跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 王國長老

家計會既姑娘叫我要食葉酸. 我便逛逛屈人寺和萬O, 研究過幾款葉酸... 又行過幾間藥房. 有些400mg, 800mg, 1000mg.

最後, 在藥房買咗惠氏既葉酸, 1000mg, 含維他命和礦物質... 好似幾好.

最重要係大廠牌子, 較為可信. 呢一款萬O都有得賣, 但比藥房貴 $60!! 我買咗, 平咗 $60, 就好似賺咗 $60 咁, 好開心... 呵呵~

哎唷, 好似係賣廣告添... 其實, 我都係叫大家快D食葉酸啫, 我都遲咗好多啦~

大家一齊加油~

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

今日睇左醫生, 攞左葉酸, 由今晚開始食, 1日1粒.

別墅

我仲未食, 我都想買, 可否影張相睇吓個樣, 我驚買錯

王國長老

畀面勳章 王國長老

http://www.wyeth.com.hk/b5/products/nut_materna.asp

原帖由 wince_612 於 8/9/2010 12:00 PM 發表
我仲未食, 我都想買, 可否影張相睇吓個樣, 我驚買錯

別墅

thanks a lot

伯爵府

我在bingo前兩個月已經開始食純葉酸!

溫馨提示: 食惠氏呢個綜合維他命, 準媽媽們記得要多飲水, 多食纖維質的菜/麥片等, 幫助去大!

王國長老

畀面勳章 王國長老

多謝提示~

自從有咗baby後, 都飲多咗暖水, 並多吃各式各樣的蔬果, 以吸收不同的維生素和礦物質... so far 便便都沒有異樣~

原帖由 jjtseung 於 9/9/2010 03:14 PM 發表
我在bingo前兩個月已經開始食純葉酸!

溫馨提示: 食惠氏呢個綜合維他命, 準媽媽們記得要多飲水, 多食纖維質的菜/麥片等, 幫助去大!

禁止訪問

睛靈勳章

男爵府

好媽媽勳章

我食緊呢隻葉酸, 仲有vitamin b, c 同鈣
鐘意佢唔係化學溝出來, 係有機農作物提煉 :D

http://www.amway.com.hk/amway/zh/nutrilite/vitamins-and-minerals/5924/

moonly,

據我所知, 醫生開的應該係由藥廠出的, 化學方法製造, 同埋純度高些, 出面買的就有好有唔好,唔會太高純度, 同埋真係要查佢質素好唔好,好似香港無乜人管呢啲非藥物... 你可以試下問啲sales , 係點樣做出來(化學方法定天然方法), 原料來源, 有無認證, 等等.

禁止訪問

睛靈勳章

男爵府

好媽媽勳章

我叫佢唔使開比我, 食自己嗰啲, 我已經食左一年架啦~~ 開始造人時就食

珍珠宮

係醫生開俾我架!開住三個月俾我,醫生冇收的錢喎!

大宅

我食GNC 葉酸 800 MG
materna 三個月先開始食
上一胎都係咁食....

大宅

葉酸一般係蔬菜都吸收到架
不過有丸食,有補給
當然食啦,怕平日多肉少菜吸收少
萬O & 屈X市都有架
我買開GNC
英文叫Folic Acid

複式洋房

我半年前, 計劃生bb 已開始食GNC o既葉酸了, 前日產檢時, 醫生都開咗葉酸俾我, 我問佢係咪Materna, 佢話唔係, Materna可以遲些少先食, 因為內有鐵質, 驚我依家食, 去大大就好辛苦喇!

大宅

想問下, 而家bingo左, 應該食幾多mg先岩呢?

大宅

下...我而家已經開始食惠氏Materna喇...咁係咪唔好食住呢

原帖由 Littlehorsebb 於 10-9-19 17:31 發表
我半年前, 計劃生bb 已開始食GNC o既葉酸了, 前日產檢時, 醫生都開咗葉酸俾我, 我問佢係咪Materna, 佢話唔係, Maternal, 因為內有鐵質, 驚我依家食, 去大大就好辛苦喇! ...

洋房

回覆 1# sauman618 的文章

其實要食幾多份量, 宜家我都係1日1粒葉酸, 好似只係5MG, 點算?
仲有 MATERNA 幾時食好?
醫生遲D都會開藥, 怕唔怕兩樣都食, 會過量?

大宅

惠氏Materna有左已經可以食,佢有埋葉酸同其他維他命,所以食一粒已經OK...好似可以食到生~

首頁

尾頁

跳至