跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Yeah ! 我問Zeki 請你地食咩 , 佢話 M記 ...唔知係滿足你定係滿足左佢自己

原帖由 臣媽 於 10-9-15 20:27 發表
冇所謂啦, 我都未試過比阿Zeki 請...
雖然我們不能左右天氣 , 但是可以改變自己的心情 !

侯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章

唓....我要減肥呀....咁都唔益我...
原帖由 tszkiuma 於 10-9-16 17:41 發表
Yeah ! 我問Zeki 請你地食咩 , 佢話 M記 ...唔知係滿足你定係滿足左佢自己

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 lamfanny 於 10-9-16 16:34 發表
hi, 莎莎莉莉,

原來大家都係同道中人, 我又咁睇, 可能我的小學經歷影響啦:
我小學同中學都係一條龍學校, 但是, 小學時卻分上午校係英語教學, 下午校係中文教學, 當大家都一齊上中一的時候, (中學係英文教學) 好明顯 ...

唔係p4突然轉英數,而係p1佔10~20%英文,逐漸加上去直至p6時有60~80%係英文咁,而又可以應付呈分試,我覺得都可以接受~

大宅

請問用中文的課本,如何加那10~20%英語上去呢?還有為何tsa 和呈分試都可以選英文作考試語言的前題下,為何學校要選中文呢?對不起,可能太多問題了。

原帖由 nakoko 於 10-9-16 08:51 PM 發表

唔係p4突然轉英數,而係p1佔10~20%英文,逐漸加上去直至p6時有60~80%係英文咁,而又可以應付呈分試,我覺得都可以接受~

小青蛙部屋(ken媽)

大宅

好媽媽勳章

果張"出水芙蓉"相睇到你已經好fit了喎 , 仲邊使減呀 ~ 係減都食埋哩餐先啦

原帖由 臣媽 於 10-9-16 20:23 發表
唓....我要減肥呀....咁都唔益我...

大宅

Cody,

小朋友讀 6 年級咩班呀? 會幫小朋友考咩中學呀?

男爵府

請問各位家長, 如果入申請表時無連埋 portfolio 是否機會很低?

大宅

好媽媽勳章

學校主要係睇小朋友面試時的表現

原帖由 yu-ma 於 10-9-17 09:47 發表
請問各位家長, 如果入申請表時無連埋 portfolio 是否機會很低?

侯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章

果張出水芙蓉拍得好咋, 水浸肥膏冇人見, 實際係147磅肥蓉
原帖由 tszkiuma 於 10-9-17 08:32 發表
果張"出水芙蓉"相睇到你已經好fit了喎 , 仲邊使減呀 ~ 係減都食埋哩餐先啦

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至