興趣嗜好

跳至

首頁
12345...72

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 小楷 於 10-9-21 20:27 發表

您返咗HK反而忙過以前嗎?

係丫

子爵府

好媽媽勳章

開學忙d?

佢慣唔慣HK既學校?
原帖由 月希 於 10-9-22 08:59 發表

係丫

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

good afternoon

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

本來今日約咗幾個 friend 去飲茶兼 shopping, 影相. e + 取消.

因今午其中一個 friend 話 99 要做節, 99 call 齊仔, 女, 孫 1x 人去佢 home dinner, 99 又要我個 friend 幫手拜神, 煮齋............etc. 以上做節, dinner, 拜神, 煮齋........我 friend 今個中秋已經做咗 3 次.

因為佢 99 証實有初期老人痴呆, 所以仔女為表 [孝心]. 阿媽話乜就乜. 唉. 做完節都唔記, 再做 3, 5, 7 次都唔記架啦. 佢 99 知 e + 係中秋, 又知要做節, but 忘記做咗, 又識 call 齊仔, 女, 孫. but 又話未拜神. 點都好. 我怕我 friend 就快癲.

諗住中秋豪 d 去 [福臨門] 飲茶添.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 小楷 於 10-9-16 10:48 發表
嬸嬸又唔見咗嘅 我明天可能搵到人攞雜誌

oh my god ~~ sorry sorry
912 gorgor 活動前前後後忙 d

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 小楷 於 10-9-16 15:57 發表

係囉, 個個都忙嘅, 另一位MIMI都無入嚟

mimi 冇一定日日蒲頭

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

小楷:
不如我放定本雜誌係 office 丫? or 等係灣仔比你?

珊瑚宮

原帖由 beverly@mim 於 10-9-22 14:35 發表
開學忙d?

佢慣唔慣HK既學校?

駿駿放學既時間早左嘛..
而且依家間屋係自己既..打掃又勤力左..
街市超市係樓下...買野方便..就日日去買餸..唔會好似以前咁...一個星期買一次...
重有我去學校做義工...
我每日都忙到想死丫

駿駿佢好慣學校生活丫..日日都好happy...見佢食飯..佢都好滿意..話d野好食...
食飽就同同學仔去玩...重唔知點解比佢入選左乒乓球隊...
學校有新朋友...係跆拳道班又有新朋友..差唔多個個sat都要約埋一齊玩..
ice skating又有新朋友..個個week..一齊lunch完去學skating...
佢不知幾happy...幾enjoy香港既生活丫

珊瑚宮

原帖由 小楷 於 10-9-22 17:02 發表

唔好咁嬲啦, HK 學校 D 功課一定多D, 忙D, 辛苦您喇mouth:mouth:" />

hk d功課...就唔係多丫...同澳門比..澳門既份量重多...大家都係寫生字...hk都係每個字寫3次..澳門寫5次...不過hk既數量就多d囉..澳門一日平均3,4樣...hk就起碼5,6樣..重要做online homework

不過hk冇澳門咁多默書測驗啦..依點駿駿就舒服好多囉

珊瑚宮

原帖由 wendykaka 於 10-9-23 15:45 發表
本來今日約咗幾個 friend 去飲茶兼 shopping, 影相. e + 取消.

因今午其中一個 friend 話 99 要做節, 99 call 齊仔, 女, 孫 1x 人去佢 home dinner, 99 又要我個 friend 幫手拜神, 煮齋............etc. 以上做節 ...

我今個中秋都好無奈...一早話左要返澳門食dinner..預左要返去的...點知20,21號咪打風既...老公就同我講...如果大雨就唔駛過去...
但係21號晚又打黎話...有客會過澳門...咁我地好唔好天都唔駛過去啦..因為佢唔得閒陪我地食飯...老爺都唔會得閒架啦...
咁佢咁講..我咪諗住...唔駛過囉..
點知22號朝..又打黎話...老爺book左位啦...要過去食飯丫...
2點幾都重係話要過去既..但係到3點幾..駿駿放左學..我執好行李...佢又打黎話..澳門橫風橫雨...唔駛過啦...不過唔知老爺點諗..就話睇定d先...
到最後..4點幾5點..都重係好大雨..就真係唔駛過啦...
咪即時打比太婆佢地..話中秋返去食囉..唔係得我同駿駿2丁友..真係悶死

珊瑚宮

係喎...嬸嬸..你平日邊幾日得閒架?搵日出黎lunch...你有隻kitty係我度..我都未比你...

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 月希 於 10-9-23 20:17 發表

我今個中秋都好無奈...一早話左要返澳門食dinner..預左要返去的...點知20,21號咪打風既...老公就同我講...如果大雨就唔駛過去...
但係21號晚又打黎話...有客會過澳門...咁我地好唔好天都唔駛過去啦..因為佢唔得閒 ...

等駿駿放學都好倦啫. 好彩唔使走黎走去.
你老公e + 係澳門住邊?

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 月希 於 10-9-23 20:18 發表
係喎...嬸嬸..你平日邊幾日得閒架?搵日出黎lunch...你有隻kitty係我度..我都未比你...

星期 2 或 4 丫. 我都有 7 仔 d kitty 未比你.
仲有 Kitty 童軍小毛巾.

珊瑚宮

原帖由 wendykaka 於 10-9-24 02:46 發表

等駿駿放學都好倦啫. 好彩唔使走黎走去.
你老公e + 係澳門住邊?

住鬼屋丫
老爺有間屋..個個都話有鬼...吉左好耐..係偶然大陸伙記落黎做野..就比佢地住下咁囉
依家比我老公霸左間屋 其實我老公都驚架..佢話佢晚晚都要開住電視瞓...
但係我去過..我話冇乜野丫...係冇乜太陽曬到入屋...地方霉d..之嘛....佢咪要住囉

珊瑚宮

原帖由 wendykaka 於 10-9-24 02:47 發表

星期 2 或 4 丫. 我都有 7 仔 d kitty 未比你.
仲有 Kitty 童軍小毛巾.

咦...1,5冇日得丫?
咁不如搵日約sat.....
因為2,4我同其他義工媽咪講好左..多數會返去做義工...

子爵府

好媽媽勳章

我平時有入黎架,不過無留低條貓毛渣

子爵府

好媽媽勳章

咁happy咪好囉
(難為你遮 )
原帖由 月希 於 10-9-23 20:09 發表

駿駿放學既時間早左嘛..
而且依家間屋係自己既..打掃又勤力左..
街市超市係樓下...買野方便..就日日去買餸..唔會好似以前咁...一個星期買一次...
重有我去學校做義工...
我每日都忙到想死丫

駿駿佢好慣學 ...

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 月希 於 10-9-24 08:39 發表

咦...1,5冇日得丫?
咁不如搵日約sat.....
因為2,4我同其他義工媽咪講好左..多數會返去做義工...

OK. 約一個 Sat 丫.

首頁
12345...72

尾頁

跳至