自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

有次我賣碌架床真係... 唔明家陣啲人諗乜.

話說有位女士話想要我張碌架床, 我話最遲星期六一定一定要搬走因為要交樓俾人, 佢就話唔知得唔得閒跟住講出心底話 - 佢嫌貴, 想我減少少, 於是我話由$1,300減到$1,000, 佢話佢住天水圍要叫雞記搬張床會好貴, 問我$800可唔可以, 由於我趕住賣於是話無問題 (其實心諗你無野下嘛, $1300講到$800! ). 咁到星期六早上, 佢打電話黎話搵唔到雞記又話佢老公唔得閒, 我話你安排好再打俾我啦, 我隨時可以上去開門俾你, 之後到夜晚六點幾我打俾佢問佢幾點黎拎張床, 佢e e or or話仲未搵到佢老公, 又話叫雞記搬真係好貴, 於是我話如果你八點前唔黎搬走我就掉ga la, 跟住佢話: "咁既然你都諗住掉張床既, 不如唔好收我錢啦, 反正你都當垃圾掉, 我執你啲垃圾之嘛!" 我真係火都黎埋 , 忍唔住鬧佢: "如果你無心買既就出聲, 唔好o徒我時間, 家陣我將張床當垃圾掉又好當柴燒都好都唔關你事, 點解要我免費俾張床俾你呀?! 你有經濟困難既可以同我講, 我真係會送俾你, 但家陣你咁樣講話當執我啲垃圾我係唔會俾張床你ga, 係咁啦!" 啲人都痴線既, 唔係有心買野就唔好話要, o徒我時間!

karkar39  唔係呀麻  發表於 11-6-25 19:39
Auntie_Winnie  嘩, 唔係呀麻 ? 咁佢最後有無喺你樓下等你掉垃圾呀 ?  發表於 11-6-25 17:31
sandy1425  好過份wow  發表於 11-6-25 17:11

大宅

好媽媽勳章

原帖由 miffymiffy 於 10-9-16 17:52 發表

不如送俾佢.. 好唔好

唔好笑呀, 有啲人真係諗住二手=送 ga!

首頁

尾頁

跳至