時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

咁睇吓佢的"神" 安排咗D比佢?乜嘢美好的事情?

男爵府

原帖由 babesiu 於 10-9-10 19:27 發表
你話如果有人比錢個賓佬買凶殺咗呢個所謂總統, 就真係好好笑喇

話唔定佢地個神見佢係又笑,唔係又笑,決定急call佢落去教下佢d傭工點樣可以有多d笑容呢.

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 edea 於 10-9-10 17:55 發表
不如我地約定, 佢遲d落台時我地一齊笑, 佢死既時候我地又一齊笑一齊慶祝!
好提議 ,我祗有送佢一句話[正 pk],真係忍唔住講粗口

別墅

首先將俄羅斯、車臣擺上檯,跟住又擺奧巴馬、胡錦濤上檯,而加連「神」都利用埋……

好心你自己衰好啦,唔好連累埋你地個「神」好嗎?

別墅

原帖由 PowerNana 於 10-9-10 19:45 發表

無分國籍,只要有血性的人無不憤怒!

舉頭三尺有神明,個神若真係 神聖的話,一定震怒!
香港前晚9月8號錄得破2005年記錄的二萬五千次閃電!
直頭人神共憤!

上天有好生之德,而佢態度囂張又驕橫,掛住醫飽肚腹多過異鄉客的安危,比禽獸更不如!

我就放長雙眼睇佢幾時俾雷劈!幾時被逼落台!幾時橫屍政壇!卑劣崩幾時俾佢攪到乞食都無隻兜!

咁巴閉丫馬,時辰到果陣,記住唔好乞到黎香港門口喎!

別墅

""神會有一個完美計劃給我們(菲律賓)""

說明了, 呢個所謂總統無計劃去管理菲律賓.

so, 兩三年後到下台時, 他會說"神無有一個完美計劃給我們"

男爵府

不如我地約定, 佢遲d落台時我地一齊笑, 佢死既時候我地又一齊笑一齊慶祝!

Support!

大宅

我唔開檳都要拍下手掌,恭喜下佢!
到時我一定笑得出!

衰人!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

點解佢可以咁冷血既??????

大宅

佢有人格徧差, PERSONALITY DISORDER. 類似當年,

陳健康踝類, 無同理心, 無得醫,

竟然讓人格徧差的人做領導, 國之將亡, 必有妖孽...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 Bman 於 10-9-10 14:29 發表
東方日報 9/9 港聞

菲總統竟將慘劇當笑料

香港人難忘菲律賓人質慘案傷痛,怨菲律賓當局未有把握救人機會,恨菲國總統阿基諾三世對着鏡頭微笑,但原來阿基諾三世那微笑並不如其自我解釋般代表憤怒,菲律賓傳媒踢爆他為微笑 ...

他就兩三年後想起這件 "小事" 笑, 難為死者家屬和傷者, 一世都會活在這件事的陰影中, 他們的一生就始改變.....
:-( :-(

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原帖由 WYmom 於 10-9-10 17:00 發表
He thinks that Philippines is a very big country like USA or China, a few HK people got killed is no big deal! We all should really not employing their people anymore, not travelling there, not buyin ...

totally agreed!

珍珠宮

原帖由 芝娃娃 於 10-9-10 18:32 發表
我唔識政治, 請問中國點解要同呢個國家保持友好關係? 貪佢咩好?

若然中國同其他國家有argue,美國就會搵機會伸隻腳過黎,好似中台、中日、中韓.....咁 ~

珍珠宮

原帖由 PowerNana 於 10-9-10 19:45 發表

佢地咪話菲律賓每年平均有20個颱風,攪到漁業、農業都唔得,國民好窮.....

佢個"神"可能今後每年俾夠40個颱風佢law,等佢慢慢嘆....

首頁

尾頁

跳至