想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

別墅

原帖由 morrigan 於 10-9-15 23:21 發表
oh, i see!

when will u check bingo?

good luck!

明天做iui。 october 1st 就知啦。 希望成功啦。

大宅

我今個cycle有食呀. 最多現在即停. 我第一次時 biochemcial pregnant, 療程之前個cycle都有食, D卵子質素真係好D bor.

原帖由 我想生三個 於 10-9-16 09:28 發表

唔係開針之後,係開始療程之前果個月!

禁止訪問

大宅

我明白啦. 我現在即停. 我好想9月尾厘個cycle做, 因為公司唔忙, 可以輕鬆在10月中放annual, 養胎.

原帖由 我想生三個 於 10-9-16 10:20 發表

個問題係亞胚胎專家話食呢d野會令醫生好難控制藥物份量,有機會令卵子過早成熟,影響埋其他卵子。仲有,如果佢叫你唔好食,你又走去食,佢又唔知你食過d乜,一陣同西藥撞咗,就會浪費心機! ...

禁止訪問

大宅

抽血check? check FSH?
原帖由 我想生三個 於 10-9-16 10:23 發表
仲有,佢地開針之前會幫你check過有無足夠好既卵子數目先開始,果個cycle不在狀態唔會開始,等下個cycle。

禁止訪問

大宅

療程前的Day3, or 療程那個cycle 的 Day3呢? 咁我可能真係太遲, 唔通我同偉澤無緣??!!

原帖由 我想生三個 於 10-9-16 10:43 發表

抽血同照U/S,亞周醫生話基本上第三日照已經見到大概既卵泡數目!

禁止訪問

大宅

我剛見了周嘉@偉澤. 佢對我之前兩次失敗都給了意見. 亦有講在甚麼情況下唔會放胎. 我今次決定搵蘇醫生做. 如你所說, 佢叫我停晒所有中藥, Vitamins, 只吃Folic Acid.佢睇完我D資料後, 話我要早D開針, 抽血 同做 u/s, 要Day 2見醫生. M Day 1流啡都計. 佢厘個做法同威院 & Dr Tung唔同. 希望順利啦.

原帖由 我想生三個 於 10-9-16 11:53 發表

你下一個cycle開始做,Day 3會照超聲波嘎!

首頁

尾頁

跳至