論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

姐姐成日訓冕左,我個囡遲左半個幾鍾先湊翻學..上個學年已經 3 次 .. 今個新學年..今日又一次

佢帶住個handfree 訓覺..已經話左唔可以,
話完幾個月又好d..之後又帶翻..鬧鍾響佢都冇反應!!
事後話親佢都係冇反應...佢比我個感覺..遲到味遲到囉...你自己緊張姐........~~~明知遲到..仲唔拿拿聲...仲比我見到佢係廚房食面包...

雖然唔係日日都係咁..但間唔中一次都死...

伯爵府

呢D工人,自己唔o岩一d都唔著緊,我就會俾多7成工夫佢做,晚黑唔準閂房門瞓,所有手提/handfree等晚上臨瞓要放在廳的檯面上,之後發現一次就收一次+出reminder!

佢唔care份工,你真係吹佢唔脹,不過以佢既行為,唔會一年得幾次係咁,平時唔方好得去邊。夠期我就一定換工人。

別墅

你試吓遲D出糧比佢,比佢感受吓遲既感覺 !

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

複式洋房

回覆 2# mylulu007 的文章

佢已經唔係太多野做..
但係就mememoremore...more到12點話做唔晒要漏明天做...要沖涼訓啦!!
點比多 7 成
睇住佢唔緊唔緊的態度..真係火都黎..
我之前個個.. 快手快腳9點就搞掂晒..仲坐買一齊睇電視

複式洋房

下.....係咪應該佢做到幾夜都好..都要準時起身送小朋友翻學先...翻到屋企再訓係另一回事~~~
最慘我一早要翻工..如果唔係..都冇咁 哩 hea !!!

原帖由 ANDREAMLEE 於 10-9-3 17:24 發表
訓冕左,完全無可能,除非之前個晚真係做夜咗,就可以訓冕d!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個人都好唔中意遲到,如果發生呢個情況,我都會好嬲,就算間中一次都唔好受!!

原帖由 ckymimi 於 10-9-3 16:23 發表
姐姐成日訓冕左,我個囡遲左半個幾鍾先湊翻學..上個學年已經 3 次 .. 今個新學年..今日又一次

佢帶住個handfree 訓覺..已經話左唔可以,
話完幾個月又好d..之後又帶翻..鬧鍾響佢都冇反應!!
事後話親佢都係冇反應... ...

水晶宮

可唔可以你起身時叫醒埋佢

複式洋房

有時佢早過我...有時我翻早..就早過佢..都會叫佢起身.
我今日放假,,就出事.
我又唔想做到日日都指意我叫佢起身...

..
原帖由 琛媽 於 10-9-3 18:10 發表
可唔可以你起身時叫醒埋佢

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

畀面勳章

佢遲一次,o個個月放假就要罰早一個鐘返屋企,遲兩次就早兩個鐘。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至