跳至

首頁

尾頁

別墅

你地既亞B有冇逾期居留呀??逾期左幾耐呀??

別墅

我聽日覆診...醫生到時應該會話我知...不過我想問下...有冇得揀日子催生架??
原帖由 ming1020 於 10-9-15 10:34 發表

你幾時去覆診呀? 醫生有冇話幾時催生

別墅

我之前就係屯門既健康院檢查既..不過好早就轉左去屯門日間醫院喇...

其實日子我都諗左架喇...不過有冇得揀下晝先催生架??
原帖由 ming1020 於 10-9-15 15:05 發表

我唔知有冇得揀, 不如你諗定日子, 問下醫生得唔得? BTW, 你係邊間健康院做檢查?

別墅

唉...我同你一樣啦...岩岩去完屯醫覆診...個醫生寫左紙比我21號41W上晝8點自己入院催生呀...咁我想問係唔係都係住2日就出院??唔知趕唔趕得切返屋企過中秋呢
原帖由 SeanFanBaby 於 10-9-15 13:37 發表
最初的預產期是14號(用M計,但其實我都唔確定幾時冇M),但已過。而用size計的預產期是19號,比多次機會阿B再衝線。
上次(兩星期前)姑娘話今星期可以去最後一次母嬰院。
我好耐之前已收到威記給我的過期催生信,如冇跡象,21號8:0 ...

別墅

去完返黎啦...我有問醫生亞B個頭仔落哂去未...佢答我落哂去就生得架喇...你而家未喎...同埋問佢可唔可以早少少催生...佢又話唔得呀HK多數都係41W先會催生...咁即係如果亞B呢幾日都冇動靜...我就冇得揀一定要41W即21號返去催生....我冇諗過我個仔會咁鬼足月都唔出世架囉...
原帖由 ming1020 於 10-9-16 10:12 發表

好似要8am入院, 之后點做我就唔清楚

別墅

我日日都有同佢講野架...叫佢早D出黎...咁就可以一齊返屋企過節...但都係冇動靜...
原帖由 ming1020 於 10-9-16 19:11 發表

我產期係29/9(健康院就話26/9), 我阿B晨早 (35WK)就調左頭, 到依家都末有動靜(38WK), C+都話末咁快生得....BB幾時出真係冇人知, 你多D同BB講叫佢快D出黎過中秋, 仲有你第一胎應該要住(最少)3日2夜.....可能要係TMH ...

別墅

催生唔係問題...我係唔想自己同亞B係醫院過節O者...其實都冇咩野...可能太想佢18號自己出黎掛...哈哈

別墅

如果冇動靜都要架喇~~可以既話我都唔想...
原帖由 meggiey 於 10-9-16 11:05 發表
我明天先係預產期, 我都好唔想要催生, 我大女向41 weeks 入院, (monday), 我等到Wed 早上先輪到我催生, 因隔離床d 媽媽個個都穿水, 見紅 !

別墅

哈哈...應該唔洗咁耐...我今朝見紅喇...
原帖由 ming1020 於 10-9-17 12:18 發表

咁你問下醫生可唔可以20号or24号先催生

首頁

尾頁

跳至