自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

=_="......鬧劇

珍珠宮

原帖由 newcook 於 10-9-20 10:56 發表
齋睇個標題, 仲以為........

係囉, 寫新婚夜恰當d喎.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

似想攞著數多d.

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

睇蘋果動新聞話本來訂20圍,突然加6圍,佢地投訴有d坐位睇唔到電視新人video,又投訴廁所dirty對新人唔係諗住12萬尾數可以唔駛俾下ma?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔滿意最多咪tips少d, 何必攪成咁....

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

剩係想收人情, 唔想找數囉......

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔通想用酒樓價錢,享受半島大酒店服務?

好心啦, 攪到上哂報, 醜唔醜 ?

點唔滿意, 都冇理由唔找數下化。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 我想生三個 於 10-9-20 11:36 發表
我層樓又無海景又向北,樓下看更又成日唔肯開門俾我,我剩返既樓按唔想再供喇,激鬼氣.....
咁我估, 就算激動到失禁送院, 都要繼續供

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 我想生三個 於 10-9-20 11:36 發表
我層樓又無海景又向北,樓下看更又成日唔肯開門俾我,我剩返既樓按唔想再供喇,激鬼氣.....

不如你扮入院開創先河啦!!!

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

比啲親友見到....幾難睇..........

大宅

醒目開學勳章

我都係哩間酒樓擺酒~~~哩間酒樓既服務真係好有問題~!!!!全晚完全無招呼~!!!

到最後仲屈多左我地3萬幾蚊~~~話條魚唔同左,每圍要加多$750蚊~~~我老公比錢時醉左照比佢,我又唔係到

所以我完全明白當時人既心情~~~我既婚禮都好難忘~~~我進場時講明話到副歌先開始行~~~點知一開始播歌時我比個侍應喝我"行得架喇,仲唔行........."跟住我唔鬼理佢照到副歌先行............

擺酒前就勁好招呼~~~到果日就完全兩回事~~~仲要都唔平~我兩年前都57XX一圍!!!!!!!!結果換黎一肚氣!!!

子爵府

我以為咩事攪到入院,原來吾找尾數,痴線!!吾係得罪講句, 食霸皇餐咩!!吾滿意服務最多吾俾小費, 仲要加多6席,真係上落好大,一般都係上落兩三席, 間酒樓加倒俾你都算係咁,更係會迫d la. 攪到見報,真係冇謂.

[img align=left]http://victorian.fortunecity.com/cezanne/607/cartoon19.gif[/img]

侯爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

臨時加枱,俾倒你開算係咁,都話明臨時加都要預左啲位唔會咁理想,最多扣D小費,但12萬唔肯俾都幾過份,仲係俾左幾萬做訂,唔係想26枱唸住俾幾萬算數呀吓

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 MANFUN2010 於 10-9-20 11:07 發表
新婚之夜搞成咁, 何必呢! 錢就一定要比, 最多之後再投訴, 明明話擺20圍, 一加加6圍, 梗係會迫, 同埋有啲位置唔好架啦, 酒樓廁所不嬲都係乾淨有限, 我覺得對新人有心賴賬想唔比錢~ ...

我都覺得係 ~ 擺明食完搞完就搵野乘機壓價!!

自己準備不足,計錯數(其實d酒樓做開,你去訂時,已幫你計得好準架啦! 最多都會有2圍上落!),一加加6圍,人地酒樓都幫你開到,仲想點?!

失預算,唔想比 ~ 不如,全家一齊叫肚痛,話肚屙好過啦

琥珀宮

原帖由 我想生三個 於 10-9-20 11:51 發表

駛唔駛無賴到日日係大堂瀨屎??
阿三, 唔好做傻事, 管理費要加清理費的。 我當你100蚊一日, 有2日痾唔出, 都要加成2900。咪制。

琥珀宮

原帖由 Ms.FH 於 10-9-20 11:58 發表
我都係哩間酒樓擺酒~~~哩間酒樓既服務真係好有問題~!!!!全晚完全無招呼~!!!

到最後仲屈多左我地3萬幾蚊~~~話條魚唔同左,每圍要加多$750蚊~~~我老公比錢時醉左照比佢,我又唔係到

所以我完全明白當時人既 ...
改左魚應該事先傾好架wor, 食完先打c狗? 呢間野都得架嘞。

大宅

一樣米養百樣人~
失敬~失敬~
難忘的婚禮

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

食左人地既野, 就算態度唔好, 果 12 萬都要俾啦, 想食霸王餐咩....至多唔好俾 TIPS 囉....搞到咁大, 俾親戚朋友講成世, 有乜謂

首頁

尾頁

跳至