自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問咁多位, 知唔知黃大仙有咩車可以去皇崗?
因為我地4個 family有大有細去青青世界 , 希望唔洗轉咁多車可以去到皇崗再轉的士.

有勞回答, 唔該哂

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 jng26 於 10-9-10 11:53 發表
請問咁多位, 知唔知黃大仙有咩車可以去皇崗?
因為我地4個 family有大有細去青青世界 , 希望唔洗轉咁多車可以去到皇崗再轉的士.

有勞回答, 唔該哂

近唔近觀塘?果度有全日通巴士直到皇崗

複式洋房

我住在竹園, 希望可以有小巴 or 其它車到 皇崗,

唔該~~

原帖由 Sindy 於 10-9-10 12:03 PM 發表

近唔近觀塘?果度有全日通巴士直到皇崗

珍珠宮

青青世界! 我去過喎,我住鑽石山,其實你可以有兩個選擇:
1) 喺竹園街市對面,坐72小巴去荷里活廣場落(班次好密,<5min有一班),商場下面咪有好多旅行社嘅,其中一間係永東,佢哋有賣去皇崗車飛, 好似30min 一班車. 上車位置都係喺商場邊.

2) 坐MTR到KowloonTong站,嗰度有旅遊巴士直上深圳灣,你喺深圳灣坐的士去青青世界會近D

I choose option 2, even i live in Diamond hill

複式洋房

請問九龍塘邊個位置踏, 係咩巴士, 我自己再 search.

好多謝妳們, 有妳們真好 @v@, 唔該哂

原帖由 dawnhu 於 10-9-10 01:18 PM 發表
青青世界! 我去過喎,我住鑽石山,其實你可以有兩個選擇:
1) 喺竹園街市對面,坐72小巴去荷里活廣場落(班次好密,

珍珠宮

你去青青世界係唔係自由行,定係喺香港買套票? 我上年喺香港買套票(王氏), 我問D職員嘅。 我唔好記得邊個出口.
你可以打去this site 問吓
http://www.wkktravel.com/evergreenresort/index.shtml

問完王氏, 記得要問埋清楚巴士公司D巴士時間表呀!

原帖由 jng26 於 10-9-10 14:00 發表
請問九龍塘邊個位置踏, 係咩巴士, 我自己再 search.

好多謝妳們, 有妳們真好 @v@, 唔該哂

複式洋房

九龍塘 E出口 07:00am - 10:30 pm, 每半小時一班, 即場預售, 大小也是 $40, 足3歲要買票, 未足唔洗車資
t: 2336 2033

去到深圳灣再坐的士大約 $45 到青青世界,

多謝妳的資料. thank you so much

原帖由 dawnhu 於 10-9-10 02:24 PM 發表
你去青青世界係唔係自由行,定係喺香港買套票? 我上年喺香港買套票(王氏), 我問D職員嘅。 我唔好記得邊個出口.
你可以打去this site 問吓
http://www.wkktravel.com/evergreenresort/index.shtml

問完王氏, 記得要 ...

首頁

尾頁

跳至