夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好多男人, 日日放工在家都在以不知不覺地去滾, 你老公要做野迫不得巳上大陸, 唔上去就無錢生活, 工作壓力大又要兩邊走, 你仲要成日check住佢, 我係你老公都對你反感, 點解唔試吓做個體貼的老公婆, 等佢做完野自然會打俾你, 傾吓屋企野, 返嚟同老公同仔女開開心心咁過咪仲好, 我老公放假只會係度瞓覺同諗經再唔係就睇電視, 晚晚放工食完飯洗完碗就做自己野, 好少同個仔有咩親子活動, 咁我又係咪好似你咁做先得? 你知道而家對老公既方法唔work就要諗過其他辦法, 講嚟講去都獨孤一味, 我係你老公都俾你悶死, 唔好再怨啦, 佢都係為一家人生活啫!!

男爵府

樓主呀樓主,

睇完你寫個d咁不知所謂既野, 我係女人都頂你唔順, 覺得你精神真係有問題、 好恐怖、 霸道、 佔有慾達100%, 我除左想向你爆粗之外跟本唔覺得有乜想同你討論, 係你眼中你老公只係你既被操控者, 佢越順從你, 你就覺得越理所當然, 就連買鞋、 約朋友都要你高興、 你批准, 如果我係你老公真係去死都好過對住你d咁既人, 我真係從來未見過一個好似你咁樣既女人, 你要既唔係老公, 而係一個公公, 你話你對佢好, 我真係睇唔到囉, 愛唔係用條件去衡量, 而係用心去付出, 你話你無左老公會發癲, 梗係啦, 無左個目標人物俾你折磨、 無人俾你虐待, 你不爽囉就梗係會癲啦, 所以正正解釋到你唔知自己愛唔愛老公而又無左佢唔得既原因囉, 你公公講得好啱嫁, 你真係青出於藍、 身在福中不知褔、 係你公公太縱你, 所以自食其果, 你唔想付出咪掉哂d仔女去保良局囉, 最好連每個月個$1000都唔好俾, 叫佢唔好做野日日供佢三餐, 門口都唔好俾佢出, 日日係屋企做你隻狗就啱啦, 你仲衰過d共產黨, 你公公忍到你咁耐而唔入青山, 你執到啦, 極權的皇太后。 如果我係你奶奶一早知個新抱係咁折磨自己個仔, 我一定以死相迫唔俾個仔同你結下呢段孽緣。

男爵府

原帖由 qqsasa 於 10-9-6 16:09 發表
咁當事人作得過癮,我地又睇得開心, 各取所需啫

先唔好理樓主係咪作野, 我覺得真心幫人唔洗理佢真定假, 係出自個心。

樓主,

如果你將前因道出, 再講後果, 我諗你就唔洗俾咁多人喪抽左咁耐, 而家你講左出嚟, 我地都替你心''UP'', 佢去唔去滾都不比你們現在咁緊張既關係嚟得重要, 最重要你係各方面對呢個人巳經無哂信心, 呢樣都未攪掂, 又何來得到對方的愛? 咁唔愛又點過一世? 而家最重要重建對對方互信的心, 大家都講得好啱, 見吓婚姻輔導應該會你們有幫助, 有左互信呢樣野, 之前你擔心既問題都會一拼消失, 點都好啦, 誠心祝福你。

男爵府

如果一開始你做得到, 點解唔好頭好尾做埋落去, 去到最後都失哂控去搵老公, 又嗌交, 快d去睇吓心理醫生啦, 你真係控制唔到你自己, 咁樣只會令到兩敗俱傷, 只要你一諗再打就會離婚, 我諗你可以控制自己得好d, 想check老公既時間就搵多d其他野做啦, 唔好再係咁啦, 否則, 你成日post上嚟話俾我地知你唔想check老公但控制唔到都無用, 似小朋友得個講字, 應承左做轉頭又係咁, 唉, 成熟d啦!!

男爵府

原帖由 AAA-Mom 於 10-9-9 17:49 發表
(續...)

到晚上再傾, 差不多傾了1小時, 內容還是說我不知道他"怎樣"和客玩...他說是否他是不可以飲醉的...又說應酬就是這樣...將來更可能有机會去bar, karaoke,什至夜総会添, 他不能預知也不能control的, 咁點呢?我 ...

其實呢度d媽咪要幫既巳經幫哂你, 你老公亦講左心裡面說話, 成日問有無攪女人, 你老公真係講得啱, 你唔單只迫緊你老公, 仲迫緊我地日日上網答你同一個問題, 跟本你就有病, 日日問老公有無女人, 有無女人你都當佢日日同其他女人攪野嫁啦, 呢個問題完全唔係你老公有問題, 有問題果個係你, 你老公都可以話你佢唔係香港, 你不甘寂寞, 係咪日日都同唔同男人上床, 就算唔上床都會摷吓, 你當正佢去滾所以你報復, 你老公都可以咁樣假設你啫, 不如我地個個都答你, 係, 你老公一定有女人, 仲晚晚都唔同女人瞓, 你唔洗諗啦, 佢今晚又同其他女人上床, 你老公都要日日答, 係, 我有女人, 仲晚晚玩3P, 我地答哂你要既答案, 咁樣你係咪滿意d、 開心d, 證明到你自己疑神疑鬼既想法係完全正確, 你有精神問題唔該快d去睇精神科醫生, 唔好日日係度問我地同一個問題, 如果你再問, 我都會日日答, 係呀, 你老公出面一定晚晚有女人, 仲開心過同你一齊添, 咁樣, 你滿意未? 個心舒服哂未?

唔好話你老公有窒息感覺, 我日日上嚟見到你問埋d咁既野, 我都就嚟想反枱, 唔咳你呀, 唔該, 去睇醫生啦, 唔好再上嚟問你老公有無攪女人啦, 我地唔識天眼通, 唔係個個都睇住你老公做緊乜嫁, 有時間留番嚟做番d正常有建設性既野好過啦。

男爵府

原帖由 頂級美人 於 10-9-9 22:02 發表
何必這樣折磨自己折磨老公, 做人不能太執著, 唔係你咩都可以控得到, 不如放開心情, 或者會有更好嘅結果.

你呢句, 係樓主開既地方, 巳經出現過n次, 留番啖氣吧啦

男爵府

原帖由 AAA-Mom 於 10-9-10 10:31 發表
sorry呀大家....

我唔知自己咁大問題....我之前其實book左一个心理医生, 但老公又話唔好食精神科藥, 所以他去一个教授到幫我配左2支草本中藥噴口...

冇錯! 我太負面! 我係睇完新聞惨事都喊死又代入自己果种人..... ...

希望下次你上嚟精神巳經好番哂, 同老公無呢方面既問題, 你應該去睇精神科+婚姻輔導, 而唔係再上嚟疑神疑鬼成日問我地老公係咪有女人!! 因為真係令人好厭惡!!

男爵府

原帖由 AAA-Mom 於 10-9-17 09:47 發表
多謝你關心啊....

近來我試著放鬆點, 最近一次老公上大陸, 咋天剛回來, 今次我表現得很好很"正常", 他這次上去我都冇成日打电話/sms佢,咁樣反而佢都如常一天sms / tel 我4、5次, 而每晚也会說5-10分鈡电話才睡.... ...

樓主,

你進步左好多呀, 繼續keep住啦, 唔好氣妥, 可能你老公見你反反覆覆, 所以先會咁反感, 另有本書想介紹給係看, 「會撒嬌的女人最好命」, 羅夫曼著, 是我的朋友借給我看的, 真是一本神奇的書, 可以教女人怎樣憑自己的口改變不良婚姻的命運, 我只看了五十幾頁就有''叮''一聲既感覺, 完完全全的反省自己以往的種種, 去書局搵吓有無啦, 好過你上嚟問一千次一萬次呀。

首頁

尾頁

跳至