跳至

首頁

尾頁

複式洋房

日日口係屋企..終於諗到有咩可以打發時間....
專登買左本編織書.....
點知......奶奶話....D老人家話大肚果時唔好織野,
怕BB比冷纏頸WO><
搞到冇咩心機....
但係,我都打算織,
因為,我又唔係食煙飲酒...........

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都想織,,但我陀我大仔成日織頸巾..咁o岩咁q佢出世就臍帶纏頸...而家有陰影乜野都唔織

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

估唔到連織野都唔得喎
我見好多大肚MAMA都會織GAmouth:

別墅

我生囝囝織左張被俾佢,生囡囡時織左件披肩俾佢,依家仲諗緊唔知織咩好。我上果兩胎都無事喎。

原帖由 戲如人生 於 10-9-5 21:08 發表
估唔到連織野都唔得喎
我見好多大肚MAMA都會織GAmouth:mouth:" />

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我都偏向信無事多
因為我想織嘛
原帖由 JanetBin 於 10-9-5 21:56 發表
我生囝囝織左張被俾佢,生囡囡時織左件披肩俾佢,依家仲諗緊唔知織咩好。我上果兩胎都無事喎。

複式洋房

原帖由 戲如人生 於 10-9-5 22:42 發表
我都偏向信無事多
因為我想織嘛

ME2.....都係想織,所以一定冇事既~@@

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

吾好坐响床上織就聽過
老一輩D人話吾好响床上面搞針線D野, 話會臍帶纏頸, 可能同織冷衫歸埋一類啦
我陀大囡就由陀織到臨盆果日

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 haupui 於 10-9-5 23:18 發表

ME2.....都係想織,所以一定冇事既~@@

果陣我睇哂D大肚婆禁忌, 記得無呢樣野, 吾通近呢幾年加左吾織得冷衫

不過老人家叫你吾好做, 你就吾好响佢面前做, 避忌下囉

侯爵府

我都睇過好多禁忌...未聽過呢條
連"我的低能"系列入面話唔好繞風筒都信埋啦
無理由仲有問題掛
原帖由 心抱 於 10-9-5 23:25 發表

果陣我睇哂D大肚婆禁忌, 記得無呢樣野, 吾通近呢幾年加左吾織得冷衫

不過老人家叫你吾好做, 你就吾好响佢面前做, 避忌下囉

複式洋房

i have knitted several pieces for bb already. my knitting teacher said it's ok but can't knit on bed. she doesnt teach me how to make dolls too. i didn't ask for the reasons. i guess it's sth chinese. i think it's great joy making your little one sth on our own

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至