自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

下星期阿仔學校去海洋公園要自備午餐, 我剩係諗到有麵包唔會變壞, 但剩係麵包好DRY. 仲有可以帶咩做午餐好呢?

珍珠宮

加D水果... 提子. 蕉... etc

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 TINGTINGLEUNG 於 10-9-17 14:35 發表
下星期阿仔學校去海洋公園要自備午餐, 我剩係諗到有麵包唔會變壞, 但剩係麵包好DRY. 仲有可以帶咩做午餐好呢?

用保暖盒,然後整醬汁通粉/意粉,我諗去op,走上走落,又同d同學玩下,會用好多體力,會好肚餓!

大宅

好媽媽勳章

保暖盒可以KEEP幾耐? 半日可以嗎. 佢一早出發, 我諗整好起碼4,5個鐘先食, 咁焗住D粉林哂唔係幾好食喎. 仲有冇其他?
原帖由 foggyao 於 10-9-17 14:37 發表

用保暖盒,然後整醬汁通粉/意粉,我諗去op,走上走落,又同d同學玩下,會用好多體力,會好肚餓!

男爵府

炒飯,西炒飯,炒米粉,+生果

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

壽司得唔得?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 TINGTINGLEUNG 於 10-9-17 14:42 發表
保暖盒可以KEEP幾耐? 半日可以嗎. 佢一早出發, 我諗整好起碼4,5個鐘先食, 咁焗住D粉林哂唔係幾好食喎. 仲有冇其他?

半日ok。
我女之前上暑期班,用themXX,都係朝早見工人7點幾就入盒,阿女就中午12點幾先食,無問題。
你d汁唔好太多,係乾身,有少少濕就夠,叫無咁乾口就ok。

大宅

好媽媽勳章

我諗緊整肉鬆紫菜飯團卷, 芝士紫菜飯團卷. d飯會唔會容易變壞呢? 呢d冇汁阿仔食會方便d

首頁

尾頁

跳至