自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果佢未決定揀邊個,如果個靚仔真係好唔可靠,年齡差超遠,我可能會鬧醒佢;但既然定局已定,講咩都改變唔倒既話,就只會"支持"老死既決定,令佢嫁得開心d。要係將來有咩,做朋友都係會企係佢身邊。

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 angelheart 於 10-9-15 14:04 發表

而家佢去意已決, 做老死既我唯有祝佢未來日子幸福快樂, 一路睇住佢facebook, 希望佢唔會後悔, 一路好走

笑死!但係現實你無諗錯,你問吓你朋友,十年之前,佢同專業人事開頭係唔係都有呢啲感覺?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

如果你個FD係成年人,我諗我唔會勸佢,由得佢自己揀,佢最愛邊個佢心中有數架啦!

大宅

原帖由 bkfans 於 10-9-15 16:30 發表
叫佢快D放左個筍盤, 介紹俾我啦, 我仲有朋友未嫁.....
good idea, 香港仲有好多剩女等緊

禁止訪問

伯爵府

環保接龍勳章

大家都結左婚, 真係好明, 人到手仲會同你咁痴纏?
依家HAPPY將來WORRY....
我都係一個會肉緊朋友的人, 我係樓主我都會同朋友
分析一次, 勸多一次, 如果朋友唔聽就真係祝佢好運~~

男爵府

當熱戀緊既時候, 你點講都無用架啦. 佢變得心既, 就一定有佢既原因. 而且戀愛係盲目既, 你依刻只有係支持佢羅. 因為係佢揀既.

複式洋房

原帖由 零加BB 於 10-9-15 16:34 發表
鞋王29 + 前港男, 有辦睇!得到一時的快樂, 失去更多將來的快樂...

你搞錯啦,佢唔係29,係39先o岩
不過係咪失去更多將來快樂呢?又未必喎
你睇鞋王點對佢?自己背住老婆偷食,女都生埋就得,但就要求人o地對佢專一,不可與其他人交往?咩道理呀?
之後仲要追收送比39 o既禮物,話係有條件餽贈~
我唔覺得做人39可以有幾開心幸福可言囉!

我又講下我朋友經驗,佢又係有個專業人事,拍拖差不多十年男友a,男友a家底豐厚,加拿大籍華人,畢業於加拿大名校,受聘於london大公司,又係出附屬卡乜乜物物咁,
但我朋友最後飛甩男友a,揀o左男友b,男友b澳門人,月入一萬,無物業揸手。

我地圈中朋友聽到佢話飛甩男友a,要同b結婚,個個都o咀,都有勸佢諗清楚,唔好後悔等等。
後尾先知男友a表面好好,原來脾氣火爆,曾經對朋友動粗,最難頂係小心眼,疑心大,兼佔有慾強,自以為高人一等,覺得我朋友高攀佢等等,加上佢係事業心極強,無時間陪我朋友之餘只會以金錢彌補

so far我朋友同男友b結婚五年,仔都三歲,感情好到不得之了!我o地班老死又一次跌眼鏡 同埋個男人真係好顧家,兼且又有上進,雖然唔係咩大富大貴,但都叫做夠洗夠用

所以,凡事真係唔好睇外表,你應該慶幸你老死忠於自己,忠於愛情!!

洋房

唔駛勸啦! 我地旁人覺得好似好唔掂咁。可能並唔係咁樣啦! 我好認同cinderelladay gei講法! 應該開心你朋友唔會因為男人的錢而放棄左自己的愛情!!

你默默祝福佢啦!!

複式洋房

好文分享中有篇好文可以參考

http://forum.baby-kingdom.com/re ... 55&goto=newpost

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

愛情是盲目, 無得勸嫁.

男爵府

你好似講緊我咁~
我以前係捱住眼訓同我老公傾電話的,成日傾到半夜三更。個時明明眼訓但又唔好意思同佢講,驚佢搵第二個傾。而家我叫佢早D訓。

原帖由 mdychui 於 10-9-15 14:57 發表

我個c6帕拖時, 都日日傾心事幾粒鐘唔訓啦, 結婚後睬你都傻,一邊打鼻鼾一邊同我傾心事

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你老死都結婚啦, 勸唔到嫁la, 你勸佢佢會當你衰人, 姻緣要黎就黎, 要走就走, 我同你都左右唔到, 只有當事人嘅命運係點行就點行, 而家你只有默默支持佢

禁止訪問

大宅

u
原帖由 kswiss 於 10-9-17 08:28 發表
你朋友揀啱咗! 絕對好過d明星成日諗住釣金龜,將自己的幸福同金錢掛鉤.
有人反對, 也有人support,大多數人都愛金龜不愛草龜,

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我都有同樓主相似既經驗,你老友幾大年紀呀?有D人係有D任性,要撞過板先攞到教訓,我個老死都係咁樣浪費左佢最黃金果幾年,依家都成31,先搵到自己想要既生活,不過都唔知佢係條命生得唔好呀定係佢唔識搵男朋友,到依家我地圍內既朋友都覺得佢身邊無個男人得,而佢就話無所謂,佢想過返D單身既生活先,暫時都唔會想到再婚咁話,我就覺得如果遇到個值得既人,就唔會講D咁既野

首頁

尾頁

跳至