自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

企硬唔比 frd 電話佢(又唔係欠佢) , 自己唔買 , frd 都唔會買 , 重比電話個sales , 未比人小過呀

男爵府

幾年前比個朋友"出賣",
個sales有大話成份,
講到我個朋友買咗,覺得好好用,
又話自己是我朋友個"熟朋友",
(後來證實她和我朋友只是見過一次,
而我個朋友當時還在考慮是否買),

心軟俾個sales上門示範,
覺得產品不合用,
當面表明不會買,
個sales立即黑面,
站在大門不肯走,
硬是要我給她10個電話,
我不給,
我話我覺得不合用,
所以不想推介給朋友,
個sales話:我今日來你家白做,
你以為我好得閒?我家也有孩子等我照顧,
是你累我連車錢都白付!

伯爵府

好媽媽勳章

同個sales 講, 買左, 用緊 .... 咁佢就講句多謝你, 然後就會收線架啦

伯爵府

好媽媽勳章

水濾吸塵機我係有興趣既, 不過, rainbow 真係太貴, at the end, 我買左karcher, 功能差不多, 上當年好似係4k 咁上下, 另外, 我買左個magic ball, 都係千幾 ... 兩樣野加埋, function 完全cover 哂, but under 6k搞掂

公爵府

畀面勳章

我覺得部機好好,不過真係比電話FD D電話唔好,不過部野太貴太大喇!

大宅

原帖由 jlam 於 10-9-14 16:40 發表
水濾吸塵機我係有興趣既, 不過, rainbow 真係太貴, at the end, 我買左karcher, 功能差不多, 上當年好似係4k 咁上下, 另外, 我買左個magic ball, 都係千幾 ... 兩樣野加埋, function 完全cover 哂, but under 6k搞掂 ...

Would you tell me more about it, please?? I think Rainbow is Good but too expensive!!

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

我買左呢個吸塵機, 好幾年前上環永安, 我知以前sogo 都有counter, 唔知而家有冇, 我果陣, 唔記得係3,400 - 3,800, 總之under 4,000
http://www.karcher.com.hk/products.asp?Serial=E24BBCEE4CC6E270&m=93793B2F6DA414F3&s=BE3B3B635DF15B95&p=DS5600

空氣清新機我買左呢個, 響sogo, 好似係1,300 -1,600 咁上下, 我知logon, franc franc 都好似有得賣
http://www.antibac2k.com.hk/ct/products_air_magic.php

吸塵機呢, karcher 其實係一個工業用既牌子, 食環署洗地洗雞籠都係用karcher 既出品, 真係幾come, 工人姐姐非常唔錫住用, 都冇壞, 一樣好吸得, 真係好, 不過, 係SIZE 唔細架, 拍得住RAINBOW 果個架

空氣清新機, 呢個我覺得得架, 我有3個KIDS, TOUCHWOOD 如果有人病, 我會特別用可以殺菌果隻SOLUTION, 當洗洗D空氣, 咁又真係好WORK, SO FAR, 佢地都好少交差感染, EVEN 早幾個月, 大女響學校惹到手足口, 都真係冇SPREAD 出去, 惹比兩個細佬, 同埋, 我間唔中用滅"空"噴霧, 搞到成間屋一陣味, 都係靠MAGIC BALL 洗走D味, 我覺特水既, 衛生過FILTER 果D呀

原帖由 wing615 於 10-9-14 21:20 發表

Would you tell me more about it, please?? I think Rainbow is Good but too expensive!!

大宅

原帖由 jlam 於 10-9-15 14:33 發表
我買左呢個吸塵機, 好幾年前上環永安, 我知以前sogo 都有counter, 唔知而家有冇, 我果陣, 唔記得係3,400 - 3,800, 總之under 4,000
http://www.karcher.com.hk/products.asp?Serial=E24BBCEE4CC6E270&m=93793B2F6DA4 ...

THANK YOU SO MUCH!!!

首頁

尾頁

跳至