論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

救命!你地有無聽過o敢怪誕的事?
我家9/4新到的菲婆話熨衫多過2件,果日唔可以洗手;如果唔係老咗會手陣!!

事原,9/10Fri晚上9:40分叫佢洗埋呀囡2條under先瞓,因為9/11Sat.菲婆生日比佢放Sat.;佢話明早佢會洗,之後佢去完厠所出嚟我再問點解唔可以洗埋2條under先呢.佢就道出以上原因.噉我再問佢啱啱妳小完便有無洗手,佢理直氣壯答話無。我同佢講去完大小都要洗手啦!佢居然話佢用咗厠紙,已清潔咗.我即時話去完大小一定用厠紙清潔架啦,之後一定要洗手.佢堅持唔洗! 痴線架點算呀!

佢黎咗10日唔止lee 單嘢, 仲有好多麻煩嘢,唔很瞓上格床(請佢之前3口6面問清楚佢要同d細路瞓佢要瞓上格床有無問題,佢當話ok) /第一日黎到咳到死叫佢唔好飲凍嘢,yes mum, 果日繼續飲咗3罐凍橙汁氣水..........激氣嘢不能盡錄!!!!

一個衰個一個, 點算,點對2年呀!!!!!

別墅

原帖由 sinnacat 於 10-9-15 16:38 發表
佢講每日定每次唔可以超過2年呀?如果每次既話,叫佢分幾次熨囉,每次唔好超過二件,唔好,最好每次一件, 熨完收好塊板,一小時後再攞返出來熨過; 如果係每日既話,叫佢預時間瞓覺前一次過熨晒d衫佢。 ...

件菲婆話每日唔可以熨多過2件衫,否則要第二朝才可濕手喎!!!
以前D工人攪掂每日恆常公作10點半前一定可以上床瞓,佢依家留返D野夜晚先熨無12點佢都唔瞓得,為咩!!! 又唔很瞓上格床,死要瞓地下阻住我夜晚入房睇D細路(成150磅有多,我懷疑佢仲報細磅數)救命,點算??點解lee兩件"菲6笨"工人一件差過一件....!!!!!

別墅

原帖由 wcpcelia 於 10-9-17 16:20 發表
佢好似唔多聽僱主的說話及指示...
好難留佢喎

唉!仲有晚晚食飯都話LUNCH食得好飽,唔洗食喎OR 食一兩淡就飽,其實係食唔慣所以無胃口咋;OK 佢唔食我無所謂, 但佢唔嚐試食中國餸點可以改善到煮中餐的技巧呢??
唔通又要我晚晚放工趕返屋企煮!!!!

別墅

頂唔新MAID到,終於响12/11 TERM.咗肥賓啦!舒服晒

別墅

頂唔順件肥賓,新MAID未到,都要TERM.佢。終於响12/11 TERM.咗肥賓。比一個月通知信佢,當晚已話想早D回鄉過X'MAS , 點知12/12日放假佢去AGENT到回來話即走。

首頁

尾頁

跳至