自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

請問有冇沙田友及馬鞍山友知道我係沙田市中心坐咩小巴或巴士可以去馬鞍山富寶花園, 附近都得, thanks

大宅

回覆 1# TINGTINGLEUNG 的文章

86K

子爵府

原帖由 TINGTINGLEUNG 於 10-9-9 11:29 發表
請問有冇沙田友及馬鞍山友知道我係沙田市中心坐咩小巴或巴士可以去馬鞍山富寶花園, 附近都得, thanks

1) 86K
2) 299
上左車問C機邊個站落車近d。

男爵府

去"利安" 的車啱, 好似 87K (沙田火車站旁巴士总站)

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

你可以係沙田火車站出面嘅巴士總站搭 86k 巴士,

到錦龍苑站 ( 尾 2 站 ) 落車過對面馬路就係.

原帖由 TINGTINGLEUNG 於 10-9-9 11:29 發表

大宅

原帖由 Martina 於 10-9-9 11:34 發表
去"利安" 的車啱, 好似 87K (沙田火車站旁巴士总站)

87K 係去大學站

大宅

好媽媽勳章

thanks各位, 我其實係想去康傑幼稚園, 係咪去利安D巴士會近D? 係咪冇小巴去架?

王國長老

王國長老

原帖由 TINGTINGLEUNG 於 10-9-9 11:40 發表
thanks各位, 我其實係想去康傑幼稚園, 係咪去利安D巴士會近D? 係咪冇小巴去架?

86K, 信我啦, 住左好多年富寶.

康傑係位於富寶入面的士站, 利安就位於富寶對面馬路.

有冇小巴由沙田入富寶就唔係好知, 我搬走左之後唔知有冇新路線, 但86K一定係岩既, 過左馬鞍山市中心站係雅典居, 雅典居下一個站(錦龍苑或叫富寶花園站)就落車, 落車之後右手邊綠色既樓宇就係富寶. (明愛中學再行入少少)
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

好媽媽勳章

edea版主:
你搬離左馬鞍山喇?
我都係住馬鞍山, 聽日要去學校開小一簡介會, 平時都係係屋企去, 聽日返半日, 下晝先去, 第一次係沙田去富寶, 86K係咪過左雅典居個站, 然後轉上利安之後果個站就落車喇?
原帖由 edea 於 10-9-9 12:39 發表

86K, 信我啦, 住左好多年富寶.

康傑係位於富寶入面的士站, 利安就位於富寶對面馬路.

有冇小巴由沙田入富寶就唔係好知, 我搬走左之後唔知有冇新路線, 但86K一定係岩既, 過左馬鞍山市中心站係雅典居, 雅典居下一個 ...

王國長老

王國長老

原帖由 TINGTINGLEUNG 於 10-9-9 12:49 發表
edea版主:
你搬離左馬鞍山喇?
我都係住馬鞍山, 聽日要去學校開小一簡介會, 平時都係係屋企去, 聽日返半日, 下晝先去, 第一次係沙田去富寶, 86K係咪過左雅典居個站, 然後轉上利安之後果個站就落車喇?
...

搬離左富寶但冇搬離馬鞍山

落車個站可以叫利安/錦龍/富寶, 因為實情利安同錦龍係同一個地方(隔離), 富寶就係對面馬路.

最易記係架巴士90度轉右後就落車. 過左馬路就係富寶, 直行入去就見到的士站同康傑.

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

好媽媽勳章

thanks
原帖由 edea 於 10-9-9 12:54 發表

搬離左富寶但冇搬離馬鞍山

落車個站可以叫利安/錦龍/富寶, 因為實情利安同錦龍係同一個地方(隔離), 富寶就係對面馬路.

最易記係架巴士90度轉右後就落車. 過左馬路就係富寶, 直行入去就見到的士站同康傑. ...

首頁

尾頁

跳至