派對情報

跳至

首頁

尾頁

大宅

係咪用PHOTOCAP....如何入手??
整好左去邊度印呢??

禁止訪問

男爵府

原帖由 yat_pui 於 10-9-5 11:32 發表
比人做啦, 自己學真係好煩架, 我都try過想學, 之後個print shop又話要咩咩咩解像, 又dpi, 真係唔知係咩

之後搵到個平平地designer做左, 唔駛浪費時間, 留番時間諗下個cake好過 ...

請問你係邊間做?....價錢幾多?...thanks

男爵府

原帖由 SiuBay 於 10-9-6 17:04 發表

請問你係邊間做?....價錢幾多?...thanks

其實百幾蚊都有,連設計同印架啦!

禁止訪問

大宅

邊到印banner平, 印什麼質地好.

禁止訪問

大宅

我想賜教,例如:banner想6尺x3尺,咁dip??
易拉架一般size又係點?
原帖由 棉花糖寶寶 於 10-9-9 14:44 發表
其實自己整都好容易, 相片處理可以用PHOTOSHOP, 如果加埋圖案字及效果可以用FREEHAND, corelDRAW 等, 最重要要注意圖像的dpi不能太低, 否則印出來會濛

大宅

但係圖要1:1喎﹗邊度搵倒咁大的圖來做?請賜教﹗

洋房

其實banner 只要用200dpi都夠, 因為banner 通常比較大, 所以如像數太高就好難做, 最緊要相片質素好, 相片拉大黎做就無問題

至於易拉架一定要300dpi, output公司有既定既尺寸, 就係一般喺街見到嗰 電訊promot用嗰d

稿件一般用photoshop, ai, fh等output software, 但記得做file一定要用output 格式(cmyk), 唔係出到黎d 色會錯晒

我仔仔兩年既生日會既所有banner , 易拉架, 邀請咭, 感謝咭等等, 都係佢老豆一手包辦(因為佢係做設計的 ), 唔難, 不過好花時間, 我都覺得呢d 野應該俾返d 專業人仕做, 因為仲有好多流程要兼顧

希望d 資料幫到你地啦~

大宅

原帖由 shading 於 10-10-20 11:33 發表
其實banner 只要用200dpi都夠, 因為banner 通常比較大, 所以如像數太高就好難做, 最緊要相片質素好, 相片拉大黎做就無問題

至於易拉架一定要300dpi, output公司有既定既尺寸, 就係一般喺街見到嗰 電訊promot用嗰d

...

唔該晒你的分享呀﹗BANNER出爐了﹗而且都好滿意﹗謝謝﹗願當日的生日會開開心心、順利完成﹗哈﹗

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

想問吓如果用photocap, 將相去底後save咗.
再將相放入想要的位置 (因想公主做背景+已去底人樣). 但發現底係去咗變咗白色. 但會有個白框. 可以點處理呢 ? 謝 !

首頁

尾頁

跳至