自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

我有個親戚住維景,佢話從來冇聞過。信佢先奇。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

君傲灣應該無,但維景應該食正。

死口話無...自置物業唔想隊冧個價吧。
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

大宅

原帖由 dj.hkhk 於 10-9-17 00:26 發表

有道理有道理

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

廣場果頭無味, 唔係吹水, 唯一我試過聞到垃圾味就係出mtr站時聞到, 聞過唔超過5次, 都係落完雨後先聞到~
垃圾味可以隊冧個樓價, 你地想下好喇, 如果tko mtr上面開售, 我諗附近仲有得升~

男爵府

私樓真係唔好揀依度,我好多年無去過囉

大宅

超嗅距離

大宅

日出康城真係臭到無朋友,我租個度住的,當初如果唔係貪佢平租,我惗都唔會住,又大塵又多蛇虫鼠蟻,都唔知點解日日掃地日日抹塵都咁污蔑,成日都好多不知名的野飛來飛去,dwo ying好大隻又多成日飛來飛去架, 我住60幾樓都飛到上黎.

伯爵府

梗係唔會隊冧個價啦,因為一開始佢個價已經set到好低嘛

平係有原因o既﹗

原帖由 塵大聞 於 10-9-17 10:08 發表
廣場果頭無味, 唔係吹水, 唯一我試過聞到垃圾味就係出mtr站時聞到, 聞過唔超過5次, 都係落完雨後先聞到~
垃圾味可以隊冧個樓價, 你地想下好喇, 如果tko mtr上面開售, 我諗附近仲有得升~ ...

伯爵府

附近仲起緊樓,大興土木嘛,點會唔多塵呀,就算只係隔離屋裝修,屋企都多好多塵啦﹗更何況起樓﹗

原帖由 hellotung 於 10-9-17 10:21 發表
日出康城真係臭到無朋友,我租個度住的,當初如果唔係貪佢平租,我惗都唔會住,又大塵又多蛇虫鼠蟻,都唔知點解日日掃地日日抹塵都咁污蔑,成日都好多不知名的野飛來飛去,dwo ying好大隻又多成日飛來飛去架, 我住60幾樓都 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 dj.hkhk 於 10-9-17 00:26 發表
君傲灣應該無,但維景應該食正

如維景對山唔對海 ~ 應該未必有事,因食唔正。
而所謂清水灣既半島,新寶城向住個半島方向個邊,都應一吹正風,就食正!
康城 ~ 我唔知,不過,佢真係晌個工業村,大興土木既地放側邊,同堆填區超近 ~ 原來真係差到咁!! o個到仲有間kindergarten!

大宅

我屋企人住寶琳,單位face日出康城,尤其下雨後.臭到爆,好似坑渠0甘味。

公爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章

我住坑口嗰邊, 屋企向西貢, 無味woo!

男爵府

原帖由 dj.hkhk 於 10-9-16 23:43 發表
清水灣唔臭。我而家喺清水灣。

康城真係臭到無朋友,我住左唔夠半年搬走。

我住左康城 1 年都聞唔到臭味, 我個單位係望調景嶺/將軍澳果邊...你係咪望環保大道果邊

果條馬路一有垃圾車經過就超臭 如果望環保大道既單位應該會聞到

男爵府

原帖由 hellotung 於 10-9-17 10:21 發表
日出康城真係臭到無朋友,我租個度住的,當初如果唔係貪佢平租,我惗都唔會住,又大塵又多蛇虫鼠蟻,都唔知點解日日掃地日日抹塵都咁污蔑,成日都好多不知名的野飛來飛去,dwo ying好大隻又多成日飛來飛去架, 我住60幾樓都 ...

我屋企又係好大塵同好多一隻隻野飛入黎, 我住低層, 背向環保大道, 所以屋企入邊乜味都聞唔到, 我估望環保大道應該幾臭......我同C6都幾鍾意個環境, 不過業主加我地租, 下個月都搬 lu

之前住過坑口 2 年都聞唔有味...

男爵府

醒目開學勳章

我住過將軍澳中心, 怡心園 及 新都城1期全部住園景沒有臭味.

別墅

我家人住清水灣半島,每次去到個都:-
臭!!!!

之前去壹仔集團做野, 未入lobby都已經:-
臭臭臭臭臭!

禁止訪問

男爵府

原帖由 hannui 於 10-9-17 12:15 發表
我家人住清水灣半島,每次去到個都:-
臭!!!!

之前去壹仔集團做野, 未入lobby都已經:-
臭臭臭臭臭!

老實講, 環保大道一有垃圾車經過真係好臭, 仲要 2, 3 分鐘一班, 密過 mtr, 比得上係火車站經過既豬車臭味

大宅

我住富康尋晚11點幾開住冷氣都有嗅味.

男爵府

唔係望環保大道。
係望公園,望海,望柴灣。
臭到要搬。

我兩個女住咁耐皮膚爛咁耐。一搬走就好。
原帖由 mrsjimmy 於 10-9-17 10:42 發表

我住左康城 1 年都聞唔到臭味, 我個單位係望調景嶺/將軍澳果邊...你係咪望環保大道果邊

果條馬路一有垃圾車經過就超臭 如果望環保大道既單位應該會聞到 ...

THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

首頁

尾頁

跳至