自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

應該唔係發生在香港啩…
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

民房

我無話被人非禮,只係覺得比睇薛哂姐。

原帖由 KT0603 於 10-9-14 12:58 發表
我都唔信,太不近人情,女人有一千個理由可"暫時拒絕",職人員唔怕俾人投訴咩?
除非內容有加減啦,倒如某女區議會議員,成日話人非禮佢.

別墅

下? 口供錄 7個多小時?
太不合理了!

原帖由 rabbit75 於 10-9-14 17:36 發表
應該唔係發生在香港啩…

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 yessir 於 10-9-14 01:13 發表
英雄?狗熊?(18歲以下兒童,請由家長旨引)

人生不如意事,十常八九。
常常聽人們說, "你不去找麻煩,麻煩卻來找你!"。
最近發生的事情,令我對這句說話有很深的體會。
我是一個單身媽媽,要獨力照顧三個只有幾歲的兒子本來已 ...
樓主轉貼還是親身經歷 ?

乜消防員要check身份証架咩 ?唔係police先得架咩?

香港人咁叻投訴, 消防員唔怕賴野 ?

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

民房

親身經歷,而家係我比人告緊,件事都未完,佢地又叫我今個星期六再去錄口供喎。係喎!佢地話佢地可以check身份証同埋入屋,而家吾係消防員賴野,係我賴野。果個局長話:無知並不是籍口喎。

我都吾係吾比身份証D消防員,比遲左D炸,就告多我一条"拒示身份証"的罪呀!

我而家無啦啦又多条罪,点算呀?

原帖由 牛精仔 於 10-9-15 00:04 發表
樓主轉貼還是親身經歷 ?

乜消防員要check身份証架咩 ?唔係police先得架咩?

香港人咁叻投訴, 消防員唔怕賴野 ?

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 yessir 於 10-9-15 00:18 發表
親身經歷,而家係我比人告緊,件事都未完,佢地又叫我今個星期六再去錄口供喎。
告你咩 ?

民房

一,是阻塞走火通道;
另一條,是拒示身份証。

原帖由 牛精仔 於 10-9-15 00:21 發表
告你咩 ?

琥珀宮

原帖由 yessir 於 10-9-15 00:43 發表
一,是阻塞走火通道;
另一條,是拒示身份証。
又唔係放易燃危險品, 又唔係放軍火, 一張傅票已解決。

樓主呢個case咁特別, 不如講多少少details。eg 7個鍾問你咩呢

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 dcyc_88 於 10-9-14 23:54 發表
下? 口供錄 7個多小時?
太不合理了!

我都係咁話, 咁普通CASE要錄七個鐘口供??? 同埋香港點會唔比你飲水丫, 陣間你有咩事, 佢仲大鑊~
我覺得唔可信~

大宅

原帖由 yessir 於 10-9-15 00:18 發表
親身經歷,而家係我比人告緊,件事都未完,佢地又叫我今個星期六再去錄口供喎。係喎!佢地話佢地可以check身份證同埋入屋,而家吾係消防員賴野,係我賴野。果個局長話:無知並不是藉口喎。

我都吾係吾比身份證D消防員,比遲左D炸,就 ...

去信apple及找區議員幫助啦!
點會同一日唔告要隔左咁多日至告??
比警員針對性的告都可以告佢針對你啊.當然,你要提供佢針對你既理由.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

淨睇這文已知樓主不簡單...自己亂放野在公眾地方在先,有消防叫佢處理佢又多多借口,又話同佢仔沖緊涼,又話自己衣衫不整,攞件衫穿穿,張個放在屋外既紙箱入屋應該不需2mins下話,真唔相信D消防會個2mins都唔比你law...

民房

係囉,係囉我都吾明,佢地明明話左如果而家吾比身份証就多告我一条罪,但係佢講完E句說話後,我即時己已經比左佢,佢都係要告多我一釆条罪。
佢地會反口架!
果7個鍾頭就金囉,不停聽果個局長係到同我beathing,佢又來不停寫好嘢,佢話e D 係正常程序。佢問D問題好古怪家 eg.佢問我願吾願意比佢落口供,又問事發當日,有個中國籍女子在場,問我知吾知是邊個。其實好多時,我都聽吾明佢講D乜。佢會問我好多問題,淨係要我答係或吾係。後期有個姓李的區長入嚟,話果個文員要收工又未食飯,叫我下次再來錄過。 (我心裹想我都未食飯呀!)

原帖由 牛精仔 於 10-9-15 00:54 發表
又唔係放易燃危險品, 又唔係放軍火, 一張傅票已解決。

樓主呢個case咁特別, 不如講多少少details。eg 7個鍾問你咩呢

民房

消防局內跟本就沒有水供應,連問都無問過我要。

原帖由 sumlam 於 10-9-15 01:05 發表

我都係咁話, 咁普通CASE要錄七個鐘口供??? 同埋香港點會唔比你飲水丫, 陣間你有咩事, 佢仲大鑊~
我覺得唔可信~

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 yessir 於 10-9-15 02:03 發表

死火, 笑左!!!

係咪膠POST來架?

水晶宮

無人講過消防警察救護人員一定是好人…我都試過一個人係尖咀士站等的士突然有警車停係我面前,佢地衝落車圍住我好惡問候我娘親…叫我拎身份証出黎唔係就拉我…
原帖由 yessir 於 10-9-15 02:03 發表

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

中間有冇野冇講先? 其實樓主你不合理在先, 開一開門俾張身份証佢地先有幾難, 俾完咪同佢地講要同小朋友著番衫. 第二次來時冇可能要警察出動, 除非佢地有理由相信你個人具危險性, 會作出拒捕等行為...............
而你要佢地等30分鐘係唔合理.

個個都係咁, 佢地咪唔駛做野?

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

水晶宮

原帖由 emmypun 於 10-9-15 05:23 發表
中間有冇野冇講先? 其實樓主你不合理在先, 開一開門俾張身份証佢地先有幾難, 俾完咪同佢地講要同小朋友著番衫. 第二次來時冇可能要警察出動, 除非佢地有理由相信你個人具危險性, 會作出拒捕等行為...............
...

我諗…我沖緊涼,起碼會著左衫先去門口
唔會話未著衫又走去…一陣又要番轉頭著衫…
起碼粒番件衫先…唔係咪唔好應佢囉…點會唔著衫應門架…………?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 avyyue 於 10-9-14 03:48 發表
有冇攪錯呀? 應該唔係發生o係香港啦,如果係既話我相信比人告到甩褲果個係工務員lor。

但係寫明係旺角喎..到底係唔係香港發生,
我覺得好離譜喎~~~

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 meko~ 於 10-9-14 09:47 發表

agree,流流地
個topic 都怪

英雄? 狗熊!(18 歲以下兒童,請由家長旨引)
我以為係鹹濕嘢添

重有~係 "指引"喎

睇完成篇嘢,先留意返個topic tim..
個topic完全同內容無關..

首頁
12345...12

尾頁

跳至