在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題. 請問會唔會好難讀/好深. 想讀, 但又擔心跟唔上. 有經驗嘅/ 讀緊其他學校嘅, 唔該俾啲意見.

男爵府

我讀緊呀, 習慣左又唔太辛苦..不過初初讀都幾辛苦....因為真係好靠自己....加油呀

男爵府

原帖由 Fanny媽媽 於 10-9-7 15:17 發表
我讀緊呀, 習慣左又唔太辛苦..不過初初讀都幾辛苦....因為真係好靠自己....加油呀

你請邊科呀 ? 難唔難讀呀 ? 好靠自己係拍要溫書, 定係上堂講唔到好多, 要自己返屋企溫呀 ?

別墅

原帖由 3509 於 10-9-7 15:47 發表

你請邊科呀 ? 難唔難讀呀 ? 好靠自己係拍要溫書, 定係上堂講唔到好多, 要自己返屋企溫呀 ?

我都在四月開始讀,真係好靠自己,一課只有一個兩小時的tutorial,你話講得幾多。我讀緊一科business,一科computer,前者較難,看書又多,功課較難,但後者就較好,可能是本科。

男爵府

死啦. 我就係唸住讀BUSINESS.會唔會好易肥佬嫁 ?

複式洋房

我係佢個畢業生, 最初真係幾難頂, 但只要過咗呢個適應期就會OK o架呢。

男爵府

多謝你鼓勵. 我今朝仲擔心緊.

別墅

放心, 只要肯温書, 吾難! 我因為生BB同照顧小朋友, 讀咗好耐, 終於畢業!

大宅

I am also the student of OU, still have 7 subjects left, so far so good as the time arrangement is more flexible especially for a working mami~~~a bit hard at the beginning to adapt the learning lifestyle again but then go smooth later on~~~add oil & Best Wishes!

洋房

我都係open U ge畢業生, 初初係有D難, 過了適應期就不太難,不要選得太多科, 每次考試最多二科就比較輕鬆一些!

有D科ge passing rate 係低, eg. Economic, B399, Fin. Mgt. ...
比心机做 assigement, 温書, 同同學仔多Ddicussion, 就冇難度啦!

努力, 加油呀! ! ^=^

珊瑚宮

畀面勳章

個人覺得 Business Law 係最難 !
其他如 accounting, computer 都 OK

大宅

大家讀邊科

首頁

尾頁

跳至