跳至

首頁

尾頁

民房

你要小心呀....我都有時見暈...立即塗白花油....係公司見咁既情況, 會食一粒朱古力, 就好小小^^

民房

原來有左唔可以塗白花油架....我仲見頭痛及暈時係咁塗TIM, 咁會否影響寶寶架=="食朱古力我都係突然想食都係食一粒咁多...請問如果要食糖, 可以食咩既糖呢....仲有野想問, 我而家可以飲咩湯水呢??????????????可唔可以飲合掌瓜紅羅白清保涼豬骨湯呢?????

民房

原來清保涼唔飲得架....好涼架咩...真係多謝兩位靚媽咪提供寶貴既意見!! 咁塗白花油我都唔係成日塗既...只係見暈及頭痛先塗....而家我會小些塗架喇...但食朱古力真係忍唔到口 , 成日都想食熱辣辣既野食或者係唔可以食既野偏偏想食 !咁究竟你地平時飲咩湯水, 可否提供一下呢???謝謝

民房

煲豬骨湯----其他材料呢....紅羅白/蕃茄, 定係仲有咩呢???煩請你再給我的提示

民房

多謝提供可用紅羅白及蕃茄煲湯...媽咪昨晚唔敢用清保涼, 用左淮山杞子杏仁(好好味^^)煲西施骨.....但如果以上有媽咪說可以飲清保涼, 不過要抽出薏米就可以....或者遲些等我睇下我個中醫, 問佢飲唔飲得再告訴俾你地聽, 始終每個人體質唔同。之前成日塗白花油, 而家嚇到我唔敢用了.....唉....希望寶寶唔會怪我啦!!

首頁

尾頁

跳至