跳至

首頁

尾頁

複式洋房

問題: bb 要轉瞓網床, 但網床入唔到房(房太細), 又唔想bb係廳瞓, 無人理。

現況: 我和大女瞓大房(雙人床)
老公瞓書房 (單人床)
姐姐瞓另外一間房(碌架床上格, 下格放雜物)

註: 唔可以同老公瞓, 因佢好大鼻"寒"
唔想bb瞓下格, 怕上格會塌下

請問你地會什樣安排?

複式洋房

"唔可以同老公瞓, 因佢好大鼻"寒"" --> 老公瞓書房 (單人床)

"唔想bb瞓下格, 怕上格會塌下" --> 姐姐瞓另外一間房(碌架床上格, 下格放雜物)

其實你自己已經解決呢個問題吧?

如果比我, 我會換張子母床, 小朋友瞓下架, 姐姐瞓伸出來個架, 你兩夫婦一齊瞓(咁你要刻服老公d鼻"寒"). 之於你d雜物, 就放係書房. 攪掂!

伯爵府

原帖由 bochaimama 於 10-9-21 16:37 發表
問題: bb 要轉瞓網床, 但網床入唔到房(房太細), 又唔想bb係廳瞓, 無人理。

現況: 我和大女瞓大房(雙人床)
老公瞓書房 (單人床)
姐姐瞓另外一間房(碌架床上格, 下格放雜物)

註: 唔可以同老公瞓, ...
咁E家BB訓邊架? 點解要轉網床訓呢?
我轉得網床, 都係諗住擺係廳, 等BB玩/訓, 而姐姐去做野喎.....

複式洋房

BB轉網床, 係因為依家張床太細。對, 我同意網床最好放係廳, 因姐姐做野可睇到佢, 所以煩緊佢夜晚瞓覺。

伯爵府

原帖由 bochaimama 於 10-9-24 10:29 發表
BB轉網床, 係因為依家張床太細。對, 我同意網床最好放係廳, 因姐姐做野可睇到佢, 所以煩緊佢夜晚瞓覺。
即是e家bb係同你同房, 但將bb床細, 所以轉做網床? 但網床唔係都大張既咩? 何不買過1張新既bb床呢?

子爵府

我和大女一起訓雙人床的(我又係同老公分房訓)小b就訓bb床(放係大床旁邊). 早上或者我做家務小b就訓high chair.

複式洋房

多謝各位意見, 現在bb瞓bb床, 夜晚係姐姐房瞓。

複式洋房

複式洋房

首頁

尾頁

跳至