自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

woo~ 樓主現身!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 yessir 於 10-9-15 12:49 發表
http://www.legislation.gov.hk/blis_pdf.nsf/6799165D2FEE3FA94825755E0033E532/87F12F0A378E75AC482575EE00388385?OpenDocument&bt=0

請看95F21, 原來消防員是有權查你身份証的,

記住啦, 個局長話: 無知並唔係籍 ...
係喎......................

咁請問落口供嗰part又點解釋呢??

民房

唉, 你無聽過唔代表唔會發生架, 傻豬.
請律師告個消防員?
告咩呀?
告佢上嚟我家按門鐘?
還是告佢起訴我呀?
你想要咩証據呀?
我有份口供紙copy, 的而且確係旺角消防局局長伍偉誠同的係消防局落的, 你係咪想睇下?

原帖由 MaMaSteph 於 10-9-15 12:48 發表
冇証冇據, 呢位阿太唔該唔好亂講嘢~!! 我阿爸係消防員, 從來都未聽過佢會帶人返去消防局"落口供"!!

你咁唔gur咪請律師告個黃消防員囉!! 唔係就唔好再講廢話!!

...

子爵府

九龍消防區 長不是姓李, 人地姓姚,

新界區區 長才是姓李...

原帖由 yessir 於 10-9-15 01:57 發表
係囉,係囉我都吾明,佢地明明話左如果而家吾比身份証就多告我一条罪,但係佢講完E句說話後,我即時己已經比左佢,佢都係要告多我一釆条罪。
佢地會反口架!
果7個鍾頭就金囉,不停聽果個局長係到同我beathing,佢又來不停寫好嘢,佢話 ...

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

^_^“兔已閱”^-^
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

民房

我無玩呀.
你可以叫你朋友再check 下,
睇下姓黄的那位高級消防員有無 OT?
可能佢覺得我單係大 case, 要做埋先安心收工呢!

原帖由 小虎豬媽媽 於 10-9-15 12:49 發表
樓主
唔好玩啦,
我朋友check 過,
8 月15 日是B隊當值
9月3 日是C隊當值
你個姓黃消防員反兩隊架, 好勤力的消防員.即48 小時不休息.

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 yessir 於 10-9-15 13:09 發表
請律師告個消防員?
告咩呀?
告佢上嚟我家按門鐘?
還是告佢起訴我呀?
你想要咩証據呀?
我有份口供紙copy, 的而且確係旺角消防局局長伍偉誠同的係消防局落的, 你係咪想睇下?

...

老實講, 我又真係想睇下呀, 落左七個鐘口供, 我都想知寫左幾多頁紙?

珍珠宮

~
兔毛一條

男爵府

原帖由 yessir 於 10-9-15 13:09 發表
請律師告個消防員?
告咩呀?
告佢上嚟我家按門鐘?
還是告佢起訴我呀?
你想要咩証據呀?

...
sorry, 同你唔係好熟唔該唔好叫我傻豬......

請律師可以保障自己, 你而家上得嚟申都係覺得俾人屈姐~!! 咁咪請個律師defend你自己囉~! 好正路喎~!!

同埋你份copy, 我真係好有興趣睇 -- 可唔可以send嚟睇吓?? 你offer到我冇理由唔take架嘛! 係咪?

子爵府

我朋友話不是急需時, 一般做法都是 CALL POLICE.

仲有幫你落口供個局長姓物, 等我一次過問晒我朋友啦.
你張口供紙會有落口供人的全名, 職位和職位NO.

你都未答我8 月15 日和9 月3 日是兩隊消防隊員
你口中的黃姓消防員, 是否同姓不同人.

原帖由 yessir 於 10-9-15 12:49 發表
http://www.legislation.gov.hk/blis_pdf.nsf/6799165D2FEE3FA94825755E0033E532/87F12F0A378E75AC482575EE00388385?OpenDocument&bt=0

請看95F21, 原來消防員是有權查你身份証的,

記住啦, 個局長話: 無知並唔係籍 ...

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 sumlam 於 10-9-15 13:17 發表

老實講, 我又真係想睇下呀, 落左七個鐘口供, 我都想知寫左幾多頁紙?

水蛇春...

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

好精彩呀
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

民房

唉,
小虎豬媽媽,
佢地話比我聽, 呢個係區長, 姓李的,
就是這樣, 可能係助理區長呢?
佢又無比卡片我.
但佢地無必要講大話瓜?

原帖由 小虎豬媽媽 於 10-9-15 13:10 發表
九龍消防區 長不是姓李, 人地姓姚,

新界區區 長才是姓李...

大宅

唔該樓主改一改個標題啦,其實你係想訴苦水呀? 問意見呀? ...定係想抺黑呀?

定係仲有D要家長指引嘅野要寫仲未寫完呢?

民房

5頁紙.

原帖由 sumlam 於 10-9-15 13:17 發表

子爵府

助理消防區長
姓名 王建國先生
姓名 韋劍輝先生
姓名 梁國健先生
姓名 陳少堅先生
姓名 甄健忠先生
姓名 趙偉乾先生

姓李只得一個
新界消防總區
姓名 李炳真先生

你單CASE 真大, 要姓黃消防員O.T.
又要新界消防總區長, 過區招呼你.

你知唔知消防O.T. 一日要千幾二千銀,

民房

兩日都係同一個人, 姓王的, 他是旺角消防局的高級消防員.
他是負責我單case的.
同我錄口供的是 伍偉誠局長, 旺角消防局的 Station Commander.
Let me know if you have any other questions.

原帖由 小虎豬媽媽 於 10-9-15 13:19 發表
我朋友話不是急需時, 一般做法都是 CALL POLICE.

仲有幫你落口供個局長姓物, 等我一次過問晒我朋友啦.
你張口供紙會有落口供人的全名, 職位和職位NO.

你都未答我8 月15 日和9 月3 日是兩隊消防隊員
你口中的黃姓消 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

有冇花生買? 好睇好睇, 我鍾意睇呢d偵探post!!

民房

好啦, 好啦,
你想睇就比個 email 黎, 得閒 E 比你睇啦.

原帖由 MaMaSteph 於 10-9-15 13:18 發表
sorry, 同你唔係好熟唔該唔好叫我傻豬......

請律師可以保障自己, 你而家上得嚟申都係覺得俾人屈姐~!! 咁咪請個律師defend你自己囉~! 好正路喎~!!

同埋你份copy, 我真係好有興趣睇 -- 可唔可以send嚟睇吓?? 你offe ...

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

首頁
23456...12

尾頁

跳至