跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我想問下生左既mama, 你地臨生前既分秘會唔會多到係咁流出黎?, 我今朝起身到而家, d透明分秒係咁流, 沒極都有, 我之前未試過咁樣

大宅

原帖由 shirleyleung15 於 10-9-12 11:32 發表
我想問下生左既mama, 你地臨生前既分秘會唔會多到係咁流出黎?, 我今朝起身到而家, d透明分秒係咁流, 沒極都有, 我之前未試過咁樣

你check真d好wor....會唔會係穿水呀?
Little Natalie join to our family on12.2004.Little Hayden join to our family on 2.2007

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 Lionkiki 於 10-9-12 11:52 發表

你check真d好wor....會唔會係穿水呀?

不是水狀,我估不是穿水掛

洋房

我都同你一樣,之前產檢有同過醫生講過,佢即刻插個鴨咀鉗入黎話要check下子宮頸有無開到,之後話無事唔係穿水!!我到而家今日都係會有咁既情況,都唔知幾時先真係穿水

伯爵府

原帖由 yaniyani1223 於 10-9-12 13:24 發表
我都同你一樣,之前產檢有同過醫生講過,佢即刻插個鴨咀鉗入黎話要check下子宮頸有無開到,之後話無事唔係穿水!!我到而家今日都係會有咁既情況,都唔知幾時先真係穿水 ...

我見無見紅無見啡, 又唔肚痛, 所以依家由得佢, 唯有係咁去換墊

複式洋房

可以打電話去保健完/醫院度問下,又或者索性搵個醫生檢查下, 不過妳宜家咁既情況應該打電話去醫院度問

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係咪好啫喱狀.如果係,真係有機會係滲羊水.你不如試吓換埋乾淨護墊,然後瞓底一陣,再大力咳.如果有嘢嗰D水狀啫喱'BI'出嚟.咁可能真係滲緊水.
穿咗水24小時內要生架,唔係亞B好易細菌感染.
爆愛車縫作

大宅

呀...我生之前好似你咁呀...好多呢d 分秘...之後仲見紅(只係有血絲)...咁就入左醫院喇我...
入到去check...醫生話唔係穿水...就出左院...但都keep 住好多分秘...隔一日之後我就生喇...
最後我串水係真係好似人地咁...her 一聲d 水出晒黎...勁過賴尿...:;pppp:

伯爵府

只係似平時白帶咁樣, 但不停咁有, 我諗唔係羊水掛, 而且一d痛都無, 唔想去到醫院呆等, 我諗住一見紅就去醫院嫁啦!, 多謝你既議見

原帖由 蜜棗 於 10-9-12 22:02 發表
係咪好啫喱狀.如果係,真係有機會係滲羊水.你不如試吓換埋乾淨護墊,然後瞓底一陣,再大力咳.如果有嘢嗰D水狀啫喱'BI'出嚟.咁可能真係滲緊水.
穿咗水24小時內要生架,唔係亞B好易細菌感染. ...

伯爵府

你既經驗幫到我, 我都諗住一見紅先去醫院, 我仲未放產假, 聽日返去交底手尾先得, 希望阿b等到

原帖由 Concon830 於 10-9-12 22:41 發表
呀...我生之前好似你咁呀...好多呢d 分秘...之後仲見紅(只係有血絲)...咁就入左醫院喇我...
入到去check...醫生話唔係穿水...就出左院...但都keep 住好多分秘...隔一日之後我就生喇...
最後我串水係真係好似人地咁.. ...

伯爵府

13一早起身去vv時發現穿水,跟住食左碗麵去到屯門醫院a7,佢地見我話穿水就推我去產房check,點知醫院check完就話未穿又推返去a7,呢個時候就開始10mins 痛一次,入院時係7:30,到左9:00醫生黎睇又送返我去產房檢查,呢個醫生就話穿左水跟住就開始打吹生藥,果時10:30,到左11:30開到4度就推我去笫二間等生,到左1:00醫生睇完話開左7度,醫生仲俾氣我聞,開心死我,因為之前真係好痛,加上開始有開大感覺時,真的好辛苦,到左3:45姑娘叫我試生,試左一個鐘生左了,屯門醫院所有工作人員都好好人

子爵府

睛靈勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 1# shirleyleung15 的文章

恭喜哂.幾時到我........我都想快D.
爆愛車縫作

侯爵府

恭喜哂! 我希望好似你咁容易生, 你同BB出院末呀?

男爵府

陪月勳章

恭喜妳呀Shirley, 咁妳咪一開始放產假就生左囉, 好好啊

大宅

恭喜, 我都想快一點生, 係屋企好悶

別墅

尋日生邊有咁快出得院??
原帖由 ming1020 於 10-9-14 10:16 發表
恭喜哂! 我希望好似你咁容易生, 你同BB出院末呀?

侯爵府

原帖由 rainer_lam 於 10-9-14 15:18 發表
尋日生邊有咁快出得院??

我朋友2星期前係tmh生第2胎, 第2日就出院LU

別墅

真好,有10個星期對BB,我而家等多一日就少一日對BB... :(

原帖由 chucimama 於 10-9-14 10:46 發表
恭喜妳呀Shirley, 咁妳咪一開始放產假就生左囉, 好好啊

複式洋房

原帖由 ming1020 於 10-9-14 16:44 發表

我朋友2星期前係tmh生第2胎, 第2日就出院LU

嘩! 咁快走得? 我都想呀! 第二胎真係唔想係醫院咁耐, 好唔方便

伯爵府

多謝各位,我聼日出院,第一胎順產住48 hrs, 第二胎順產就24 hrs,我都好開心放足後十產假,未生既姊妹加油,好快到你地,真係要留意每曰既身體變化,我一路都無腳腫,臨生前一星期多就腫,仲有d手指都係,果日好多分秘d手指直情腫都痛

首頁

尾頁

跳至