跳至

首頁

尾頁

複式洋房

MaOnShan你In左那一間?

大宅

Hi Leeyubaby, 如小朋友interview唔肯出聲應怎樣做? Thanks

原帖由 leeyubaby 於 10-10-8 23:19 發表
我係在職嘅幼師,我試吓同大家分享吓,我地會比小朋友玩下,在旁觀察住小朋友點玩(有無襲擊人,唔講嘢嘅...)又睇吓家長嘅反應(過份愛護?偏袒?)同家長傾吓計.跟住就試吓單對單.

我會通常問:
1. 早晨啦,你係咪XX(小朋友 ...

大宅

原帖由 KUROMI-BB 於 10-11-11 12:47 發表 This Sat.仲要in多間......激c ......麻麻地嗰D鬼死咁快覆收咗(3間),心水嗰D又未出result,首選嗰間仲未通知幾時in添:;pppp: .....交留位費deadline又快,都唔知交唔交好 ?!!! ...

係呀, 同你一樣, 麻麻地嗰d 就覆左收 (有3間), 而家 in 左4間, 唔知係咪想搵$$$$, 咁快就要交留位費, 咁....呢3間其中 1間都係3甲之一, 所以我都已經交左一間, 其他2間唔交啦, 邊有咁多$$$呀, 所以真係一有學校收, 我地就頭痛要唔要交留位費, 如果最心儀嗰間唔收, 都有第2, 3位既心水頂上, 最怕冇人收咋!

子爵府

原帖由 Forever@Friends 於 10-11-19 03:43 發表

係呀, 同你一樣, 麻麻地嗰d 就覆左收 (有3間), 而家 in 左4間, 唔知係咪想搵$$$$, 咁快就要交留位費, 咁....呢3間其中 1間都係3甲之一, 所以我都已經交左一間, 其他2間唔交啦, 邊有咁多$$$呀, 所以真係一有學校收, ...

我都搞掂咗.......last Sat. in嗰間係心儀嘅四大之一,亦係四大之中唯一已公佈結果(收咗lu )...另外兩間12月中至公佈...仲有首選嗰間就27號至有得in,12月頭公佈 ...所以last Sat.嗰間已俾留位費喇...亦即係話出年寶寶豬一定有書讀囉

做個中期總結先:
- 報咗10間
- 冇in 1間...因為都係比較遠,面試時間唔啱兼冇得改,而且唔係特別心儀嘅,所以放棄~
- in咗6間
- 4間已公佈...4間都收咗 ,其餘兩間12月中公佈
- 交咗1間留位費
- 1間27號in
- 1間11/12in
- 1間尚未有通知幾時in
報告完畢~

大宅

畀面勳章 大廚勳章

我同囡囡報左五間,五間都收,
前日收到心儀那間信,都收左,
故可以收工,唔駛再in ^^

大宅

Sorry,那麼遲覆你.
見晒未?希望仲幫到你.
如果你知BB係比較怕羞的,日常都應該已經開始"改造"大計.
(1) 抱佢落樓開始,不時細細聲在耳邊講解一陣會見咩人,媽咪自己身教開始,不斷叫人早晨、Hi,日日如是.
(2) 自己在家同BB試練面試般的交談,
(3)或者用兩隻公仔交談比BB睇吓

原帖由 kwokangel 於 10-11-17 22:50 發表
Hi Leeyubaby, 如小朋友interview唔肯出聲應怎樣做? Thanks

大宅

出咗6間信都見晒,
2間仲等緊,
3間收,
2間交咗留位,
仲有一間未派表,等待中...

男爵府

子爵府

首選嗰間收咗...之前只收下午班...但剛收倒學校電話,已成功轉倒上午班.....開心到我癲咗!!!!!

Good luck to u all!!!!!

複式洋房

回覆 1# KUROMI-BB 的文章

any baby accepted by St.Catherine am class?

子爵府

yes here sc am ^^

首頁

尾頁

跳至