興趣嗜好

跳至

首頁
23456...50

尾頁

水晶宮

畀面勳章

原帖由 添添 於 10-9-11 20:52 發表

但係我屋企養左4隻貓2隻狗都一樣有喎..可能d貓狗唔夠威武

唔識ge"朋友"我未見過,亦唔想見 但我好想見我爸媽

禁止訪問

伯爵府

咁問米上來係真架? 之前請亞媽亞爸上來, 覺得有D唔似

侯爵府

好媽媽勳章

哈哈哈... 講個笑話你聽!!!

話說以前細時, 應該 5, 6 歲左右啦, 果時住公屋, 日日都會跟媽咪落樓下街市買餸, 廿年前啲街市燒味店, 好鍾意掛晒啲燒豬呀, 燒肉呀... 係舖面 & 旁邊啲牆, 而家就覺得污糟, 但以前係咁傢嘛, 當年次次跟呀媽行過呢間燒味店, 都見唔少男男女女企係度用"利"lai, 有啲就用鼻索, 我一直都以為買燒味係有得 ===> 試味, 試啱先買! 直至十幾歲, 聽到長輩講起佢地鍾意 lai 燒味, 先知向來見到果d係鬼~!

原帖由 lauretta 於 10-9-11 20:22 發表

由我有記憶開始(但媽咪話我由bb開始已經成日望住某d地方喊or笑,但我望住既都係冇人企響果度),已經成日見到週圍好多人,到我大d先明白自己原來天生與人不同. ...

§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

要點燒先收到? 之前燒左好, 但好驚佢地收唔到!

原帖由 添添 於 10-9-11 20:58 發表
咁要睇下死者生前信咩教,,通常冇信教既都會燒野比佢..我公公話如果唔燒比佢.佢係下面光會冇地位

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章

我就覺得自己好白痴囉~~~

見之前d ching ctse 講呢味野有冇遺傳...
世界無奇不有, 我都唔敢講有/冇遺傳, 但我老豆舊時成日見囉... 不過佢退休前係醫院工作, 聽佢講乜鬼都有, 仲有好多佢地行內人先知既 "避忌"...

原帖由 spinitssis 於 10-9-11 21:01 發表

oh.shit.真架?.呢個好堅wor!!!!
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我係唔會成日見到同聽到個d...但我而家住緊間屋搬入去開始...就成日感覺到有個男人ge黑影....初初都唔覺驚....但問番管理處d人上手住左咩人....一問先驚驚地...原來上手有人C左...但冇問詳細係係屋定E院去....我估個個人唔知佢屋企人搬左...所以仲留戀係舊屋...我就同管理處d亞姐講(因為佢地仲有同上手聯絡)我叫佢地同個上手女主人講...叫佢同個先人講佢地搬左唔好再返舊屋....過左一排就好dd....但過左一排又感覺到佢返來....
有次我個fd上我屋企...佢感覺唔舒服...跟住又話我細女個眼咁深黑眼圈話佢有野攪佢...跟住搵左佢cfu幚我....而家冇再感覺到個黑影存在~~

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我大侄仔都有

不過, 佢2歲半時, 亞哥同亞嫂分開左, 亞嫂帶左佢返外國, 所以, 我無機會再見過大侄仔

佢 BB 時, 成日都望住一個地方笑或狂叫, 到2歲識講野, 就成日叫 哥哥同我玩, 姊姊一齊玩啦!!

有一次印象好深, 係7月初十左右, 我地遲左燒花衣 (一段我地係7月初7前燒左), 侄仔指住神台狂叫狂喊, 同我地講: 好驚驚~ 好驚驚

又有一次, 我老豆取左亞媽骨灰回家 (因為第2朝早就回鄉入土), 果日侄仔大件事, 嚇到狂喊, 見佢個樣就知 (係嚇親果只), 直至老豆知道唔妥, 要趕夜班車走, 老豆一出門口, 即唔再狂喊, 就不停講: 驚驚, 好多人

禁止訪問

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我係由細到大都有, 我到而家都有好多奇遇, 以前都唔曉驚, 有兩個仔後就有點怕, 怕佢地會嚇親兩個仔, 但點知...我兩個仔都有陰陽眼, 好彩大仔已封眼, 細仔八字問題, 無咁多古怪行為...

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

原帖由 miffymiffy 於 10-9-11 20:50 發表

你公公去你屋企玩d 乜野 :lol

佢呀,正一百厭星黎嫁,玩過既: 有花紋既廁紙,有香味既廁紙,玩狗狗d玩具(難得係我狗狗又同佢玩),上次我新買左張電腦椅,又夜媽媽響度玩到轉轉轉,又拎我老公同個女副眼鏡黎玩,玩完又唔放原位,攪到果排要幫佢地搵眼鏡,又玩粒曾孫d玩具,朝朝早都成地都係,仲有最鍾意禁廁所沖水制..我就黎比佢激c,有次媽咪去搵個拜神婆拜神,佢又百厭上去,媽咪話佢做咩成日去我屋企,佢答:阿女屋企好多野玩嘛,隻狗狗好乖乖嫁,成日同我一齊玩.
媽咪番黎講番比我知,我話:邊有老人家好似佢咁百厭嫁:;pppp: :;pppp:

ps:我家狗狗晚晚同佢玩到好開心,攪到日頭就c訓

伯爵府

冇叫遲d再黎, 又冇問你d屋企資料, 佢凈係問名, 葬係邊, 跟住夾資料..

原帖由 添添 於 10-9-11 21:03 發表
咁你問米既,,佢有冇叫遲d再黎..同埋問你d屋企資料?

禁止訪問

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

唔知呀, 我淨係知我親細佬都有...哎!

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 tsznok 於 10-9-11 20:59 發表
哈哈哈... 講個笑話你聽!!!

話說以前細時, 應該 5, 6 歲左右啦, 果時住公屋, 日日都會跟媽咪落樓下街市買餸, 廿年前啲街市燒味店, 好鍾意掛晒啲燒豬呀, 燒肉呀... 係舖面 & 旁邊啲牆, 而家就覺得污糟, 但以前係咁傢 ...

咪真係"lai " 架 ?

首頁
23456...50

尾頁

跳至