自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

子爵府

伍偉誠不是局長是區長, 佢好出名, 經常在報紙上都會見到佢.
現為消防處潛水組助理消防區長

** 旺角消防局局長黃孝安

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

條毛可唔可以穿鼻?!
原帖由 hellomiffy 於 10-9-15 13:17 發表
~
兔毛一條

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 yessir 於 10-9-15 13:35 發表
好啦, 好啦,
你想睇就比個 email 黎, 得閒 E 比你睇啦.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

民房

我由頭到尾無話有人屈我喎?
佢地只不過係圍住我, 唔比我接仔,
擇性執行任務, 講左如果當時交出身份証就告少我一條罪, 以後又反口之麻......
我一開始就講左, 我係一個單親媽媽, 我一個人獨力照顧3個只有幾歲的兒子.
請律師的費用一定貴過我收果兩張告票啦, 係馬?

原帖由 MaMaSteph 於 10-9-15 13:18 發表
sorry, 同你唔係好熟唔該唔好叫我傻豬......

請律師可以保障自己, 你而家上得嚟申都係覺得俾人屈姐~!! 咁咪請個律師defend你自己囉~! 好正路喎~!!

同埋你份copy, 我真係好有興趣睇 -- 可唔可以send嚟睇吓?? 你offe ...

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 yessir 於 10-9-15 13:47 發表
我由頭到尾無話有人屈我喎?
佢地只不過係圍住我, 唔比我接仔,
選擇性執行任務, 講左如果當時交出身份証就告少我一條罪, 以後又反口之麻......
我一開始就講左, 我係一個單親媽媽, 我一個人獨力照顧3個只有幾歲的兒子 ...

下? 但你話口供個度逼你簽名喎, 佢所寫既, 並唔係你所講架喎?mouth:

公爵府

叫樓主放上黎依度好d bor,會公平公正d! 大家又唔洗老屈佢玩野! 不過唔知佢幾時得閒放上黎呢?!
原帖由 我想生三個 於 10-9-15 13:47 發表
Mamasteph,

睇完記得通知我地....

民房

吓? 真架? 佢真係好出名?
佢陪左我七個多小時, 咁我咪掙唔少?
佢人工一定唔平啦.
我覺得佢可能佢平時都無乜野做, 如果唔係, 一單唔細既case, 攪咁多野, 為左一箱舊衫什物?
重要係好似萍果箱咁大炸.

原帖由 小虎豬媽媽 於 10-9-15 13:39 發表
伍偉誠不是局長是區長, 佢好出名, 經常在報紙上都會見到佢.
現為消防處潛水組助理消防區長

** 旺角消防局局長黃孝安

子爵府

樓主你找蘋果日報幫手啦, 不要再浪費自己的時間在bk , 快些找人幫手啦.

TEL :2929 0000
E-MAIL : [email protected]

你將件事和口供紙 e-mail 比蘋果日報, 佢地會免費幫你取回公道.

希望在蘋果日報見到你單case

大家bk 媽咪, 不要浪費樓主時間, 不要回post 啦, 我就不再回啦. 就等個post 沉落去啦.

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

樓主,你試下搵'申訴專員幫你'!

(我無睇晒d post,我認為投訴無效,搵申訴專員,可能有d出路還你一個公道!)

祝福你!!

公爵府

人地個仔大病初癒,返工計埋都10粒8粒鐘啦,扣番陪你果7粒鐘,佢咪唔洗do?! 你係咪好靚女架? 唔係點會吸引到人陪你7粒鐘既?! 嘩~你好勁呀!

民房

係架,係架。靚就吾係靚,可能佢覺得E單係大case呱,所以要親自處理呢。

原帖由 joey_23 於 10-9-15 13:54 發表
叫樓主放上黎依度好d bor,會公平公正d! 大家又唔洗老屈佢玩野! 不過唔知佢幾時得閒放上黎呢?!

侯爵府

好媽媽勳章

樓主, 唔係唔信你, 你個case有可能係有人投訴, 消防佬先黎跟

況且最近消防處真係加緊巡查大廈消防設備及走火通道, 佢見到你屋外有野, 第一次俾warning你, 第二次佢黎你執走左未先? 未執走係要charge架喇

如果你話佢選擇性執法, 一黎你個case係投訴case, 所以只跟進投訴(即你個單位); 二黎就算佢真係巡樓發現, 佢都只係分先後俾warning及落charge (正如法庭好多case, d客話管理處淨係針對佢單位告佢, 其他單位唔理, 個官都話管理處唔告其他單位都唔代表佢係放棄告佢地)

其實你箱野係咪危險品黎架? 同埋走火通道好窄? 窄到放個蘋果箱都行唔到人? 消防佬可能查case時遇到太多人都係話 '著緊衫啊~做緊xx~~ 唔得閒開門啊~~~' 等等藉口拒絕, 所以先唔信你o者

如果你真係對佢地調查手法有懷疑及投訴, 寫信去申訴專員公署都係可行o既辦法

禁止訪問

民房

多謝你小虎豬媽媽,你在雪中送炭,我已有点安慰。

揾佢地又点呀!我E單又吾係大case,佢地点會幫我呀。

原帖由 小虎豬媽媽 於 10-9-15 13:57 發表
樓主你找蘋果日報幫手啦, 不要再浪費自己的時間在bk , 快些找人幫手啦.

TEL :2929 0000
E-MAIL : [email protected]

你將件事和口供紙 e-mail 比蘋果日報, 佢地會免費幫你取回公道.

希望在蘋果日報見到你 ...

禁止訪問

民房

唔係唔想做,係揪著三個細佬好辛苦姐。晚晚都唔救瞓!
我要想清楚点樣做才是好!真多謝你的關心。

原帖由 我想生三個 於 10-9-15 15:08 發表

你乜都唔做想我地點幫你??你到底知唔知自己想點??

禁止訪問

子爵府

樓主唔好意思, 原本我話唔回post, 現在又回, 我驚你誤會我雪中送炭, 因為我send 左 bk條 ling 比我做消防員朋友睇, 佢見到伍偉誠區長個名後打比我,

大笑後話 : 天方夜譚和不可思意, 跟住叫我不要浪費時間去討論, 仲叫我通知bk 各媽咪不要要浪費時間去討論(包括樓主), 如果真有其事請樓主去找記者幫你, 因為bk 無媽咪幫到你.

原帖由 yessir 於 10-9-15 14:37 發表
多謝你小虎豬媽媽,你在雪中送炭,我已有点安慰。

揾佢地又点呀!我E單又吾係大case,佢地点會幫我呀。

伯爵府

原帖由 MaMaSteph 於 10-9-15 13:18 發表
sorry, 同你唔係好熟唔該唔好叫我傻豬......

請律師可以保障自己, 你而家上得嚟申都係覺得俾人屈姐~!! 咁咪請個律師defend你自己囉~! 好正路喎~!!

同埋你份copy, 我真係好有興趣睇 -- 可唔可以send嚟睇吓?? 你offe ...

首頁
34567...12

尾頁

跳至