興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

咁如果你由細到大都唔係經常見到既,我可以好肯定話你知,你唔係陰陽眼囉

子爵府

我咪有陰陽眼囉,唔止添,我陰年陰月陰日陰時出世,由細到大都見到,見到都冇感覺喇,我暫時冇聽過一個有陰陽眼既人唔係成日都見到囉,如果你唔肯定既,建議你去搵過cfu check下,唔好見一次就話自己有,仲有呢家野冇遺傳嫁..,如果真係既你又唔想見到既,咪搵下d道行高既c fu封眼囉,不過唔一定封左就見唔到.你婆婆搵你有咩出奇?我公公日日去我屋企玩添, 我仲成日叫佢咪鬼玩唔見我d野,玩完擺番好,仲有唔好嚇親佢粒曾孫

ps:都唔知點解我公公可以成日上黎mouth:mouth:" />mouth:" />

子爵府

原帖由 添添 於 10-9-11 20:01 發表
其實我想講你冇聽過,唔代表冇,我從來都冇講過見一次就話自己有,同埋我唔係成日見到.係日日都見,你話冇感覺,但係我每次都有好唔自然感覺,,你有冇試過比跟你反屋企,叫你幫手. ...

有,好多次添,不過我唔理佢地嫁wor,係唯一一次幫過一個跳樓死既婆婆,因為佢響我簷蓮c,頭7走黎玩我電視,我唔可以唔理唔幫,不過老c fu話事鬼,幫得一次就有排幫,最好唔好理佢地,而且冇一隻夠膽入我屋企,因為左我養左隻大狗,佢見到就狂吠,吠到隻野自己走.
我講冇感覺係指冇驚既感覺,對我黎講,佢地同我響街見到既陌生人冇分別,因為我真係由細見到大

子爵府

原帖由 spinitssis 於 10-9-11 20:07 發表

我呀爸話以前住華富.冇人出夜街.但係晚晚都好嘈.咩聲都可以聽到.

華富好.. ,多到嚇c人

子爵府

原帖由 nikinokb 於 10-9-11 20:11 發表
認同你,我爸爸有

以我所知既陰陽眼係長開,係有就有

有人一時見倒一時見唔倒果d唔係叫陰陽眼囉

果d叫時運低,易見d

而唔係陰陽眼

呢個就係我想講既,因為我真係成日都見(係指一日入面成日都見到),如果只係間中見到既,真係叫時運低.
ps:我見好多有對陰眼既人,都係已經見到冇感覺,已經唔識驚,你daddy係咪?

子爵府

原帖由 添添 於 10-9-11 20:16 發表

你係幾歲開始見到?

由我有記憶開始(但媽咪話我由bb開始已經成日望住某d地方喊or笑,但我望住既都係冇人企響果度),已經成日見到週圍好多人,到我大d先明白自己原來天生與人不同.

子爵府

原帖由 tsznok 於 10-9-11 20:23 發表

由我有記憶開始, case 多到講唔晒喎, 有d見完就算, 有d就令我深刻d嘅; 其實佢地... 周圍都有, 日又有、夜又有, 我睇到果d, 大多數都係人咁樣, 不過d色係灰d淡d冇乜血色咁, 有d惡相d就會係偏綠色或偏紅色, 好多時見 ...

係wor,週圍都係,平日就係呆呆咁企,倚住d牆呀..etc, 7月呢,我成日見到一堆咁圍住燒街衣既人..
ps:如果有去睇7月神功戲,會見到坐無虛席,不過..全部都唔係人..

子爵府

原帖由 spinitssis 於 10-9-11 20:29 發表

我呀媽7月唔比我去睇.直頭唔比我入去.我唔明..原來係咁!!

其實..唔係比人睇嫁嘛,不過7月果陣我屋企街尾就有,夜晚我行去7-11買宵夜果陣見到姐

子爵府

原帖由 shannnb 於 10-9-11 20:30 發表
哇…好驚!
我乜都見唔到 唔想見到
係咪養多d狗會冇咁易被佢地入屋?
駛唔駛養多d?

shannnb,

你有隻husky仲唔夠咩..

子爵府

原帖由 miffymiffy 於 10-9-11 20:50 發表

你公公去你屋企玩d 乜野 :lol

佢呀,正一百厭星黎嫁,玩過既: 有花紋既廁紙,有香味既廁紙,玩狗狗d玩具(難得係我狗狗又同佢玩),上次我新買左張電腦椅,又夜媽媽響度玩到轉轉轉,又拎我老公同個女副眼鏡黎玩,玩完又唔放原位,攪到果排要幫佢地搵眼鏡,又玩粒曾孫d玩具,朝朝早都成地都係,仲有最鍾意禁廁所沖水制..我就黎比佢激c,有次媽咪去搵個拜神婆拜神,佢又百厭上去,媽咪話佢做咩成日去我屋企,佢答:阿女屋企好多野玩嘛,隻狗狗好乖乖嫁,成日同我一齊玩.
媽咪番黎講番比我知,我話:邊有老人家好似佢咁百厭嫁:;pppp: :;pppp:

ps:我家狗狗晚晚同佢玩到好開心,攪到日頭就c訓

子爵府

原帖由 88muimui 於 10-9-11 20:43 發表
咁你有冇問下佢係陰間嘅野? 咁咪唔使問米

我公公有咩想要就直接同我講,駛咩問米,我會同媽咪講番,叫佢做節記得要買比公公,試過有1次,我個百厭公公帶埋婆婆黎,同我講間屋漏水,我同媽咪即刻去睇下,果然佢地個卑裂左

ps:不過公公係等我訓左先同我講,唔知點解,明明我都見到佢入左黎我屋企,都唔知點解唔直接講,佢都知我見到嫁wor..(我晚晚冇1點都唔訓,通常公公好準時,12點左右就黎..次次見到我未訓就坐埋一邊睇電視,等我訓左就開始玩..)

子爵府

原帖由 miffymiffy 於 10-9-11 21:20 發表

你公公真搞鬼( 佢有時會唔會八掛係你側邊睇你上 bk架 )

(我地講緊佢壞話... 你公公有怪莫怪)

咁佢又唔會wor,咪睇住電視等我訓囉,不過有時我唔見野,見到佢黎咪同佢講:阿公,我唔見左xxx,你幫手搵下啦.
次次朝早就會見到我搵既野響我頭頂個櫃嫁喇
btw,我發現我4隻貓貓係唔同佢玩既,係我狗狗先肯陪佢癲..
(唔怕,我公公好好人嫁)

子爵府

原帖由 ibmabc 於 10-9-11 23:21 發表

想問下你同佢地溝唔溝通倒架??

佢地既世界係點??係咪永遠起一個靈魂狀態架??

係咪真係有輪迴呢樣野? 還是其實另一種空間??

溝通到,不過我唔同佢地溝之嘛,我公公呢,我好少同佢正面講野,多數係佢有野同我講咪入夢講囉,我有野同佢講就直接望住佢講xdxd,佢通常望一望我就繼續睇...電視

子爵府

嘩..一晚姐,,咁多頁喇...
好,講番果堆問題..
我公公婆婆冇投胎,至於點解..我又唔知wor,時辰未到掛...(你估一c左就有得投咩,要排隊嫁)
燒野,你平日燒佢地收唔到嫁(平日要燒既去搵d有料到既拜神婆啦),要過節(or佢地生死忌)先得..咁又唔駛8字既,寫全名籍貫,記得有路票同錢,係比鬼差嫁,冇呢d都唔緊要,先人 會自己比錢鬼差拎番d野嫁喇,有就好d等先人唔駛自己比咁解姐,燒既時候同佢地講聲"xxx收野喇),咁佢地就會自己去等嫁喇..
我好記得有次清明..自己patpat痕,燒左個lcd電視比公公,..幾day之後..夜晚公公又黎,怪怪咁望住我,我訓左之後,發夢見到佢..佢同我講: 阿女(我公公跟我媽咪叫我阿女),我唔識開電視..你送比我個電視冇制禁呀..我即刻醒左,諗番果個紙電視係lcd電視..用遙控開既..公公唔識開..,唯有..第2日叫紙扎舖即刻幫我扎個用手禁開關既,我話:我公公話唔識用呀(紙扎舖老闆同我好熟,知我d野)..,果日下晝即刻look去拜神婆度.叫佢用辦法幫我燒比公公,公公果晚黎到好開心咁望住我,當然發夢又見到佢啦,話: 新電視好d,舊果個唔曉用,送左比朋友喇.., 真係...

ps:唔知下面有咩電視節目呢......

子爵府

有樣野..不得不提提大家,如果有地主公既..記得一定要貼地,如果可以既用塊紅土磚墊住地主公,地主不能無土,如果冇既都一定一定要貼地,唔係請左同冇請係冇分別..(cfu教既.不過..我屋企係咩都冇,因為我怕煩,唔想顧多d野,反正屋只係租,業主隨時可以唔租既,費事攪呢D野,因為搬果陣好麻煩)

子爵府

原帖由 kammm_0520 於 10-9-12 15:01 發表

貼地係咪姐係個神住牌要擺地唔好凌空?

係,唔可以凌空,如果凌空就放塊紅土磚響神主牌下面比神主牌掂到土

子爵府

原帖由 jensan 於 10-9-13 00:51 發表
嘩! 呢個topic追post追到我暈....

想借個位問下... 我家安左神櫃, 有地主, 都係紙紮鋪個老板教.... 佢俾左塊紅土磚叫我地放響土地牌下面, 但係叫我地用報紙再墊底, 即土地/紅紙/紅土磚/報紙/地下, 咁又有冇問題?
...

唔好隔紙喇,直接將土地放紅土磚上面啦,直頭掂住塊磚會好好多,呢d規矩,唔係個個人都識,我都係個cfu講開先知,仲有神台應有3層,最上係擺神,請神唔好請咁多,1個已經夠,即係最上果層只擺1個神,中間擺祖先,下面擺土地,土地要有土磚比佢墊住,唔能夠搵到紅土磚既就一定要掂地,即係址地個牌既底部一定要貼住個地or紅土磚

首頁

尾頁

跳至