自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題

大宅

醒目開學勳章

成個人消毒??

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

噴身 唔明...
~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

係咪普通噴霧裝酒精呀 mouth:

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係返到學校前同佢消毒,是嗎?

男爵府

原帖由 sukkiu 於 10-9-6 16:18 發表

係啊....

男爵府

原帖由 小倩 於 10-9-6 15:12 發表
係咪普通噴霧裝酒精呀 mouth:mouth:" />

果d是洗手吔, 我要可以噴身上d....

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 sukkiu 於 10-9-6 16:18 發表

返學要全身消毒
學校門口通常有酒精搓手液, 最多要噴鞋...

大宅

之前有隻牌子叫 AQ ??? 可以消毒又可以噴衫 , 不過就貴D , 你可以買 CHICCO買 BB 消毒液 +水再入個噴樽到用
誠意推介 : [fly]蘆薈啫喱[/fly]
~~~介傷/燙傷 ~~ 一塗上即
" 掂 "  yeah vv

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

點解返學前要消毒
原帖由 下雨的天空 於 10-9-6 02:38 PM 發表
如題

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 10-9-7 10:59 發表
點解返學前要消毒

係law做咩要消毒個小朋友 , 老師要求架, 咁古怪嘅

男爵府

原帖由 jodylulu 於 10-9-7 11:09 發表

係law做咩要消毒個小朋友 , 老師要求架, 咁古怪嘅

是我小朋友自細抵抗力差, 返學前消毒下, 冇咁易病

男爵府

原帖由 傲祺媽咪 於 10-9-7 09:57 發表
之前有隻牌子叫 AQ ??? 可以消毒又可以噴衫 , 不過就貴D , 你可以買 CHICCO買 BB 消毒液 +水再入個噴樽到用

邊間可以買到呢, 我去問過萬.., 屈..藥房, 統統冇呢, ...

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 下雨的天空 於 10-9-7 16:10 發表

我唔係話你咁做唔啱, 但好似對小朋友幫助不大 , 其實化學野用得多都未必好, 不如你教小朋友洗手及盡量保護自己, 係唔係好d呢?

子爵府

就係可能太乾淨,太過保護,小朋友自身既抵抗能力先唔夠強容易病.
就算成個小朋友消毒晒,隔離果個咁啱有菌,向佢打個乞痴,佢都可能會病!
不如從其他方法入手,打好小朋友個底子仲好啦!可以試吓多做運動同埋响食療入手.

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 littlecook 於 10-9-7 17:51 發表
就係可能太乾淨,太過保護,小朋友自身既抵抗能力先唔夠強容易病.
就算成個小朋友消毒晒,隔離果個咁啱有菌,向佢打個乞痴,佢都可能會病!
不如從其他方法入手,打好小朋友個底子仲好啦!可以試吓多做運動同埋响食療入手.

...

agree~太乾淨反而唔好架

王國長老

自我消毒無用㗎喎~
都隔絕唔到周遭充滿細菌嘅空間㗎...

唔只學校, 街上, 公共交通, 屋企大堂+電梯, 可以避得幾多

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

係, 你一個消毒, 但周街都係菌, 邊避得咁多
做多d運動打好個底仲重要
原帖由 littlecook 於 10-9-7 05:51 PM 發表

...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

只可以講你害緊自己小朋友......

小朋友唔接觸下細菌....抵抗力何來之.....

小朋友要增強抵抗力要靠自己既免疫系統, 並唔係靠咩消毒劑, 係一個極度清潔環境下生長既小朋友, 體質有幾好......我囡囡學校有人辦......我外家都有人辦......

若果你真係要做既, 去專賣清潔用品既公司買 "懞太裝", 由頭包到落腳, 咁應該會合乎你要求.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

AQ消毒水在健怡坊有得賣,八月時做特價$99 正價$198

首頁

尾頁

跳至