒, 因為佢無疴, 只有小小鼻水同嘔.

食完藥後都係嘔, 食咩嘔咩, 昨天一起身就喺地下扭成一團大 ...
好明顯有可能是番學恐懼症.請求敎心理g詢師.請細問引導孩子講出番學時做了啲x嘢,重中了解問題.先可解決.

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章

請問是不是指有在早上先有嘔同肚痛,過了番學時段,又好像無問題.一講番學或學校啲嘢又會出現嘔同肚痛.

大宅

醒目開學勳章

多謝你的回覆, 佢係早上七點肚痛, 嘔就晚上, 佢返下午班, 應該佢無唔鍾意返學, 因為佢話好鍾意返學, 同埋呢個星期返一個鐘, 只係比佢地玩.

原帖由 yoma1975 於 10-9-3 12:55 發表
請問是不是指有在早上先有嘔同肚痛,過了番學時段,又好像無問題.一講番學或學校啲嘢又會出現嘔同肚痛.

大宅

醒目開學勳章

多謝大家既回覆, 我想幫佢轉個醫生睇, 如果係沙田區, 大家有無好介紹? 唔該晒!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 legomeko 於 10-9-3 13:12 發表
多謝大家既回覆, 我想幫佢轉個醫生睇, 如果係沙田區, 大家有無好介紹? 唔該晒!
go仁安e院急正門診看下

禁止訪問

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至