自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100920&sec_id=4104&art_id=14468442&av_id=14468703

事件中的新人分別姓容( 34歲)及姓甄( 31歲),前晚於尖沙嘴麼地道 65號安達中心地庫的富臨漁港擺喜宴,「容甄聯婚」婚宴筵開 26席,席上親朋戚友喜氣洋洋,但該對新人則指酒樓服務欠佳,態度亦差,在婚宴過程中已感到不快。

其間,有人投訴酒樓服務欠佳,向職員質詢,但不獲合理解釋,並一度發生爭執。

據稱,一對新人及親屬「企硬」,一度拒絕支付 12萬元的尾數以及小費,雙方僵持兩個多小時,至凌晨 2時,有人致電報警。

原本開開心心的新娘,經歷了 3個多小時爭拗,心力交瘁,事後更激動痛哭,需由救護員到場將她送院檢驗。新娘的 33歲兄長,亦報稱頭暈不適送院。

==========================

搞成咁.

子爵府

我想知有咩咁不滿呢 ??

禁止訪問

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我覺得有小小無理取閙-.-

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

瑪瑙宮

大廚勳章

無得坳.... 點都要比錢先架啦.... 真係唔滿意服務 , 個12萬就唔駛比咩.... 用左人地服務就要比 , 你事後索償就再攪.... 差佬只會調解 , 但都要比錢先...

唔滿意服務最多唔比小費個 part , 無理由食晒圍菜就話拒付錢... 老虎蟹都唔得啦...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

齋睇個標題, 仲以為........

瑪瑙宮

大廚勳章

原帖由 NBMOM 於 10-9-20 10:54 發表
我想知有咩咁不滿呢 ??

佢地原本20開26圍 ..... 有部份要坐都好出面 , 又話電視轉唔切頻道... 有d看唔到佢拍既片 , 又話個 toliet dirty 無人清潔wor.... 諸多挑剔 ....

但你用左服務就要比架啦 .... 坳數唔係呢d時候 .

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實我都唔明點解要咁激??? 睇片好緊要既咩? 無得睇咪無得睇囉(只係部份賓客無得睇) 最多咪唔俾小費!!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

哎... 何必呢!!! 真係一世難忘囉!!!

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

而家0的人eq咁低架~~

大宅

我都覺得就算唔滿意都要俾錢架啦, 最多唔俾貼士啫, 想賴死唔俾埋尾數, 真係無可能, 新婚夜攪到咁, 大吉利是

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

好明顯個記者玩野啦
(三更半夜以為有咩大單新聞, 點知原來係有人發爛咋......)

原帖由 newcook 於 10-9-20 10:56 AM 發表
齋睇個標題, 仲以為........

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原帖由 seaheart88 於 10-9-20 10:58 發表

佢地原本20開26圍 ..... 有部份要坐都好出面 , 又話電視轉唔切頻道... 有d看唔到佢拍既片 , 又話個 toliet dirty 無人清潔wor.... 諸多挑剔 ....

但你用左服務就要比架啦 .... 坳數唔係呢d時候 . ...

佢地係咪計錯數,諗住啲人唔黎,結果失預算,發窮惡,你話兩、三席上落會有,點會差成6席(30%)咁誇張 ~

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

新婚之夜搞成咁, 何必呢! 錢就一定要比, 最多之後再投訴, 明明話擺20圍, 一加加6圍, 梗係會迫, 同埋有啲位置唔好架啦, 酒樓廁所不嬲都係乾淨有限, 我覺得對新人有心賴賬想唔比錢~

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

另一個分析…可能飲大咗
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

成12萬,人地緊係唔比你走啦!好心d人啦,結婚開開心心,有咩咪睇開d囉,依家攪到要入醫院又上晒報,真係一世難忘,佢呢d人鬼唔係平時都係淹尖聲悶果d咩!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咩人呢架

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

自己結婚揾啲咁嫁野黎搞! 傻傻哋!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至