自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

當然無啦, 佢屋企人唔鍾意我, 響埋一齊都無意思~

原帖由 EVA222 於 10-9-14 12:49 發表
之後有無開花結果?
我娘嫌我男友(現在的老公)窮,職業低等,最後都發奮,有生意做搵到第一桶金,買樓供個女留學.....

禁止訪問

水晶宮

查實人係好被虐/虐待狂架!單講嫌棄呢家野,好似層層叠咁架,嗰D人嫌棄比佢霉既人,但同時又會俾高過佢既人嫌棄...唔明點解佢地仲係唔明"己所不欲,勿拖於人"呢八字道理.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

冇識過憎人富貴嫌人窮既人

複式洋房

我老公個老姑婆家姐就係呢 d 人, 自己又唔係有錢, 三十幾歲人到而家拖都未拍過, 把口又超級賤, 乜都要管我同我老公同埋我個女, 頂佢呀?

我亞媽同我都係好窮, 亞媽做清潔(掃街)湊大我地, 佢由我同佢細佬拍拖到而家我同佢細佬結咗婚都一直叫我亞媽做垃圾婆, 個賤人舊年仲當住我面話叫我同我老公執番我老爺生日時食剩既壽包比個垃圾婆食.

頂佢個肺, 呢 d 咩人黎架? 無禮貌又無家教, 好難頂, 為咗呢個賤人, 不知同我老公嘈咗幾多次, 但我無鬼用既老公又唔出聱, 乜到任人話, 令我同個女都成日比佢話, 我地做乜嘢都要關佢. 超白鴿眼的人, 唔怪之得三十幾歲人都無人要, 又煙, 又酒, 又粗口, 又肥, 成個大山婆. 一提起佢我就勁嬲, 但又要成日見到佢, 好難頂, 其實要點面對呢 d 人呢? 有無人可以教下我, 佢擺明係唔 like 我同我屋企人架喇.

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

係呀係呀, 您咁醒既,
佢話過, 佢亞媽係公主黎架.
不過無講過 "落難" 呢兩個字.

原帖由 EVA222 於 10-9-14 13:31 發表

即是落難公主.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 幗幗 於 10-9-14 13:38 發表
係呀係呀, 您咁醒既,
佢話過, 佢亞媽係公主黎架.
不過無講過 "落難" 呢兩個字.

而家無$,咪得個講字.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 吹水媽咪 於 10-9-14 13:36 發表
我老公個老姑婆家姐就係呢 d 人, 自己又唔係有錢, 三十幾歲人到而家拖都未拍過, 把口又超級賤, 乜都要管我同我老公同埋我個女, 頂佢呀?

我亞媽同我都係好窮, 亞媽做清潔(掃街)湊大我地, 佢由我同佢細佬拍拖到而家 ...

因為你好恰lor,
你敢將以上所寫姑奶的缺點係佢再踩你時當面數一次,保證佢收口.

禁止訪問

大宅

當時仲後生, 又有份好工, 覺得自己都唔差, 所以那那林識過第二個.

原帖由 尼古丁 於 10-9-14 12:55 發表
咁你自己有冇本事先? 一問你 本人有冇, 二問你屋企有冇, 男又怕辛苦, 女又怕, 人之常情

我媽嚴我, 唔係我嚴佢, 養兒防老, 你揾唔多, 即係我回報少, 句句都死女!死女! 你比幾多, 你大姊比幾多 ...

大宅

咁又唔係, 當時有d 唔開心姐, 我好愛我屋企人架,
我好明白屋企人無得簡, 男朋友 / 老公有得簡呢個道理. :lol:

原帖由 bebe2009 於 10-9-14 12:56 發表
人窮志不窮呀. 你連自已都睇唔起,神仙都難救呀.

如果你要有錢, 佢地先接納你既,亦唔見得係好事囉.

最緊要你男友懂得欣賞你,接納你和你屋企人.:)

複式洋房

原帖由 CALVEN 於 10-9-14 13:45 發表

因為你好恰lor,
你敢將以上所寫姑奶的缺點係佢再踩你時當面數一次,保證佢收口.

你估我唔想, 我日日都想, 係俾面我老公, 我老公成日話算喇, 佢份人係咁架? 邊一個未比佢鬧過, 痴線, 我就話我老公, 就係你地個個比佢話都唔出聲, 佢自己食飽坐係到又唔做家務, 點 d 家姐去做, 佢跟本唔知自己唔啱, 佢日日發癲都唔會有人話佢,.

我真係好頂唔住佢地成家人 d 作風. 但又要成日見, 唯有忍忍忍, 唔理佢當佢發 up .

珍珠宮

好媽媽勳章

有,係我姑媽,睇唔起我屋企細個時冇錢,但又呃我老豆錢,成家都係賤人.依家佢d仔女都冇乜出色,我地心都涼晒!

大宅

嘩! 我完全接受唔到, 話我嘜都可以忍, 話自己亞媽同佢死過呀.

原帖由 吹水媽咪 於 10-9-14 13:36 發表

我亞媽同我都係好窮, 亞媽做清潔(掃街)湊大我地, 佢由我同佢細佬拍拖到而家 ...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我家姐個老公(呢個係我對佢稱呼)一開始就嚴我地窮啦、嚴e嚴路、一有衰野就賴外家,我地個個憎到佢c,正賤精

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 幗幗 於 10-9-14 12:44 發表
記得做女果陣拍拖, 去見男方家人, 起初好熱情有傾有講, 後來問到我屋企住響邊, 我答某某屋村, 態度即刻轉變晒, 果一殺那都好唔開心, 問自己點解屋企唔有錢d, 要比人睇唔起~ ...

我唔會問自己點解屋企唔有錢d~
而係問點解佢地咁冇家教~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 mat媽 於 10-9-14 14:03 發表

我唔會問自己點解屋企唔有錢d~
而係問點解佢地咁冇家教~

大宅

1) 咁, 話時話, 嫁得好, 又生到仔, 有真係唔同d.

2) 嫁到住半山, 好容易比人誤會益左好多番外家.

原帖由 EVA222 於 10-9-14 13:45 發表

就算佢真係有米,高攀人地唔係好受,我信竹門對竹門,木門對木門.
我有個姪女,小康之家,嫁得富貴,男家父母同我阿哥阿嫂第一次見面時,就吩咐我阿嫂幫個女補好身體,因為太瘦,將來入門有仔生,阿嫂真係聽話帶個女睇中醫,我 ...

珊瑚宮

環保接龍勳章

我覺得唔可以叫做嫌棄, 係"眼唔起", "眼你唔到".
大把啦~ 當嫁左老公, 起步難, 唔可能豪宅名車成日去旅行, 唔可以時時轉手機手錶手袋, 以前未嫁時d親戚都會大家見面social下, 現在好似同你唔同grade, 你同佢傾下, 佢都好似睇你唔到咁.
咁我阿妹嫁得都唔係話係好好, 但係剛搵到份好工, 而又供緊住緊豪宅又用緊名車. 無啦啦以前fd果d表兄弟姐妹, 有d無啦啦同阿妹fd晒, 同我就hi bye有時都嫌多, 我主動hi bye佢都係係咁2回, 或者唔回.
我又唔係好窮, 講真, 我係咁多個人負債最少添(我直頭係無負債), 因為我唔洗供樓, 仲可以講話最有米係我添, 因為我同老公現在有4層樓, 1間老爺奶奶住, 1間我父母住, 1間我同老公自己住, 鄉下仲有1層添. 但我同老公唔大洗, 唔會用好多錢買野食野....買左野都唔會周圍同人講.....哼 佢地睇我唔到咪算囉:;pppp:

首頁

尾頁

跳至