懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 陪月勳章

好worry ~e生話只見胎囊

別墅

我之前6WK, 都係只係見到胎囊咋, 正常的, 不用擔心!! 有o的人本身遲排卵, 可能7wk 都未見到bb架.

伯爵府

[quote]原帖由 Nacby 於 10-9-17 12:29 發表
我之前6WK, 都係只係見到胎囊咋, 正常的, 不用擔心!! 有o的人本身遲排卵, 可能7wk 都未見到bb架. [/quote
]
我計過我排卵應正常
黎完m 14日就排卵
所以好worry

大宅

我嗰時嚟m計應該8wk1d,都係只見胎囊,姑娘叫我2wk後去照心跳,嗰時m計10wk1d,但照出嚟原來我遲咗2wk排卵,所以照到得胎囊時係6wk1d咋,而照到心跳係8wk1d。

加上我睇好多書都話照肚6wk只見胎囊,7wk見心跳。

伯爵府

原帖由 zoeshan2007 於 10-9-17 12:43 發表
我嗰時嚟m計應該8wk1d,都係只見胎囊,姑娘叫我2wk後去照心跳,嗰時m計10wk1d,但照出嚟原來我遲咗2wk排卵,所以照到得胎囊時係6wk1d咋,而照到心跳係8wk1d。

加上我睇好多書都話照肚6wk只見胎囊,7wk見心跳。 ...

但我用排卵棒check 的~
勁worry ~

男爵府

6W幾係醫院照都係得胎囊,嚟緊24/09星期五會再返醫院照陰超,不過醫生話有啲人去到9週以上先照到都唔奇,最重要你這段時間冇肚痛同見紅就OK。

伯爵府

原帖由 小小兔仔 於 10-9-17 13:02 發表
6W幾係醫院照都係得胎囊,嚟緊24/09星期五會再返醫院照陰超,不過醫生話有啲人去到9週以上先照到都唔奇,最重要你這段時間冇肚痛同見紅就OK。

我已經去左2次醫院照陰道
因為我見啡
尋日即頭柯啡~
我9月24會去再照不過呢次應照肚

大宅

我8weeks先有心跳,4weeks都見啡.

男爵府

我9wk都係得個胎囊-,-個時咩都唔識所以冇擔心到mouth:

大宅

原帖由 Baby_Cute 於 10-9-17 13:14 發表

因為我見啡
尋日即頭柯啡~

你應該瞓床多多休息,同埋比d信心bb,bb會知嫁!
唔好亂諗嘢,會影響bb嫁。

我相信嗰bb係你嘅話冇人可以攞佢走,相反如果bb唔健康或同自己冇緣嘅話就算點留都留唔住,所以一日仲喺自己嗰肚就比d信心自己同bb。

大宅

原帖由 Baby_Cute 於 10-9-17 13:14 發表

因為我見啡
尋日即頭柯啡~

我都有見紅見啡, 聽日再見醫生, 應該要見到有心跳, 如果唔係就要XX.

複式洋房

我都好擔心呀 , 我5w2d , 去左照私+ 同政府都話找唔到胎襄呀 , 會唔會咁的 , 好擔心呀

別墅

唔好咁擔心啦,可能真係遲排卵,排卵棒都唔一定100%準架..我之前岩岩CHECK到有個陣E生話有7週幾,但我去照U/S都係得個胎襄,之後過多2星期再照先見到心跳,個陣就6迵2DAY,護士話照咁睇真係遲左排卵

伯爵府

原帖由 zoeshan2007 於 10-9-17 16:44 發表

你應該瞓床多多休息,同埋比d信心bb,bb會知嫁!
唔好亂諗嘢,會影響bb嫁。

我相信嗰bb係你嘅話冇人可以攞佢走,相反如果bb唔健康或同自己冇緣嘅話就算點留都留唔住,所以一日仲喺自己嗰肚就比d信心自己同bb。 ...

謝謝你呀
我發覺每次我勁累,d啡就會多左
rest得夠 d啡就會小返

伯爵府

原帖由 dog9_dog9 於 10-9-17 16:50 發表

我都有見紅見啡, 聽日再見醫生, 應該要見到有心跳, 如果唔係就要XX.

我尋日係累到真係想嘔
一去洗手間就柯左一d啡出黎~

伯爵府

原帖由 mimimomosky 於 10-9-17 17:01 發表
我都好擔心呀 , 我5w2d , 去左照私+ 同政府都話找唔到胎襄呀 , 會唔會咁的 , 好擔心呀

我照左3次,2次都搵唔到胎囊呀
跟住入院話怕我宮外孕
係14號先搵到胎囊
果6 week 2日

大宅

原帖由 小小兔仔 於 10-9-17 13:02 發表

我都是6W幾,都係得胎囊,但今日C+己經話要做手術!

大宅

原帖由 kammm_0520 於 10-9-17 16:16 發表
我9wk都係得個胎囊-,-個時咩都唔識所以冇擔心到mouth:mouth:" />

咁你幾時見到胎兒?醫生點講?

大宅

原帖由 annpan 於 10-9-17 17:30 發表

我都是6W幾,都係得胎囊,但今日C+己經話要做手術!

6wk幾得胎囊係正常嫁哦,我自己嗰時6wk1d都係得胎囊,係8wk1d先見到心跳。睇書都係話照肚6wk只見胎囊、7wk先見心跳。

你C+好似有問題哦,你不如搵多個醫生睇吓,我見bk好多jm同你一樣,最後都照到有心跳。

大宅

原帖由 zoeshan2007 於 10-9-17 17:46 發表

6wk幾得胎囊係正常嫁哦,我自己嗰時6wk1d都係得胎囊,係8wk1d先見到心跳。睇書都係話照肚6wk只見胎囊、7wk先見心跳。

你C+好似有問題哦,你不如搵多個醫生睇吓,我見bk好多jm同你一樣,最後都照到有心跳。 ...

我都覺得係,搵多個醫生查真D先決定啦

首頁

尾頁

跳至