自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

呀囡今年小一, 派左份報名參加興趣班既form同資料~
其實呀囡o係一年前巳經勁話我知佢好想學小提琴架喇~ 我一直都睇緊佢係咪真係有心學, 所以等左好耐~
到而家佢話佢寧願放學返黎唔玩電腦, 唔睇電視, 只係練琴, 溫書做功課~
但係我睇過學小提琴都幾貴下~ 我自己本身又岩岩開始無做野~~~ 所以都幾concern下~ 琴+配件+學費都要千三蚊呢~~~
大家有咩意見呀???

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

咪比佢試下囉,我都係比我個仔去試,不過第一次,唔駛一定買個靚琴,乜都好既野,去啟蒙班,六合零蚊4堂,每堂半個鐘,送一個好普通既琴比你

男爵府

買二手,之前有會員話想放,不過要小心試清楚,上次有另一會員,自稱領野,買左唔新淨既琴,旦仲用得

我係咪好好記性呢

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

佢咁想學,點忍心唔比,
寧願放學返黎唔玩電腦, 唔睇電視,
只係練琴, 溫書做功課
乖到咁,我唔食都比佢學呀

珍珠宮

我想問對一個一年班學生來講, 學小提琴1個老師教10個學生一班, 1小時一堂, 學唔學到?
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

男爵府

kaka比我講中,真係有人賣野,等我call版主先

伯爵府

我個女無妳囡囡興趣咁大 (如果好似妳囡囡咁要求成年都咁有興趣...我掂辛苦都會比佢試下, 好 c mo 妳), 講返個女, 因上年佢係學校學過音樂班, 老師今年建議佢學小提琴, 琴 $600 (一次過), 學費 $900 (3個月), 我問過佢好多次, 想唔想學, 提醒要練琴嫁.......佢口爽爽認誠我, 希望佢有耐心啦.

原帖由 poo_law 於 10-9-9 22:38 發表
其實呀囡o係一年前巳經勁話我知佢好想學小提琴架喇~ 我一直都睇緊佢係咪真係有心學, 所以等左好耐~
到而家佢話佢寧願放學返黎唔玩電腦, 唔睇電視, 只係練琴, 溫書 ...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 poo_law 於 10-9-9 22:38 發表
到而家佢話佢寧願放學返黎唔玩電腦, 唔睇電視, 只係練琴, 溫書 ...

俾佢學啦!
其實有D琴行唔係好貴:學費$360-400/四堂(初級),喺琴行買埋琴(學生琴)$3??-$4??。

首頁

尾頁

跳至